Hoe laad je een Tesla op in geval van nood?

Hoewel Tesla meer dan 25.000 superchargers over de hele wereld heeft, zijn er op sommige locaties geen goed verspreide superchargers, waardoor automobilisten gestrand kunnen raken. Hoe kun je in dergelijke gebieden in noodgevallen een Tesla opladen?

Aangezien alle nieuwe Tesla’s zijn uitgerust met een 110-volt stopcontact (NEMA 5-15), kunt u uw Tesla in geval van nood overal opladen, zolang er maar een stopcontact is. Het enige wat u hoeft te doen is er een te vinden. Als je op de snelweg zit, zoek dan een rustplaats op. Dergelijke plaatsen hebben meestal buitenstopcontacten waar u uw oplader kunt inpluggen.

Echter, deze 120V stopcontacten bij de rest stop meestal iets langzamer opladen dan de 240V stopcontacten. U zult meestal 3 tot 4 mijl per uur uit een 120V stopcontact halen. Merk op dat deze buiten stopcontacten bij rest stops normaal gebouwd zijn voor RV gebruikers, maar als u de ideale adapter heeft, zal u uw Tesla opladen.

Afgezien van rest stops, kunnen buiten stopcontacten voor het opladen van uw Tesla in noodgevallen ook worden gevonden op lichtmasten hoog op telefoonpalen of op parkeerplaatsen. Dus, afhankelijk van waar uw Tesla zonder stroom komt te zitten, kunt u op zoek gaan naar een van deze plaatsen om hem op te laden. Maar je moet wel je Tesla lader hebben.

Dus, als je een Tesla rijder bent en in een richting rijdt zonder Tesla superchargers, is het bij je hebben van een Tesla lader en de juiste adapter belangrijk voor het geval je zonder stroom komt te zitten. Zorg er gewoon voor dat de route die je neemt ruststops of lichtmasten heeft waar je je auto kunt opladen.

Wat doe je als je Tesla geen lading meer heeft?

Tesla biedt een instelling die “sleepmodus” wordt genoemd. Met deze instelling kan de auto naar het dichtstbijzijnde superchargerstation worden gesleept als de auto zonder lading komt te zitten. Het enige wat u hoeft te doen is de auto in de parkeerstand te zetten en hij kan worden gesleept door een andere auto. Merk op dat het stuurwiel niet zal werken in de sleepmodus.

  Beste elektrische auto's voor lange bestuurders

Waar kan ik mijn Tesla opladen?

Bij een Tesla supercharger

De beste en snelste manier om uw Tesla op te laden is aan de Tesla supercharger. Ook al is thuis opladen heel handig, opladen aan een Tesla supercharger is supersnel. U kunt tot 200 mijl opladen in 15 minuten, wat uitzonderlijk is. Met meer dan 25.000 Tesla superchargers, is het belangrijk om uw reis goed te plannen voordat u het huis verlaat.

Thuis

Uw Tesla thuis opladen is de handigste methode. U zult echter ofwel een muurconnector of een mobiele connector/120-, of 240-volt stopcontactadapter moeten aanschaffen om uw auto op te laden. Merk op dat een muurlader tot 44 mijl per uur laadt, terwijl de 120 volt tot 3 mijl vult en de 240 volt tot 30 mijl.

Een “bestemming” lader

Zoals eerder gezegd, is opladen op bestemming het beste voor noodgevallen. Het maakt niet uit of het op de snelweg of in de stad is. Bestemmingsladers zijn te vinden buiten de meeste hotels, rustplaatsen, parken, en zelfs op lichtmasten. U moet echter de ideale adapter hebben om uw auto op te laden.

Een openbare lader

Een andere oplaadmogelijkheid voor uw Tesla is het verkrijgen van een openbare oplader. Dit wordt normaal geleverd door bedrijven zoals ChargePoint en vele anderen. Merk op dat de kosten zullen worden gefactureerd van uw creditcard als u gebruik maakt van deze dienst.

  Waarom zit er geen reservewiel in een Tesla?

Hoe kan ik voorkomen dat ik zonder stroom kom te zitten als ik op reis ben?

Als u noodladen wilt vermijden, moet u een duidelijk plan hebben van uw reis en weten waar u uw Tesla kunt opladen als hij zonder stroom komt te zitten. Met Tesla’s Go Anywhere tool kunt u uw reizen plannen en vermijden dat u gestrand bent in the middle of nowhere.

De Go Anywhere-tool geeft u de snelste routes en de locatie van superchargers. Het laat u ook weten hoe lang het opladen duurt, zodat u niet hoeft te gokken. Ook de Trip Planner van Tesla in de auto zal u helpen om uw reis goed te beheren en noodgevallen te vermijden.

FAQ

Hoe ver kan een Tesla rijden op één enkele lading?

Dat hangt af van het Tesla-model en de Tesla-variant. Verschillende Tesla modellen worden geleverd met verschillende batterij groottes. De meeste Tesla’s gaan echter tussen de 263 mijl en 420 mijl mee. De Tesla met de minste actieradius is de model 3 met maximaal 263 mijl, terwijl de Tesla met de langste actieradius de model S is met 412 mijl.

Hoeveel kost het om een Tesla op te laden aan een laadstation?

Als u uw Tesla oplaadt bij een Tesla supercharger, moet u ongeveer 0,25 dollar per KW betalen voor de modellen 3, S en X. Maar als u uw Tesla vóór 2017 hebt gekocht, laadt u gratis. Dus, een volledige lading van ongeveer 260 mijl kost u ongeveer 23 dollar, wat behoorlijk goedkoper is dan het tanken van een benzineauto.

Hoe lang duurt het om een Tesla op te laden?

Dat hangt af van waar u uw Tesla oplaadt en de geleverde volt. Als u oplaadt bij een Tesla supercharger, kan uw auto binnen 40 tot 60 minuten vol zijn. Dit duurt echter langer als u uw Tesla van thuis uit oplaadt. Maar als u het proces wilt versnellen, moet u een 240V stopcontact installeren, in plaats van een 120V stopcontact.

  Moet je een Tesla met de hand wassen?

Hoe lang gaan Tesla batterijen mee?

Aangezien Tesla batterijen bestaan uit lithium-ion, verslechtert dit materiaal langzaam na verloop van tijd. Na verloop van tijd kan de batterij dus zijn lading verliezen. Na 50.000 mijl zal een Tesla ongeveer 5% van zijn oorspronkelijke lading verliezen en 10% na 150.000 mijl. Tesla biedt bovendien een batterijgarantie van 8 jaar.

Kan ik een gewoon stopcontact gebruiken om mijn Tesla op te laden?

Ja, u kan een gewoon 110V of 240V stopcontact gebruiken om uw Tesla op te laden. Het enige wat u nodig heeft is de juiste adapter om het opladen mogelijk te maken. Tesla levert een 110V stopcontact (NEMA 5-15) als standaard uitrusting voor alle Tesla. Dit stopcontact kan thuis of zelfs op openbare plaatsen gebruikt worden om uw Tesla op te laden.

Samenvatting

Als uw Tesla onderweg zonder stroom komt te zitten, moet u eerst op zoek naar een Tesla supercharger. Maar als een Supercharger nergens in de buurt is, zal uw volgende optie het zoeken naar een ruststop of lichtmast met een stopcontact zijn. Met de juiste adapter, kunt u uw auto van stroom voorzien en verder gaan met uw reis.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts