Is Lexus goedkoper in onderhoud dan BMW

Over betrouwbaarheid gesproken, Lexus is naar schatting een derde of 33 procent betrouwbaarder dan de gemiddelde BMW. Hoewel de 2 goedkoopste luxe auto’s te onderhouden zijn BMW’s, meestal, Lexus kost veel minder geld per jaar om te worden onderhouden, rond de $ 500, terwijl BMW varieert helemaal tot $ 1500 per jaar.

Zijn BMW’s goedkoper te onderhouden dan Lexus?

Als we het over luxe wagens hebben, zijn de twee goedkoopste BMW modellen om te onderhouden de BMW 330e uit 2021 en de BMW X3 xDrive30e. De grafiek wordt gevolgd door 4 Lexus modellen, ES 300h, NX 300h, RX 450h en UX 250h. Ja, er zijn enkele BMW-modellen goedkoper in onderhoud dan Lexus. Maar over het algemeen maakt de Japanse autofabrikant betrouwbaardere auto’s die veel goedkoper te onderhouden zijn.

Hoewel Lexus wordt geproduceerd door Toyota, is het lang niet zo goedkoop als het onderhoud ervan. Te oordelen naar de schaal van reparatiepal, is de Lexus fabrikant gerangschikt zes in termen van reparatiekosten per jaar, die gemiddeld $ 551 en neemt geleidelijk toe naarmate de leeftijd van uw voertuig vordert.

De reparatiekosten van uw voertuig hangen sterk af van het type voertuig, het model en de manier waarop u het tot nu toe hebt onderhouden.

Bent u op zoek naar een budget luxe voertuig?

Als u op zoek bent naar de beste luxewagen met een budget, dan is Lexus ongetwijfeld de betere keuze dan BMW. Voor minder geld krijgt u meer functies en comfort terwijl u inlevert op rijplezier, stijl en status. De autoreparatie van BMW is een van de duurste op de markt, terwijl Lexus auto’s veel betrouwbaarder zijn.

  Het beste BMW model voor het geld

Als je het budget niet erg vindt, domineert BMW Lexus in de meeste categorieën met enkele uitzonderingen, die je hieronder in het artikel kunt zien.

Lexus vs BMW algemeen vergelijk

Nadenken over welke auto goedkoper is in onderhoud houdt niet alles in wat je moet weten over een automerk om als je eigen te kiezen. Er zijn een aantal andere aspecten die u moet herzien voordat u de juiste beslissing neemt. Elke autofabrikant leidt in bepaalde autosegmenten

In welk segment is elke constructeur beter?

Afhankelijk van het type auto dat u wilt kopen, is elke fabrikant toonaangevend in verschillende segmenten. Zo loopt de LFA van Lexus ver voor op de pogingen van BMW om een hybride supercar te bouwen, terwijl de 1-serie van BMW gewoonweg geweldig is voor een compacte auto. Dit zijn de segmenten waarin beide fabrikanten domineren:

BMW
Luxe kleine auto’s
● Compacte SUV’s
● Middelgrote SUV’s
● Grote SUV’s
Midsize luxe auto’s
Subcompacte SUV’s
Sportwagens

Lexus:

Super Luxe auto’s
Luxe sportwagens
● Elektrische voertuigen en Hybrides

Dus, in termen van veelzijdigheid, is BMW onze winnaar. Als u op zoek bent naar een SUV, is BMW ongetwijfeld een slimmere keuze. Hoewel Lexus zeker zijn voordelen heeft.

Betrouwbaarheid

Lexus wint
Over betrouwbaarheid gesproken: van een BMW mag u verwachten dat hij probleemloos rijdt terwijl hij nog garantie heeft, terwijl Lexus het nog lang daarna volhoudt. De belangrijkste reden daarvoor zijn de afbreekbare plastic onderdelen die de Duitse automakers in hun motoren gebruiken. De Duitse regering heeft klimaatmaatregelen opgelegd die autofabrikanten verbieden om niet-afbreekbaar plastic te gebruiken, waardoor de levensduur van Duitse automotoren wordt verkort in het belang van de planeet.

  Kan een BMW overal worden onderhouden?

Beide voertuigen kunnen gemakkelijk 100.000 mijl en zelfs 200.000 mijl bereiken als ze goed worden onderhouden.

Veiligheid

Gelijkspel (Lexus wint lichtjes)
Er zijn geen grote verschillen tussen de voertuigen op het gebied van veiligheid. Beide automerken overtreffen de normen van de NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) en het Insurance Institute for Highway Safety (IHS).

Over het algemeen is de Lexus goedkoper geprijsd en ligt hij iets voor op de concurrentie, namelijk BMW, wat veiligheidsvoorzieningen betreft.

Stijl en exterieur

Gelijkspel (BMW wint lichtjes)
Op het vlak van stijl worden verschillende Lexus modellen al enkele jaren uitgeroepen tot mooiste auto van het jaar. Aan de andere kant draaien mensen zelden hun hoofd om om een Lexus te zien, terwijl als je in een gloednieuwe BMW voorbij zoeft, het heel anders overkomt. De meeste critici zijn het erover eens dat BMW in deze categorie aan de leiding gaat.

Prestaties

BMW domineert (BMW wint met ruime voorsprong)
Als het over sportieve prestaties en puur rijplezier gaat, is BMW koning. De meeste BMW modellen krijgen minstens 9 op 10 voor rijprestaties, terwijl de Lexus modellen gemiddeld slechts 7 op 10 krijgen.

Hoewel dit misschien belangrijk klinkt, zijn rijprestaties en rijplezier niet de belangrijkste criteria voor de aankoop van een auto, tenzij u een echt enthousiaste bestuurder bent, vooral als u een gezinslid bent.

FAQ

Zijn Lexus auto’s in het algemeen goede auto’s?

Lexus is een fabrikant die het zusterbedrijf is van Toyota. Van hen kunt u dezelfde betrouwbaarheid verwachten als van Toyota, maar met een veel luxueuzer gevoel en meer geavanceerde en innovatieve functies. Lexus auto’s zijn een van de meest betaalbare luxe voertuigen en ook een van de goedkoopste te onderhouden.

  Beste BMW voor een gezin

Hoe lang gaan Lexus auto’s mee qua kilometrage?

Als u uw Lexus goed onderhoudt en volgens schema onderhoudt, kunt u gemakkelijk meer dan 200.000 mijl afleggen. De meeste recensenten melden dat ze tot voorbij de 120.000 mijl hebben gereden zonder noemenswaardige problemen. Maar als u uw auto niet onderhoudt, kan het zijn dat u de aandrijflijn na 120.000 kilometer moet vervangen.

Wat zijn goede en slechte Lexus modellen om in gedachten te houden bij de aankoop?

De Lexus modellen die u met een korreltje zout moet kopen zijn Lexus GS 450h, LS 460, Lexus IS 350 en IS 250. De reden daarvoor is dat deze voertuigen een sportief agressief design hebben, maar veel minder prestaties leveren dan wat ze eruit zien. In vergelijking met BMW sportwagens verbleken ze. Als u echter op zoek bent naar een goede allrounder, dan zijn deze modellen oké.

De beste Lexus auto’s om te kopen zijn de Lexus GX, RX, LS XF40, en IS 300. Deze voertuigen geven u wat ze beweren te geven, zonder tegenslagen – een luxueuze rit met stijl, ongeëvenaarde betrouwbaarheid, en bovengemiddelde prestaties.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts