Is het goedkoper om de olie te laten verversen bij een autodealer?

Het verversen van de olie bij een dealer kost meestal meer geld in vergelijking met onafhankelijke winkels en quick lube shops, maar dit kan verschillen afhankelijk van het type service dat u bij een dealer krijgt, omdat sommige dealers coupons en speciale aanbiedingen aanbieden die de kosten gelijk maken, of zelfs verlagen.

Vanuit een oogpunt van gemak, zou het gemakkelijker moeten zijn om via een quick lube shop te gaan als die beschikbaar zijn in uw omgeving. Winkels zoals deze hebben de neiging om een olieverversing onmiddellijk uit te voeren, wat betekent dat uw auto klaar moet zijn voordat u uw koffie op hebt.

Aan de andere kant, een dealerschap moet meestal uw auto van tevoren plannen, wat in strijd kan zijn met uw persoonlijke plannen, dus u zult aanpassingen moeten maken om de olieverversing zo snel mogelijk uit te voeren.

Onafhankelijke reparatiebedrijven zitten ergens in het midden, maar deze verschillen het meest wat betreft prijs, kwaliteit en gemak. Al met al is een olieverversing bij een dealer waarschijnlijk uw beste optie als u geen toegang hebt tot betrouwbare onafhankelijke winkels.

Dealers – Voor-en nadelen van het krijgen van een olieverversing bij een dealer

Een dealership is gespecialiseerd in een bepaald merk, wat betekent dat deze waarschijnlijk gaan om de beste kennis van hoe een specifieke auto werkt hebben. Dit betekent dat dealers zelden fouten maken als het gaat om de beste olieoptie.

Ze zijn duurder op het eerste gezicht, maar dat is niet altijd het geval als de dealer in kwestie biedt speciale aanbiedingen of coupons voor diensten zoals een olie verversen. Het is vermeldenswaard dat het uitvoeren van een olieverversing moet een gemakkelijke taak voor elke monteur die er zijn, dus het is niet waarschijnlijk dat iemand een fout maakt tijdens het uitvoeren ervan.

  Waarom zijn auto's uit de jaren '80 zo lelijk?

Gemak is ook een belangrijke factor, vooral als u slechts een enkele auto bezit. De meeste mensen hebben de neiging om te kiezen voor afspraken bij de dealer, wat betekent dat het een tijdje kan duren voordat u daadwerkelijk in staat bent om uw auto in te leveren voor een olieverversing.

Onafhankelijke winkels – Voor-en nadelen van het krijgen van een olieverversing bij een indie service shop

Er zijn veel onafhankelijke reparatiebedrijven en bijna allemaal doen ze ook regulier auto-onderhoud zoals olie verversen. De voordelen van een onafhankelijk bedrijf zijn dat het meestal minder geld kost en handiger is.

Onafhankelijke servicewinkels moeten concurreren met merkspecifieke dealers, wat betekent dat zij iets moeten bieden wat een dealer niet kan, en dat is de prijs. Het is nogal logisch dat een merkspecifieke dealer beter is in het werken aan auto’s van een specifiek merk.

Daarom bieden onafhankelijke winkels meestal een lagere prijs aan, omdat er zonder die prijs geen reden zou zijn waarom men voor een onafhankelijke winkel zou kiezen. Bovendien zijn onafhankelijke garages niet zo druk als dealers omdat er meer onafhankelijke garages zijn.

Dit betekent dat u de olie van uw auto sneller kunt laten verversen als u voor een onafhankelijke shop kiest.

Quick lube shops – Voor- en nadelen van olie verversen bij een quick lube shop

Een quick lube shop is gespecialiseerd in het vervangen van autovloeistoffen, wat betekent dat ze de snelste service van de drie bieden. Dit is echter alleen het geval als de auto in kwestie populair genoeg is. Zo niet, dan kunnen ze misschien niet eens een olieverversing uitvoeren als ze niet alles van tevoren in huis hebben.

  Welke auto heeft de grootste bestuurdersstoel?

Quick lube shops doen alleen regulier onderhoud zoals olie verversen, banden balanceren en vervangen, accu’s vervangen, ruitenwissers vervangen en allerlei soorten vloeistoffen controleren en vervangen. Dit betekent dat ze de hele dag door olie verversen, wat voor een snelle doorlooptijd zou moeten zorgen.

Aan de andere kant verschillen ze het meest in kosten, afhankelijk van de auto in kwestie en de beschikbaarheid van onderdelen. Het belangrijkste verkoopargument van een quick lube shop is de timing, dus als u uw olie zo snel mogelijk wilt verversen, kunt u het beste kiezen voor een betrouwbare quick lube shop in de buurt.

FAQ Sectie

Kan ik zelf olie verversen?

Een van de hoekstenen van doe-het-zelf-autoreparaties is het zelf verversen van de olie. U moet er echter voor zorgen dat u goed weet hoe dit proces in zijn werk gaat om geen fouten te maken. Allereerst moet u al het nodige gereedschap voor de klus aanschaffen, waaronder de juiste olie, de juiste hoeveelheid olie, aftapemmers en eventueel een autolift.

Natuurlijk is een autolift niet noodzakelijk, maar als u toegang heeft tot een autolift, zou dit het proces veel gemakkelijker moeten maken. Allereerst moet u alle oude olie aftappen door alle olieaftappluggen op uw auto te openen, dus zorg ervoor dat u ze allemaal vindt. Nadat u alle olie hebt afgetapt, sluit u de aftappluggen en vult u de auto bij met nieuwe olie. Controleer tot slot de peilstok om te bepalen of u de tank hebt gevuld.

  Welke auto's hebben V8-motoren?

Wat gebeurt er als u de olie een tijdje niet ververst?

Als u de olie in uw auto niet volgens de aanbevelingen van de fabrikant ververst, is de kans groot dat dit uw motor beschadigt. Motorolie is een essentieel onderdeel als het gaat om een goede smering van de motor die vitale motoronderdelen behoedt voor voortijdige slijtage.

Motorolie wordt ook gebruikt om de motor af te koelen, dus als de olie in uw motor sludge wordt, is de kans groot dat de motor oververhit zal raken. Al met al, als u de olie lange tijd niet ververst, gaat uw motor hoogstwaarschijnlijk dood.

Hoeveel kost het verversen van de olie?

Bij een dealer kost het verversen van de olie u $35-150, afhankelijk van de auto in kwestie en of de auto synthetische olie gebruikt of niet. Aan de andere kant, kunnen onafhankelijke dealers u $10 of $20 minder in rekening brengen in de meeste gevallen.

Quick lube winkels zijn meestal ergens in het midden, maar zoals eerder vermeld, ze verschillen het meest. Hoe het ook zij, als u ervoor kiest om de olie te verversen zelf, bent u waarschijnlijk gaat om jezelf te redden een hoop geld in de toekomst.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts