Is het slecht om je Tesla altijd super op te laden?

Tesla heeft het leven van zijn klanten gemakkelijk gemaakt door goed verbonden superchargerstations te hebben voor het opladen van auto’s. Maar is het slecht om je Tesla altijd op te laden?

Ja, altijd je Tesla superchargen is niet goed voor je batterij. De impact is echter zo klein dat sommige mensen het misschien niet eens merken. Als u uw Tesla voortdurend oplaadt aan superchargers, kan de pieklaadsnelheid van de batterij enigszins afnemen. Als gevolg hiervan zal dit de efficiëntie van de batterij beïnvloeden.

Wat de batterij van uw Tesla nog meer kan beschadigen, is door niet-Tesla DC snelladers te gebruiken, zoals bij Chademo stations. Wanneer u uw Tesla meerdere keren per week oplaadt bij een niet-Tesla DC snellaadstation, zult u merken dat Tesla uw superlaadsnelheid afremt.

Dit komt omdat het veelvuldig opladen van uw Tesla aan een niet-Tesla DC snellaadstation leidt tot schade aan de batterijcellen, en dat is de reden waarom Tesla uw superlaadsnelheid zal afknijpen. In tegenstelling tot Tesla supercharger netwerken die een ingebouwd algoritme hebben om de Tesla batterij te beschermen tegen het opladen, hebben niet-Tesla DC laders deze bescherming niet.

Daarom, als u niet-Tesla laadstations gebruikt, zult u merken dat er een verhoogde hitte is die de batterijcel zal beschadigen met de stroom die de batterij in een continu tempo en tijd binnenkomt. Na verloop van tijd vermindert dit de efficiëntie van de batterij en kan het zelfs zijn dat u meer tijd aan een Tesla supercharger besteedt dan voorheen.

Wat zijn de tegenslagen van het dagelijks opladen van uw Tesla?

De eerste tegenvaller van het dagelijks opladen van uw auto is dat u uiteindelijk meer betaalt dan wanneer u op bepaalde dagen of uren van de week oplaadt. De meeste eigenaars van elektrische voertuigen betalen voor elektriciteit op basis van een tijd-per-gebruik tarief. Daarom is het mogelijk dat ze bij dagelijks opladen niet de best beschikbare tarieven krijgen en uiteindelijk meer betalen.

  Kan Tesla Y parallel parkeren

Een ander nadeel van het dagelijks opladen van uw auto of het vaak gebruiken van de supercharger in koude klimaten is dat u een groot deel van de energie kwijt bent aan voorconditionering. Voorconditioneren is van vitaal belang bij koude temperaturen omdat u de batterij moet opwarmen tot de optimale temperatuur voor het opladen. Maar als je de auto dagelijks voorconditioneert, verlies je veel elektriciteit.

Gebruiken de meeste Tesla eigenaars Superchargers of laden ze thuis op?

Ondanks het feit dat Tesla superchargers over de hele wereld verspreid zijn, is het verrassend dat veel Tesla-eigenaars er nog steeds de voorkeur aan geven om hun auto thuis op te laden. De belangrijkste reden is natuurlijk de kostprijs. Uw Tesla thuis opladen is goedkoper dan aan een supercharger station.

Er wordt geschat dat ongeveer 80% van de EV-eigenaars, hun auto thuis opladen. Tesla eigenaren zijn geen uitzondering aangezien zij het grootste EV marktaandeel hebben. Bovendien zet thuis opladen de levensduur van de batterij niet onder druk en gaat deze uiteindelijk langer mee dan wanneer deze wordt opgeladen via een supercharger.

FAQ

Is het slecht om Tesla elke dag op te laden?

Nee, het is niet slecht om Tesla elke dag op te laden. Integendeel, het kan voordelig zijn als u lange afstanden rijdt. Door uw Tesla dagelijks op te laden bent u zeker van het nodige sap voor uw dagelijkse woon-werkverkeer. Bovendien vergroot het de actieradius die u nodig heeft voor uw dagelijkse woon-werkverkeer.

Tesla raadt zijn gebruikers trouwens aan om een auto te rijden met een lading tussen 20% en 90% van de totale batterijcapaciteit om de levensduur van de batterij te verlengen. Dus, als uw auto dicht bij 20% of 30% valt na een dagelijks woon-werkverkeer, kunt u hem ’s nachts opladen en klaar zijn voor de volgende dag.

  Waarom zit er geen reservewiel in een Tesla?

Wat maakt dat het opladen van uw Tesla aan een supercharger langer duurt?

Als u merkt dat uw batterij er langer over doet om op te laden aan een Tesla supercharger, hoeft u niet in paniek te raken. Dit is een indicatie dat verschillende factoren van invloed zijn op de prestaties van de batterij. Het gaat onder meer om extreem lage temperaturen, een bijna volle batterij of veranderingen in de omstandigheden door gebruik of ouderdom.

Deze drie factoren kunnen ervoor zorgen dat het opladen van uw Tesla langer duurt dan normaal. Daarom is het belangrijk om de onderhoudstips van Tesla-batterijen op te volgen om te voorkomen dat de actieradius afneemt of de efficiëntie van de batterij vermindert.

Laden superchargers in stedelijke gebieden even snel op als andere superchargers?

Ondanks hun unieke en compacte ontwerp, laden superchargers in stedelijke gebieden ook even snel op als superchargers op andere plaatsen. Dit komt omdat ze een consistent vermogen van 72 kilowatt (kW) leveren, ook al wordt een andere Tesla in een tegenoverliggende laadruimte opgeladen.

Behalve dat ze dezelfde kilowatt leveren als superchargers op andere locaties, doen superchargers in stedelijke gebieden er ook ongeveer 45 tot 50 minuten over om uw auto volledig op te laden. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat superchargers in stedelijke gebieden langzamer opladen of minder stroom leveren.

Wat is goedkoper – een Tesla thuis opladen of een supercharger?

Dat hangt af van uw rijgewoonten. Als u meestal in de stad rijdt, dan kunt u uw Tesla thuis opladen omdat dit goedkoper is dan bij een supercharger station. Maar als u normaal lange afstanden aflegt, dan moet u de auto opladen bij een supercharger om snel te kunnen tanken.

  Maakt Volvo elektrische auto's?

Ja, het opladen van een Tesla aan een supercharger is duurder dan thuis opladen. Het is echter nog steeds goedkoper dan gas, waardoor het ideaal en zeer handig is voor mensen die veel pendelen.

Hoeveel mijl haal ik uit mijn Tesla?

Het aantal kilometers dat u met uw Tesla kan afleggen varieert volgens verschillende factoren. Ten eerste spelen uw rijgewoonten een grote rol. Ten tweede spelen ook de klimatologische omstandigheden een rol. Andere factoren zijn de actieradius van de auto en de lading.

De Tesla met de laagste actieradius haalt tot 250 mijl, terwijl de Tesla met de hoogste actieradius tot 402 mijl haalt. Als u echter zeer snel en agressief rijdt, zal het aantal kilometers dat uw Tesla aflegt drastisch verminderen. Ook als het koud weer is, vermindert het bereik van de Tesla.

Conclusie

Concluderend is het altijd superchargen van uw Tesla een slecht idee. Dit komt omdat het uw batterij zal degraderen en de efficiëntie zal verminderen. Als u echter een persoon bent die dagelijks lange afstanden pendelt, is het helemaal niet slecht om uw Tesla dagelijks op te laden aan een supercharger. Niettemin moet u vermijden om uw auto op te laden met niet-Tesla DC snelladers, omdat ze uw batterij zullen degraderen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts