Hoeveel kost het vervangen van Tesla batterijen?

Tesla batterijen zijn gemaakt om tussen de 300.000 en 500.000 mijl mee te gaan. Daarom hoeven Tesla-eigenaars zich geen zorgen te maken over het binnenkort vervangen van hun batterijen. Hoeveel kost het echter om een Tesla batterij te vervangen?

De kosten voor het vervangen van een Tesla batterij varieert van Tesla model tot model. Niettemin zal het u ongeveer $3.000 tot $15.000 kosten. Deze kosten zijn inclusief onderdelen en arbeidskosten. Tesla geeft geen prijslijst van onderdelen, dus dit is een schatting van vorige Tesla-eigenaars die hun beschadigde batterijen hebben gekocht en vervangen.

Dus, als uw batterij is gedegradeerd en lading verliest of veel tijd nodig heeft om volledig op te laden, kunt u uw batterij vervangen tegen de bovenstaande geschatte kosten. Veldgegevens tonen aan dat Tesla’s batterijcapaciteit met 5% zal afnemen in de eerste 50.000 mijl en zal blijven degraderen in dat tempo tot het bereiken van 200k mijl, waar het zal afnemen met 10%.

Tesla batterij vervangingskosten op verschillende Tesla modellen

Als u merkt dat de prestaties van de batterij van uw Tesla zijn afgenomen, kunt u besluiten om de batterij te vervangen. Toch is dat niet nodig, want de meeste Tesla accu’s zijn gebouwd om meer dan 30 jaar mee te gaan. Maar afhankelijk van uw rijgewoonten en het weer, kan het zijn dat u uw batterij sneller moet vervangen dan de beoogde levensduur.

Hier zijn de verschillende kosten die u moet maken om Tesla batterijen te vervangen op bepaalde Tesla modellen:

Vervangingskosten batterij: Tesla Model 3

Tesla Model 3 is het instapmodel van Tesla. Nu de productie van dit model toeneemt, zullen veel mensen hun accu’s in de toekomst moeten vervangen. Gemiddeld kost het u ongeveer 13.000 dollar om de accu van de Tesla Model 3 te vervangen. Dit is inclusief de kosten van de bijbehorende onderdelen en arbeid.

  Zijn Tesla's goed in de sneeuw?

Tesla Model 3 heeft verschillende batterijformaten, die variëren van 50 kWh tot 82 kWh. De prijzen van deze accu’s liggen tussen de $7.000 en $12.000. In sommige gevallen moet u het batterijpakket vervangen, wat tussen de $20.000 en $28.000 kost. Merk op dat één batterijpak uit vier modules bestaat en dat één module ongeveer $6.000 kost.

Als u van plan bent om de batterij van uw Tesla Model 3 te vervangen, moet u dus rekenen op minstens $ 13.000. Afhankelijk van de Tesla-variant kan het zijn dat u meer moet betalen.

Vervangingskosten batterij: Tesla Model Y

Tesla Model Y is een van de Tesla-modellen met een paar batterijklachten en problemen. Maar aangezien deze batterij een vergelijkbaar ontwerp heeft als de Tesla Model 3, zijn de kosten voor het vervangen van de batterij ook hetzelfde. Met een geschatte prijs per kWh van $137, moet u rekenen op een prijs tussen $10.000 en $12.000 voor een nieuwe batterij.

Net als de Tesla Model 3 heeft de Model Y verschillende batterijformaten, die gewoonlijk variëren tussen 75 kWh en 82 kWh. Niettemin, wanneer u onderdelen en arbeidskosten toevoegt, zult u tussen $ 10.500 en 13.500 moeten betalen, wat heel redelijk is.

Vervangingskosten batterij: Tesla Model S

Tesla Model S heeft ook minder problemen met de batterij. Integendeel, het heeft de hoogste vervangingskosten voor de batterij. De geschatte kostprijs voor het vervangen van de batterij van uw Tesla Model S bedraagt ongeveer $12.000 tot $15.000. Deze prijs is inclusief arbeid en onderdelen.

Merk op dat het vervangen van een Tesla batterij ongeveer 3 tot 13 uur in beslag neemt. Dus, hoe eenvoudiger het probleem, hoe goedkoper en sneller het zal worden vervangen.

Vervangingskosten batterij: Tesla Model X

Gebruikers van de Tesla Model X hebben niet veel problemen gehad met de batterij. Toch zouden de kosten voor het vervangen van de batterij bij dit model iets lager moeten zijn dan bij de Model S. Gemiddeld zou het u ongeveer $14.000 moeten kosten om de batterij te vervangen, de bijbehorende onderdelen en arbeidsloon te krijgen.

  Welke Tesla is het beste voor hondenbezitters?

Het enige dat duurder is bij het vervangen van de batterij van een Model X zijn de arbeidskosten. In tegenstelling tot bij de Tesla Model S, moet u tussen $500 en $2000 betalen voor arbeidsloon.

Wat zijn de tekenen van een versleten Tesla batterij?

Tesla batterijen zijn gebouwd om meer dan 500.000 mijl mee te gaan. Desondanks is het van vitaal belang om de batterij in de gaten te houden en te beslissen of u de batterij al dan niet moet vervangen als hij tekenen van veroudering vertoont. Hier zijn een paar tekenen die erop wijzen dat uw batterij versleten is:

  • De batterij kan de lading helemaal niet meer vasthouden
  • Een enorme daling van het rijbereik met meer dan 20%
  • Een vermindering van de actieradius die groter is dan de garantiecriteria van 30%
  • Een melding van de fabrikant dat er iets mis is met de batterij van uw auto
    Dus, als u een van de bovenstaande tekenen opmerkt, weet dan dat het tijd is om uw Tesla batterij te vervangen.

FAQ

Hoe lang gaat een Tesla batterij mee?

Tesla batterijen gaan meer dan 500.000 mijl mee, dat is ongeveer meer dan 30 jaar. Bovendien betekent dit dat de carrosserie van de auto eerder zal verslechteren dan de batterij. De batterij zal in de loop der jaren echter wel achteruitgaan van 5% gedurende de eerste 50.000 en 10% over 200.000 mijl.

Vallen Tesla batterijvervangingen onder garantie?

Voordat u een Tesla koopt, is het de moeite waard om te begrijpen wat de garantie dekt, zodat u niet in de war raakt. Tesla’s accugarantie dekt het accupakket en onderdelen tot 8 jaar of 150.00 mijl, afhankelijk van wat het eerst komt, met een minimum accucapaciteitsbehoud van 70%.

  Welke problemen heeft Tesla?

Dit betekent dat als een van de onderdelen van de batterij defect raakt, zoals een hoogspanningskabel of batterijcel, Tesla de onderdelen, arbeid en andere kosten rond de reparatie zal dekken.

Is het belangrijk om de batterij van een tweedehands Tesla te inspecteren voor u de wagen koopt?

Ja, het is zeer belangrijk om de batterij van een tweedehands Tesla te inspecteren voor u hem koopt. Een batterij in een tweedehands Tesla is zoals een motor in een tweedehands ICE wagen. Daarom moet u deze goed laten inspecteren omdat dit zal bepalen hoe lang de auto meegaat.

Als u een tweedehands Tesla wilt kopen, kunt u deze het beste laten inspecteren door een Tesla Service Center. De experts van een Tesla service center zullen u alle details geven over de gezondheid, conditie en status van de auto en zijn accu. Aangezien de kosten van een nieuwe Tesla batterij zeer hoog zijn, is het van vitaal belang om deze te controleren.

Slotgedachten

De kosten voor het vervangen van een Tesla batterij zijn afhankelijk van het probleem en het model. Gemiddeld kost het u tussen de $3.000 en 15.000 om de Tesla accu te vervangen. De Tesla Model 3 heeft de laagste accuvervangingskosten, terwijl de Tesla Model S de hoogste accuvervangingskosten heeft.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts