Wordt de bouwkwaliteit van Tesla beter?

Omdat elektrische auto’s minder bewegende onderdelen hebben (20), worden ze geacht betrouwbaarder te zijn dan benzineauto’s met meer dan 2.000 bewegende onderdelen. Toch melden EV’s zoals Tesla meer kwaliteitsproblemen dan sommige ICE-auto’s. Hoe dan ook, wordt de bouwkwaliteit van Tesla beter?

Het goede nieuws is dat de bouwkwaliteit van Tesla aan het verbeteren is. Nadat Tesla CEO Elon Musk toegaf dat Tesla problemen heeft met de bouwkwaliteit in een interview met engineering consultant Sandy Munro, heeft Tesla gewerkt aan het verbeteren van de bouwkwaliteit.

Het belangrijkste waar Tesla mee bezig is, is het verminderen van de complexiteit van zijn productieproces. Nadat de vraag naar Tesla steeg, heeft het bedrijf de klok rond gewerkt om ervoor te zorgen dat het aan de vraag kon voldoen, maar dit resulteerde in auto’s met problemen met de bouwkwaliteit.

Welke Tesla modellen hebben problemen met de bouwkwaliteit?

In de loop der jaren hebben verschillende Tesla-modellen verschillende problemen gehad met de bouwkwaliteit. Een van de Tesla modellen die populair waren met problemen met de bouwkwaliteit was de Tesla Model 3. De meeste problemen hadden te maken met pasvorm en afwerking. De meeste van deze problemen werden echter aangepast en Model 3 eigenaars klagen er niet meer over.

Een ander Tesla model met problemen met de bouwkwaliteit is de Tesla Model Y. Dit model heeft nooit een beoordeling van meer dan één op vijf gekregen van Consumer Reports. Dit toont aan hoe onbetrouwbaar deze auto is als het gaat om de bouwkwaliteit.

Last but not least heeft de Tesla Model X ook een handvol problemen met de afwerking, maar die zijn niet zo wijdverbreid als bij de Tesla Model 3 en Y. De meeste problemen met de afwerking zijn ongelijke paneelnaden, verfdefecten en verkeerd uitgelijnde sierstrips.

  Hoe vaak moeten Teslas worden onderhouden?

Bij sommige Tesla-modellen, zoals de Tesla Model Y, zijn echter veel ernstiger problemen gemeld, zoals het dak dat eraf vliegt, waterlekkage, en achterbank en veiligheidsgordels die niet goed zijn bevestigd. Dus, voordat u een van deze Tesla modellen koopt, zorg ervoor om het te inspecteren en ervoor te zorgen dat het niet een van de bovenstaande problemen heeft.

Welke Tesla-modellen hebben de minste problemen met de bouwkwaliteit?

Helaas hebben alle Tesla’s in de loop der jaren problemen gehad met de bouwkwaliteit. De Tesla Model S heeft echter de minste problemen gemeld. Daardoor is het de meest betrouwbare Tesla als het gaat om de constructie of het carrosserieontwerp.

Daarnaast hebben de 2017 en de 2019 Tesla Model X minder problemen met de bouwkwaliteit gemeld, waardoor ze ook betrouwbaar zijn samen met de Tesla Model S. De Tesla Model S auto’s met de minste bouwproblemen zijn de 2013 en 2017 modellen. Deze beide auto’s hebben van Consumer Reports minimaal een beoordeling van vier op vijf gekregen.

Hoe scoort Tesla ten opzichte van andere concurrenten op het gebied van bouwkwaliteit?

Als het gaat om de tevredenheidsbeoordelingen van eigenaren, staat Tesla op nummer één. Ondanks de onbetrouwbaarheid zijn Tesla-eigenaren toch tevreden over hun auto en zijn ze blij dat ze hem hebben. Bovendien zouden ze graag een nieuw model van Tesla kopen als dat nodig was.

Maar als je de bouwkwaliteit van Tesla vergelijkt met die van zijn concurrenten, dan staat Tesla onderaan. Volgens de J.D Power Initial Quality Survey van 2020 staat Tesla op de laatste plaats van 32 merken. Tesla registreerde namelijk 205 problemen per 100 voertuigen en was daarmee de nummer één onder de autofabrikanten.

  Is Volvo betrouwbaarder dan Tesla?

De gemiddelde problemen per 100 voertuigen waren 166, waarmee Tesla het minst betrouwbare automerk is als het gaat om de kwaliteit van de constructie. Het werd op de voet gevolgd door Range Rover, terwijl Dodge en Kia tot de automerken behoren met de minste problemen op het gebied van de bouwkwaliteit.

Het goede nieuws is echter dat Tesla goed scoorde op het gebied van infotainment, functionaliteit van de aandrijflijn en bediening. De enige uitdaging lag bij de kwaliteit van de exterieuronderdelen. Dat is een van de redenen waarom veel Tesla-eigenaren tevreden en blij zijn met hun auto’s, ondanks de problemen met de bouwkwaliteit waarmee ze meestal te maken hebben.

Waarom heeft Tesla problemen met de bouwkwaliteit?

Tesla heeft problemen met de bouwkwaliteit omdat het zich haast om aan de steeds groeiende vraag te voldoen en de leveringsaantallen najaagt. Als gevolg daarvan is het bijhouden van de kwaliteitscontrole een groot probleem geworden. Tesla bouwde bijvoorbeeld slechts tienduizenden auto’s per jaar, maar in 2020 meer dan 500.000 auto’s, wat een enorme sprong is.

Hoe denkt Tesla zijn bouwkwaliteit te verbeteren?

Nadat Tesla CEO Elon Musk toegaf gebreken te hebben in de bouwkwaliteit, werkt Tesla aan het verbeteren van de problemen. Een van de manieren waarop ze de kwaliteitsproblemen verbeteren is door de complexiteit in hun productie te verminderen en de stijfheid te verhogen door het batterijpakket zelf structureel te maken voor de auto.

Tesla heeft bijvoorbeeld het achterste gietstuk van de Tesla Model 3 verwijderd, waardoor ze 300 robots van de lijn hebben kunnen halen. Dit heeft een grote rol gespeeld bij het verminderen van de complexiteit en mogelijke bronnen van kwaliteitsproblemen.

FAQ

Is de bouwkwaliteit van Tesla slecht?

Het is veilig om te stellen dat Tesla een aantal inconsistenties heeft als het gaat om de bouwkwaliteit. Dit komt omdat niet alle Teslas met problemen worden gebouwd, maar sommige modellen zoals Model Y en Model 3 hebben bijna jaarlijks problemen met de bouwkwaliteit gehad. Dus, voordat u een Tesla koopt, zoek uit of dat specifieke jaar bouwuitdagingen heeft of niet.

  Is het slecht om je Tesla altijd super op te laden?

Is het de moeite waard om een Tesla te kopen?

Ondanks de problemen met de bouwkwaliteit is Tesla nog steeds een goede auto voor mensen die een milieuvriendelijke auto willen. Bovendien is hij zeer geavanceerd en leuk om in te rijden. Bovendien biedt Tesla de beste technologie en actieradius onder de volledig elektrische auto’s. Bovendien hebben niet alle Tesla’s kwaliteitsproblemen.

Waarom houden Tesla-eigenaren nog steeds van hun auto’s, ook al hebben ze problemen met de bouwkwaliteit?

De meeste Tesla-eigenaars houden van hun auto’s omdat ze goed scoren op het gebied van technologie, comfort, stijl en tests op de weg. Bovendien zijn Tesla’s zeer geavanceerde en veilige auto’s. En als het op status aankomt, behoort Tesla tot de beste luxe automerken en de beste elektrische auto op de markt.

Conclusie

Al met al verbetert de bouwkwaliteit van Tesla’s auto’s, omdat ze de meeste complexe processen in de productie hebben verwijderd die de meeste problemen met de bouwkwaliteit veroorzaken. Als gevolg daarvan zullen Tesla’s bouwproblemen binnenkort tot het verleden behoren, zelfs nu ze hun productie opvoeren vanwege de grote vraag.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts