Welke problemen heeft Tesla?

Tesla is populair om zijn volledig elektrische voertuigen. Daarnaast staat het merk bekend om het aanbieden van enkele van de meest geavanceerde voertuigen op de markt. Net als elk ander voertuig, heeft Tesla ook een hoop problemen. Maar wat zijn enkele van Tesla’s problemen?

De belangrijkste problemen met Tesla’s zijn kwaliteitsproblemen, ongelijke paneelafstanden, verfdefecten, glasscherven, inefficiëntie van de batterij, defecte stuurbekrachtiging, ineffectiviteit van de automatische piloot, hoge verzekeringskosten en hoge reparatiekosten. De meeste Tesla modellen hebben deze problemen, waarbij Tesla Model S de minste problemen heeft.

Hier zijn enkele van de belangrijkste problemen waar Teslas mee te maken hebben:

 1. Kwaliteitsproblemen
  De belangrijkste uitdaging voor Tesla autobezitters zijn kwaliteitsproblemen. Tesla is door de meeste instanties beoordeeld als een van de auto’s met de laagste kwaliteit. Dat is de reden waarom de verzekeringspremies voor Teslas super hoog zijn. Na een paar kilometer begin je dingen op te merken zoals verroeste bouten.
 2. Ongelijke paneelnaden
  Een ander groot probleem bij Tesla is de slechte productie. In het verleden hebben veel Tesla-eigenaren problemen gemeld zoals ongelijke paneelnaden of zelfs verkeerd uitgelijnde bekleding. Dergelijke problemen zorgen ervoor dat regenwater de auto binnendringt wanneer deze rijdt en een ravage aan sommige onderdelen aanricht.
 3. Gebreken aan de lak
  Veel Tesla-eigenaren hebben geklaagd over het feit dat zij auto’s hebben ontvangen met een slechte laklaag. Sommige Tesla-eigenaren zijn zelfs zo ver gegaan dat ze hebben verklaard dat ze krassen rond het motorkapembleem en vlekken in de overhang van de kofferbak hebben opgemerkt.
 4. Inefficiëntie van de batterij
  Net als alle elektrische voertuigen hebben ook de Tesla batterijen te lijden onder de efficiëntie van de batterij. Bij droog of warm weer is de Tesla zeer efficiënt. Maar bij koud weer wordt het een zeer ernstig probleem. Je moet niet verbaasd zijn met de lage acceleratie, omdat de kou voorkomt dat de batterij zo snel mogelijk regenereert.
 5. Afgebroken glas
  Zoals eerder gezegd, is het productieproces van Tesla niet zo efficiënt als dat van andere grote traditionele autofabrikanten. Als gevolg daarvan zijn er een heleboel glitches die gebeuren tijdens het productieproces en een van hen is chipped glas. Dit worden ook wel cosmetische defecten genoemd.
 6. Autopilot is niet erg effectief
  De meeste Tesla kopers zijn meestal gefascineerd door de Autopilot functie. Deze functie maakt het rijden Tesla te zijn leuk en veilig op het moment. Het is echter niet zo effectief als mensen denken. Dit komt omdat het geen stilstaande voertuigen kan detecteren, wat een enorme bedreiging is voor de bestuurder en andere automobilisten op de weg.
 7. Hoge reparatiekosten
  Net als andere luxe auto’s, is Tesla ook duur in onderhoud. Afgezien van de hoge stickerprijs die deze volledig elektrische auto’s aantrekken, zult u ook veel moeten betalen als het gaat om reparatie en onderhoud. Dingen zoals het vervangen van de batterij zal u duizenden dollars kosten.
 8. Hoge verzekeringspremies
  Teslas hebben niet alleen hoge reparatie- en onderhoudskosten, maar trekken ook hoge verzekeringspremies aan. Daarom zult u veel moeten betalen om uw auto te laten verzekeren in vergelijking met andere elektrische auto’s. Dit is voornamelijk te wijten aan de hoge kosten van Tesla auto-onderdelen.
 9. Storing in stuurbekrachtiging
  Tesla mag dan een van de meest geavanceerde auto’s ter wereld zijn, maar dit heeft ook een negatieve kant. De high-end functies ontwikkelen verschillende problemen die behoorlijk uitdagend kunnen zijn om mee om te gaan. Een van die problemen is het blokkeren van het stuurwiel tijdens het draaien.
  Hebben Tesla's olie nodig?

Welk Tesla model heeft de meeste problemen?

Hoewel de meeste Tesla modellen te kampen hebben met kwaliteits- en prestatieproblemen, melden sommige modellen meer problemen dan andere. Tesla Model 3 heeft de meeste problemen van alle Tesla’s. Enkele van de meest voorkomende problemen bij de Model 3 zijn roest, lakafwerking, defecten aan deuren en kofferbak, een wazige back-up camera en deurgrepen van slechte kwaliteit.

FAQ

Is Tesla een betrouwbare auto?

Nee, Tesla is geen betrouwbare auto. Echter, wanneer u het vergelijkt met andere luxe auto’s zoals BMW, Mercedes, en Audi, zult u merken dat het betrouwbaarder is. Tesla is niet betrouwbaar omdat het met verschillende producties en kwaliteitsproblemen komt. Het gevolg kan zijn dat u vaker een Tesla service center moet bezoeken dan u had verwacht.

Gaan Teslas vaak stuk?

Nee, Tesla’s gaan niet vaak stuk. In tegenstelling tot ICE-voertuigen, is Tesla een volledig elektrische auto. Dit betekent dat er niet zoveel bewegende of mechanische onderdelen zijn als bij een benzineauto. Het is dus niet onderhevig aan veel slijtage en scheuren waardoor het gemakkelijk stuk gaat zoals ICE auto’s.

Is Tesla het kopen waard?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u een persoon van klasse bent en de nieuwste en meest geavanceerde luxe auto op de markt wenst, dan is Tesla de moeite waard om te kopen. Ook als u milieubewust bent en mee wilt doen aan de groene energiebeweging, dan is Tesla een perfecte auto voor u.

  Hoeveel jaar gaat een Tesla mee?

Maar als u wilt besparen door een volledig elektrische auto te kopen, dan is Tesla geen goede optie. Er zijn verschillende uitstekende elektrische auto’s met een lagere stickerprijs dan Tesla. Ook al hebben deze auto’s misschien een korte actieradius en zijn ze niet zo geavanceerd als Tesla, ze zijn het kopen waard omdat ze op de lange termijn gemakkelijker te onderhouden zijn.

Wat zijn de onderhoudskosten van een Tesla?

In vergelijking met andere luxe automerken zoals Mercedes, BMW, Audi, en Porsche, is het onderhoud van een Tesla veel goedkoper. Dit komt omdat u geen dingen hoeft te vervangen zoals olie, transmissievloeistof en nog veel meer. Gemiddeld bent u ongeveer $1,400 kwijt voor een totaal van 5 jaar om uw Tesla te onderhouden.

Hoe handig is het Tesla service center?

Een van de grootste uitdagingen van het bezitten van een Tesla auto is problemen met het verkrijgen van een service center of het zeer snel laten onderhouden van uw auto. Aangezien de meeste Tesla service centers zijn gevestigd in gebieden met veel voetgangersverkeer, kan het dagen duren om uw auto te laten onderhouden. Dit is een enorme uitdaging voor Tesla-eigenaren uit kleine steden.

Conclusie

Tesla’s hebben te maken met veel problemen die moeten worden aangepakt als ze proberen hun merk uit te breiden. De meeste problemen hebben te maken met productie, kwaliteit en prestaties. Enkele van deze problemen zijn lakproblemen, glasscherven, ongelijke paneelafstanden, roest, defecten aan deuren en kofferbakken, rammelend geluid, en de efficiëntie van de batterij.

  Wat is Tesla Summon modus?

Het Tesla model met de meeste problemen is het Tesla Model, gevolgd door het Model Y. Over het algemeen hebben alle Tesla modellen te maken met een verscheidenheid aan problemen waar Elon Musk en het bedrijf naar moeten kijken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts