Hoe weet ik of mijn BMW nog onder garantie is?

U kunt het VIN-nummer controleren en contact opnemen met uw dealer om dit te weten te komen.

Er zijn vele manieren om uw garantie te controleren. Als u een gebruikte BMW heeft gekocht, dan wilt u zeker weten of uw auto nog garantie heeft. Allereerst kunt u dit navragen bij de vorige eigenaar of dealer via wie u de auto heeft gekocht. Als dat niet het geval is, controleer dan het VIN nummer en neem contact op met de BMW dealer.

BMW Garantie

BMW biedt 4 jaar of 50.000 mijl, wat het eerst komt, garantie op al zijn nieuwe auto’s. Als u denkt dat de garantie op uw auto verlopen is zonder dat u dit verder heeft onderzocht, dan moet u dit alsnog doen. Aangezien er kansen zijn dat een bepaald model van de auto werd gekocht na verloop van tijd. In dit geval, zou je nog wat garantie over.

Er is ook niet slechts een soort van garantie. Integendeel, er is een garantie beschikbaar op andere verschillende onderdelen. In het geval van BMW krijgt u 3 jaar of 36.000 mijl gratis onderhoudsgarantie, 8 jaar of 80.000 mijl garantie op de lithium-ion batterij van hybride auto’s, en 12 jaar garantie op corrosie.

Als u een hybride heeft gekocht, dan is de kans groot dat u nog enige garantie op uw accu heeft. Een corrosiebeschermingsgarantie is ook een goede verlichting. U kunt uw garantie ook verlengen als de garantie van uw auto net is verlopen of bijna is verlopen.

Er is ook nog een andere optie van CPO. Als u een gecertificeerde tweedehands (CPO) BMW heeft gekocht, dan krijgt u een extra garantie bij de bestaande 4 jaar/50.000 mijl garantie. Dit is een goede zaak als u van plan bent om een gebruikte BMW auto te kopen.

  Zijn BMW's met achterwielaandrijving goed in de sneeuw?

Kans op nietigverklaring van de garantie

BMW kan uw garantie in geen geval teniet doen. Wel kunnen ze de garantie op bepaalde onderdelen nietig verklaren. Dit is alleen in het geval dat u uw service van een externe reparateur heeft gekregen, en zij moeten een onderdeel hebben beschadigd of gebroken. BMW is niet verantwoordelijk voor fouten van externe monteurs. U hebt echter nog steeds garantie op andere onderdelen.

Controleer uw garantie

Er zijn een aantal manieren om uw garantie te controleren. Het eerste wat u moet doen is uw kilometerteller controleren. BMW auto’s hebben verschillende kilometer garantie limieten en u kunt van daaruit gewoon raden of u kilometers heeft laten staan of niet. BMW biedt meestal 4 jaar of 50.000 mijl garantie, dus de kilometerstand moet minder dan 50.000 mijl. als dat is minder dan 50.000 mijl, dan moet u overgaan tot VIN-nummer.

Het opsporen van uw VIN-nummer

Uw VIN-nummer is eigenlijk een Voertuig Identificatie Nummer en het is een nummer van 17 karakters bestaande uit cijfers en alfabetten. Dit nummer is uniek voor elke auto en geen twee auto’s hebben hetzelfde VIN-nummer. U zou het VIN-nummer moeten vinden om uw resterende garantie te controleren. Dit nummer staat niet bij elke auto op dezelfde plaats. Dit kan zijn op:

  • Voorruit – het VIN-nummer kan aan de bestuurderskant van de voorruit zitten, net onder het ruitenwisserblad.
  • Papierwerk – u controleert ook uw papierwerk om het VIN-nummer te vinden.
  • Onder de motorkap – er is een kans dat u het VIN-nummer onder de motorkap vindt.
  • Bestuurdersportier – sommige fabrikanten plaatsen het VIN-nummer op het portier aan de bestuurderszijde, net onder de klink, daar moet een sticker zitten.
  • Laadruimte – u kunt de sticker met het VIN-nummer vinden onder de band die in de laadruimte is geplaatst.
  • Wielkast achteraan bestuurderszijde – u kunt het VIN-nummer ook vinden op de wielkast achteraan bestuurderszijde.
  De beste plaats om een tweedehands BMW te kopen

Neem contact op met uw dealer

Als u het VIN-nummer hebt gevonden en u hebt nog kilometers te gaan, neem dan contact op met een BMW concessiehouder. Zij kunnen u de informatie over de garantie van uw auto in slechts enkele minuten vertellen. Echter, zij zouden het VIN Nummer nodig hebben onder alle omstandigheden.

VIN-nummer niet gevonden?

Als u het VIN nummer niet kunt vinden, dan is het eerste wat u moet doen is naar de dichtstbijzijnde BMW dealer rijden en het laten controleren. Zij zullen u helpen om uw VIN-nummer te achterhalen. Echter, als het is verwijderd of afgescheurd als gevolg van een aantal problemen, dan heb je niet zo veel opties.

U kunt contact opnemen met CarFax om de details van uw auto te weten. Zij zijn een onafhankelijke dienst, die de geschiedenis van uw voertuig en het VIN-nummer kan achterhalen. U kunt hun website te bereiken en voer het kenteken en uw staat. Zij zouden de informatie vinden door middel van dealer records, verzekerings records, en staat DMV databases. Ze kunnen ook vinden elk ongeval geschiedenis van uw auto.

Samenvatting

Er zijn verschillende opties om uw garantie te controleren. U kunt de informatie over uw garantie krijgen via de vorige eigenaar. Probeer uw kilometerteller en VIN-nummer te controleren en neem dan contact op met de BMW dealer om het te controleren. Als er geen garantie meer is, dan is er nog een kans dat u op bepaalde onderdelen nog garantie zou krijgen.

FAQ

Is onderhoud gratis bij BMW’s?

Onderhoud is alleen gratis voor BMW’s die onder garantie rijden. Deze garantie geldt voor 3 jaar of 36.000 mijl, afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt. Buiten dat is het onderhoud van BMW’s echt duur. Deze auto’s kunnen u veel kosten, en de kans is groot dat u voor onderhoud de voorkeur geeft aan een authentieke BMW dealer boven een lokale garage. Dit kost nog meer.

  Moet u een BMW leasen of kopen?

Welke auto’s hebben de beste garantie?

De garantie op auto’s hangt niet alleen af van de basisgarantie die meestal voor alle auto’s hetzelfde is, namelijk 4 tot 5 jaar. Autofabrikanten bieden echter op verschillende onderdelen een andere garantie. De aandrijflijn, corrosie, en pechhulp garanties zijn verschillend van de hoofdgarantie.

Hyundai biedt de beste garantie van 5 jaar/60.000 mijl met 10 jaar/100.000 mijl garantie op de aandrijflijn, 7 jaar garantie op corrosie, en 5 jaar garantie op pechhulp. In termen van alleen bumper-tot-bumper garantie, Volkswagen biedt 6 jaar/72.000, die het beste lijkt, maar ze hebben niet een veel langere garantie op corrosie en pechhulp in vergelijking met Hyundai.

Moet ik een verlengde garantie op tweedehands auto’s kopen?

Het is niet verstandig om een verlengde garantie op gebruikte auto’s te nemen. Garantie is over het algemeen voor onderdelen en ander onderhoud. Als u een gebruikte auto koopt, dan is het niet aan te raden om $3.000 of meer te betalen voor een verlengde garantie. Aangezien u niet zo veel grote reparatieproblemen krijgt en uw geld gewoon verspild zou zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts