Hoeveel gaat uw elektriciteitsrekening omhoog met een Tesla?

Hoeveel gaat uw elektriciteitsrekening omhoog met een Tesla?

Het bezit van een Tesla is leuk en handig omdat u niet in de rij hoeft te staan bij een benzinestation om uw auto te tanken. Uw elektriciteitsrekening zal echter aanzienlijk stijgen.

Als u een Tesla thuis gaat opladen, kan uw elektriciteitsrekening elke maand met ongeveer $20 tot $50 stijgen. De totale elektriciteitsrekening zal afhangen van verschillende factoren, waaronder het aantal afgelegde kilometers per maand, de rijstijl van de gebruiker, hoe vaak u de verwarming en de airco gebruikt en de elektriciteitskosten in uw regio.

Bovendien zal het Tesla model dat u rijdt ook een rol spelen in de totale kostprijs van uw elektriciteitsrekening. Sommige modellen verbruiken minder elektriciteit dan andere. Als u in staten woont met hoge elektriciteitskosten per kilowatt, verwacht dan meer te betalen.

Wat zijn de kosten voor het opladen van verschillende Tesla-modellen?

Voordat u uw droom Tesla model koopt, is het belangrijk om te weten hoeveel het u zal kosten om thuis op te laden.

Tesla Model Y

Tesla Model Y is het nieuwste Tesla model op de markt. Deze elektrische auto komt in drie verschillende versies, waaronder de Standard Range, Long Range en Performance variant. De Standard Range wordt geleverd met een RWD, terwijl de andere twee varianten een AWD-systeem hebben.

Alle Tesla Model Y varianten hebben een 75 kWh batterij. Daardoor zijn het de duurste Tesla-modellen om te bezitten, in termen van een hogere elektriciteitsrekening. De kosten voor het volledig opladen van de Standard Range Tesla Model Y bedragen bijvoorbeeld ongeveer 11,50 dollar.

Als u deze kosten per mijl berekent, zullen de kosten voor het opladen van dit model ongeveer 0,047 dollar per mijl bedragen. U betaalt dus ruwweg $4,70 extra op uw elektriciteitsrekening voor elke 100 mijl die u met dit toestel aflegt. Merk op dat het meer of minder kan zijn, afhankelijk van waar u woont en uw rijgewoonten.

  Kan Tesla Y parallel parkeren

Tesla Model X

Een ander Tesla model dat uw elektriciteitsrekening zal doen stijgen is de Tesla Model X. Hoewel dit model goedkoper is om op te laden dan de Tesla Model Y, is het nog steeds vrij duur. In tegenstelling tot de Tesla Model Y die een 75 kWh batterij heeft, heeft de Model X een 100 kWh batterij.

Oudere edities van de Model X hebben echter een accu met een lage capaciteit van 60 kWh. Aangezien de nieuwste Tesla Model X varianten (Long Range en Plaid) zijn uitgerust met een 100 kWh batterij, zullen ze ongeveer 15,30 dollar kosten om volledig op te laden. Met deze schatting zullen de kosten per mijl voor de Model X Long Range rond de $0,04 liggen.

De Model X Plaid-variant heeft een iets hogere kostprijs van iets meer dan $15,30 voor een volledige lading. Dit betekent dat u $0,042 per mijl extra moet betalen om uw EV op te laden.

Tesla Model 3

Als u een Tesla wilt die uw elektriciteitsrekening niet te veel zal opdrijven, overweeg dan om voor de Tesla Model 3 te gaan. Het is ook het goedkoopste Tesla model op de markt. Dit model wordt geleverd in drie varianten – Standard Range, Long Range en Performance edities.
In tegenstelling tot het Tesla Model Y en Model X, hebben de varianten in Model 3 verschillende accu’s. De Tesla Model 3 Standard Range is uitgerust met een 50 kWh batterij, terwijl de Long Range en Performance varianten een 83 kWh batterij hebben.

  Wat doet Tesla Autopilot?

Als u meer geld wilt besparen op uw elektriciteitsrekening, kunt u overwegen om de Tesla Model 3 Standard Range te kopen. Deze kost ongeveer $7,60 voor een volledige lading, wat neerkomt op 0,03 per mijl. Als u kiest voor de Long Range of Performance variant, moet u ongeveer $12,55 of $0,036 per mijl betalen.

Tesla Model S

Last but not least zullen eigenaars van het Tesla Model S geen hogere elektriciteitsrekening moeten betalen dan die van Model Y of X, maar het is wel een stuk duurder dan het volledig opladen van een Model 3. Alle drie de Tesla model S-versies zijn uitgerust met een 100 kWh batterij – Long Range, Plaid, en Plaid+.

Dus, als u de Model S Long Range bezit, zal uw elektriciteitsrekening met ongeveer $15,30 stijgen voor een volledige lading, wat betekent dat u ongeveer $0,037 per mijl zal moeten betalen.

FAQ

Wat bepaalt de kosten voor het opladen van mijn Tesla auto?

Veel factoren spelen een rol als het gaat om de kosten van het opladen van uw elektrische Tesla. Deze omvatten het aantal kilometers dat u rijdt, het Tesla model dat u heeft, het laadmechanisme dat u gebruikt en de kosten van elektriciteit.

Hoe kan ik besparen op mijn elektriciteitsrekening als ik een Tesla heb?

Als u de kosten van uw elektriciteitsrekening wilt verminderen, moet u meer opladen bij Tesla superchargers, in plaats van thuis. U kan ook beslissen om een zonnesysteem te installeren zodat u uw Tesla kan opladen met zonne-energie. Bovendien kunt u opladen tijdens daluren.

Bovendien kunt u ook besluiten om Tesla te gebruiken voor korte ritten en een stand-by auto op gas te hebben voor lange afstanden. Als u in staten woont met hoge elektriciteitskosten, zoals Californië, New York en New Jersey, is de beste manier om geld te besparen op uw elektriciteitsrekening om simpelweg te verhuizen naar een staat met lagere elektriciteitskosten.

  Is een Tesla goedkoper dan een auto op gas?

Bespaart het bezit van een Tesla u geld op de lange termijn?

Ja, dat is zo. Het bezit van een Tesla betekent dat uw elektriciteitsrekening een beetje omhoog zal schieten. Echter, wanneer u de totale kosten van het tanken van uw auto vergelijkt met het opladen van een Tesla, zult u merken dat het veel goedkoper is. Bovendien is het erg handig omdat u van thuis uit kunt opladen.

Wat kost het om een lader in uw garage te installeren?

Als u al een breaker box op de ideale locatie heeft, zal het installeren van een Tesla lader of een andere EV lader goedkoop zijn. Als u echter een onderbrekerbox moet vervangen of verplaatsen, moet u mogelijk meer betalen. Het kan u ongeveer $ 300 kosten om een breaker box te installeren.
U hoeft zich echter geen zorgen te maken, want Tesla wordt geleverd met een draagbare lader. De externe lader kan eenvoudig worden aangesloten op een bestaand stopcontact. Maar als u sneller wilt opladen, moet u mogelijk een 240V-stopcontact installeren, dat ook bekend staat als EVSE, wat u tussen de $500 en $1000 zal kosten.

Slotgedachten

Hoewel uw elektriciteitsrekening met ongeveer $ 20 tot $ 50 zal stijgen wanneer u een Tesla bezit, is het vermeldenswaard dat de totale kosten van het runnen van uw voertuig veel lager zullen zijn dan die van een gas-aangedreven voertuig. Maar als u uw elektriciteitsrekening wilt verlagen, installeer dan zonnepanelen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts