Zijn tweedehands BMW’s betrouwbaar?

Zijn tweedehands BMW's betrouwbaar?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn sommige tweede- of derdehandse BMW’s betrouwbaarder dan u zou verwachten. Het gaat hier natuurlijk om bepaalde modellen die door hun vorige eigenaars perfect werden onderhouden. In het algemeen moet u de aankoop van tweedehands BMW’s vermijden, omdat ze u uiteindelijk meer kunnen kosten dan een gloednieuwe als gevolg van dure reparaties en veel voorkomende defecten.

Waarom zijn gebruikte BMW’s niet betrouwbaar?

Er is een bepaalde reputatie rond gebruikte BMW’s die de meeste kopers afstoot. BMW is een merk dat rijplezier boven alles stelt en dat trekt ongetwijfeld een bepaald soort bestuurder achter het stuur aan.

Agressieve bestuurders en onervaren vorige eigenaars

De meeste BMW rijders rijden agressief en drijven hun auto tot het uiterste. Dit heeft vaak zijn weerslag op het algemene welzijn van de wagens. Agressief sturen, optrekken, remmen en versnellingsbak kan niet alleen de motor beschadigen, maar ook de ophanging en de wegligging van uw auto.

De meeste onervaren autoliefhebbers haasten zich om meteen een BMW aan te schaffen. De reden daarvoor is dat BMW’s veel gemakkelijker te besturen zijn in vergelijking met andere luxe sportwagens. BMW’s kosten niet alleen minder dan bijvoorbeeld een Porsche, maar ze geven ook hetzelfde gevoel achter het stuur en je hoeft geen ervaren bestuurder te zijn om plezier te hebben.

Dit trekt nieuwe bestuurders aan. Nieuwe bestuurders als vorige eigenaar van uw wagen betekent dat uw tweedehands BMW hoogstwaarschijnlijk bijna geen onderhoud en service heeft gekregen.

BMW’s vereisen hoogwaardige benzine en onderhoud

Als u een tweedehands BMW wilt kopen, bent u waarschijnlijk niet bereid om het volle bedrag voor een nieuwe te betalen. Oude BMW’s vereisen, net als nieuwe, een goed onderhoud en het gebruik van hoogwaardige brandstof. Of u nu in een model uit de jaren 1990 of 2020 rijdt, reparaties zijn kostbaar. BMW werkloon bedraagt gemiddeld 120 dollar per uur en kan oplopen tot 200 dollar.

  Is een gebruikte Porsche Cayenne betrouwbaar?

De meeste BMW modellen hebben een aantal kunststof onderdelen onder de motorkap die de neiging hebben om te kraken met de jaren en het leven op de weg. Deze onderdelen zijn meestal ontworpen om mee te gaan terwijl de auto in garantie is.

Ondanks de geweldige kans om een high-performance sportwagen te kopen voor minder dan $8.000 tot $10.000, betaalt u in de loop van anderhalf jaar misschien wel meer dan dat, als gevolg van verzekeringspremies, gas, onderhoud en reparaties.

BMW’s gaan ongeveer 80.000 tot 120.000 mijl mee, afhankelijk van het onderhoud

Als u een tweedehandse BMW wilt kopen, let er dan op dat u er een koopt met minder dan 80.000 mijl op de teller. Als de eigenaar niet in de buurt van de oceaan woont of in een veel kouder klimaat, kunnen de meeste BMW’s zelfs tot 200.000 mijl meegaan, afhankelijk van hoe vaak ze werden onderhouden.

Wanneer je dit allemaal in overweging neemt, moet je er ook rekening mee houden of de auto op de snelweg of in het verkeer werd gereden. Auto’s waarmee meer in de stad werd gereden, hebben veel sneller problemen dan auto’s die buiten de stad werden gebruikt, vanwege het steeds stoppen en optrekken bij lage toerentallen.

Slechts enkele BMW modellen zijn het waard om tweedehands te kopen

Ondanks alle redenen om geen oude BMW te kopen, is er toch een heel sterk argument om er wel een aan te schaffen. BMW’s brengen rijplezier als geen ander voertuig voor de prijs.
Er zijn BMW modellen die uitzonderlijk zijn en niet zo snel stuk gaan als de meeste, zelfs als ze meer dan 150.000 mijl op de weg zitten. Dus, als u een tweedehands BMW wilt kopen, probeer dan een van deze modellen te vinden.
De 2006 – 2011 BMW 3 Reeks
Een van de best verkochte BMW 3 reeksen, het 2006 – 2011 model kreeg 4 en 5 sterren in crash tests en had een algemene gemiddelde betrouwbaarheidscore. Dit is uitzonderlijk in vergelijking met de meeste modellen.
De oudere modellen van de serie hebben een lagere betrouwbaarheidsscore in vergelijking met de nieuwere modellen en hebben vaak problemen met elektriciteit, kleine motor- en koelsysteemproblemen. Voor de rest lijkt alles in orde en zijn dit modellen waar u voor kunt gaan als u ze tweedehands koopt.
2008 – 2011 BMW 1 Reeks E82 en E88
De E82 en E88 zijn achterwielaangedreven auto’s met vier zitplaatsen die een goede bestseller waren in de VS toen ze werden uitgebracht. Ze zijn verkrijgbaar met zowel automatische als handgeschakelde transmissies en zijn zeer betrouwbaar.
De keerzijde van de medaille is echter dat ze een niet zo optimaal kilometerrendement hebben van 17 mpg in de stad en 25 mpg op de snelweg. Bovendien zijn de gemiddelde kosten van vijf jaar eigendom, in aanvulling op de aankoopprijs, is ongeveer $ 15.000, dat is boven het gemiddelde voor een BMW. Maar als u van plan bent om er minder dan een jaar plezier van te hebben en hem dan weer te verkopen, is dit een goede aankoop.
2004 – 2010 BMW 5 Reeks
De modellen uit de 2004 – 2010 5 serie zijn allemaal betrouwbaar en een goede mix van prestaties en luxe. De 2004 E60 BMW 5 serie is een van de meest verkochte BMW’s in de VS, tweede alleen voor de 3 serie van hetzelfde jaar. Een zeer betrouwbare auto over het algemeen, zelfs voor zijn 2e en 3e eigenaars.

  Waarom hebben BMW rijders een slechte reputatie?

FAQs over het kopen van een tweedehands BMW

Waarom zijn oudere tweedehands BMW’s zo goedkoop?

De markt is oververzadigd met oude BMW’s en de wetten van vraag en aanbod treden in werking. Hoe meer BMW’s er te koop staan, hoe meer de prijs daalt. Bovendien worden BMW’s snel afgeschreven, zodat de meeste mensen weten dat het geen goed idee is om een tweedehands BMW te kopen.

Na welke kilometerstanden moet u geen oude BMW kopen?

100.000 mijl wordt beschouwd als een benchmark voor een zeer gebruikte BMW. Als u van plan bent om elke dag met de auto te rijden, vermijd dan de aankoop van BMW’s die meer dan dat gereden werden. Veel modellen zoals de E36 en E46 kunnen met het juiste onderhoud meer dan 300.000 mijl meegaan, maar de meeste andere modellen doen dat niet.

Welke zijn de meest betrouwbare BMW modellen?

De BMW 325i en 328i (1996-2004) waren twee van de betrouwbaarste wagens die BMW produceerde. De motoren zijn vrij krachtig en werden door vele recensenten en vroegere eigenaars als kogelvrij bestempeld. De carrosserieën van deze wagens roesten zelden en blijven solide gedurende meer dan 20 jaar van gebruik. Indien goed onderhouden, kunnen ze gemiddeld meer dan 250.000 mijl meegaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts