Is Volvo goedkoper in onderhoud dan BMW?

Luxe auto’s bieden kopers comfort, top-notch functies, en veilige ritten. Bovendien zien de auto’s er elegant en onwerelds uit. Maar het onderhoud van een luxe auto is duur en niet voor iedereen weggelegd. Maar welke luxe auto is nu goedkoper in onderhoud: Volvo of BMW?

Hoewel zowel Volvo als BMW beschikken over zeer geavanceerde technologische voorzieningen, een comfortabel interieur en uitstekende rijeigenschappen, is Volvo goedkoper in onderhoud dan BMW. Bovendien is Volvo ook betrouwbaarder en veiliger dan BMW. BMW daarentegen biedt een betere rijeigenschappen en betere prestaties.

Waarom is Volvo goedkoper in onderhoud dan BMW?

Betrouwbaarheid

Volvo is een van de meest betrouwbare luxe auto’s op de markt. BMW daarentegen behoort tot de minst betrouwbare auto’s. Dit betekent dat Volvo’s minder problemen ontwikkelen dan BMW’s, waardoor eigenaren weinig tijd zullen besteden aan het onderhoud van hun auto. Als gevolg daarvan zullen ze uiteindelijk minder geld uitgeven aan reparaties en onderhoud.

Over het geheel genomen is Volvo bijna twee keer zo betrouwbaar als een BMW. Volgens de Reliability Index staat Volvo op de 23e plaats in de top 40 van meest betrouwbare auto’s, terwijl BMW op de 31e plaats staat. Dus, Volvo staat 8 plaatsen boven BMW, wat enorm is.

Kwaliteit van onderdelen

Een van de dingen die BMW minder betrouwbaar maken dan zelfs zijn Duitse concurrenten is de kwaliteit van de onderdelen die ze gebruiken. BMW gebruikt veel plastic onderdelen, wat betekent dat ze veel sneller verslijten in vergelijking met Volvo, Audi, en Mercedes-Benz.

U bent dus genoodzaakt om uw BMW binnen een korte periode te onderhouden in vergelijking met Volvo en andere Duitse luxe automerken. Kortom, BMW zou de kwaliteit van zijn onderdelen moeten verbeteren.

  BMW 4-serie Betrouwbaarheid

Kosten van onderdelen

Naast het hebben van inferieure onderdelen in vergelijking met andere luxe automerken, zijn BMW reserveonderdelen ook erg duur. Daar komt nog bij dat het vinden van Original Equipment Manufacturer onderdelen niet gemakkelijk is zoals bij de meeste luxe auto’s. Een eenvoudig onderdeel dat bij een Volvo misschien 100 dollar kost, kan bij een BMW meer dan 300 dollar kosten.

Als een BMW en een Volvo stuk gaan, zal de Volvo-eigenaar dus minder geld kwijt zijn aan reserveonderdelen dan een BMW-eigenaar.

Kosten van reparatie en onderhoud

Een ander punt waardoor Volvo goedkoper is dan BMW zijn de kosten van reparatie en onderhoud. Bijvoorbeeld, de gemiddelde kosten van het vervangen van een bumper op een Volvo is ongeveer $ 860, terwijl die van een BMW is ongeveer $ 1830, dat is meer dan het dubbele.

Wat zijn de minst betrouwbare Volvo en BMW modellen?

De minst betrouwbare Volvo is de Volvo S90, terwijl de minst betrouwbare BMW de BMW X5 is. Beide auto’s hebben problemen waar vorige eigenaars veel over hebben geklaagd. Dus, als u wilt voorkomen dat u regelmatig naar de garage moet of meer geld kwijt bent aan reparaties en onderhoud, blijf dan weg van deze auto’s.

Niet alle Volvo S90 en BMW X5 modellen zijn echter slecht. Let dus op de modeljaren voordat u in een van hen investeert. De meest onbetrouwbare BMW X5-modellen zijn die welke tussen 2012-2014 en 2019 zijn gefabriceerd. Voor de Volvo S90 zijn de meest onbetrouwbare modeljaren die gemaakt zijn tussen 2016 en 2018.

  BMW 5 Serie Betrouwbaarheid

Wat zijn de meest betrouwbare Volvo- en BMW-modellen?

De titel voor de meest betrouwbare Volvo gaat naar de Volvo XC60, terwijl die van de meest betrouwbare BMW naar de BMW E90 E-serie gaat. Beide auto’s zijn goed gemaakt en hebben minder problemen. Als u met een gerust hart van uw rit wilt genieten, zijn deze twee auto’s het waard om in te investeren.

Bovendien registreren ze ook minder problemen in vergelijking met andere auto’s. Dus, de kosten van onderhoud en reparatie zijn ook goedkoper. Indien goed onderhouden, gaan deze auto’s langer mee dan andere auto’s van beide merken.

FAQ

Welke auto gaat langer mee tussen Volvo en BMW?

Beide auto’s zijn gemaakt van topmaterialen en high-end engineering, maar helaas gaan Volvo’s langer mee dan BMW’s. De belangrijkste reden hiervoor is dat Volvo’s veiliger en betrouwbaarder zijn dan BMW’s. Daarom is het gemakkelijker om een 30 jaar oude Volvo te zien dan een 30 jaar oude BMW.

Waarom zou ik een Volvo boven een BMW kopen?

De belangrijkste reden waarom u een Volvo zou moeten kopen in plaats van een BMW is de veiligheid en betrouwbaarheid. Volvo heeft er altijd naar gestreefd de veiligste auto’s op de markt te maken en het is dan ook de veiligste auto. Daarnaast zijn Volvo’s comfortabeler dan BMW’s. Last but not least, Volvo heeft high-tech functies zoals BMW, maar het is iets goedkoper.

Waarom zijn BMW’s zo onbetrouwbaar?

BMW’s zijn zo onbetrouwbaar door hun complexe elektronica die gemakkelijk problemen ontwikkelt. Bovendien zijn ze onbetrouwbaar omdat BMW veel plastic onderdelen gebruikt die snel stuk gaan. Tenslotte zijn BMW’s ook onbetrouwbaar door de slechte kwaliteitscontrole van het bedrijf.

  Beste olie voor BMW X3 en BMW X5

Is Volvo betrouwbaarder dan Mercedes-Benz, BMW en Audi?

Nee, Volvo is misschien betrouwbaarder dan Mercedes-Benz en BMW, maar niet betrouwbaarder dan Audi. In tegenstelling tot Volvo ondervindt Audi minder problemen, waardoor de onderhoudskosten in vergelijking met Volvo goedkoper zijn. Het verschil in de jaarlijkse onderhoudskosten van een Volvo en Audi bedraagt echter slechts 100 dollar.

Welke auto is betrouwbaarder – Volvo XC60 of BMW 328i?

Beide luxe sedans zijn betrouwbaar, maar de Volvo XC69 is betrouwbaarder dan de BMW 328i. De Volvo XC60 wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare luxe sedans op de markt. Slechts een paar auto’s zoals de Lexus ES en Genesis G70 zijn betrouwbaarder.

Samenvatting

Als u op zoek bent naar een goedkopere auto om te onderhouden tussen Volvo en BMW, dan is het antwoord Volvo. Niet alleen zijn Volvo’s betrouwbaarder op de lange termijn, maar ze zijn ook veiliger. Bovendien hebben Volvo’s minder problemen in vergelijking met BMW’s, wat betekent dat u minder vaak naar de monteur of autoreparatiewerkplaats zult gaan.

Afgezien van het feit dat BMW’s sneller stuk gaan dan Volvos, zijn hun onderdelen vrij duur in vergelijking met Volvos onderdelen. Als u op lange termijn geld wilt besparen, is het verstandiger om een Volvo aan te schaffen, omdat die goedkoper is in onderhoud en reparatie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts