Beste BMW voor een gezin

Beste BMW voor een gezin

Afhankelijk van of u op zoek bent naar een SUV of een luxueuze sedan, zijn uw twee beste BMW opties voor een gezin de BMW X5 en de BMW 5 Reeks sedan. Deze bieden genoeg rijcomfort, voldoende ruimte en bagageruimte voor een gezin van vier of vijf om veilig te reizen en te genieten van de rit.

BMW X5 – De beste BMW familie SUV

De BMW X5 is een mid-size luxe crossover SUV met achterwielaandrijving en een optie voor xDrive. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd in 1999 en vanaf dat moment zijn er vier generaties BMW X5’s geweest. De X5 is een zeer luxueuze wagen, met hoogtechnologische voorzieningen en een modern dashboard. Hij wordt geleverd met vele motoropties en een ZF 8HP automatische transmissie met 8 versnellingen.

Als je het hebt over gezinsauto’s, heb je een grote auto nodig. En de 2020 X5 is niets minder dan groot. Met een lengte van 4,9 meter en een breedte van 2 meter past deze auto met gemak 5 passagiers en hun bagage achterin.

De nieuwe 2020 X5 biedt zelfs de optie om een echte zeven-zits SUV te worden met een derde rij stoelen die gemakkelijk op- en neergeklapt kunnen worden, afhankelijk van uw voorkeur.

De BMW X5 krijgt de voorkeur boven de BMW X7, vanwege het prijsverschil, het verschil in grootte en het gebrek aan extra functies die geschikt zijn voor een gezin.

Wat de veiligheid van de auto betreft, kreeg de BMW X5 2018 xDrive30d een score van 5 op 5 sterren in de Euro NCAP-test met een score van 89% voor volwassen inzittenden en een veiligheid voor kinderpassagiers van 86%, wat in het algemeen geweldig is.

  Welk merk heeft het beste interieur - Audi, Mercedes of BMW?

Motoropties van de 2020 BMW X5

De benzinemotoren die beschikbaar zijn voor de 2020 BMW X5 zijn extreem krachtig, met een geweldige acceleratie van 0 tot 62 mijl per uur.

De langzaamste motor, de X5 xDrive45e is een 3.0 L l6 turbo hybride, gekoppeld aan een elektrische synchrone motor en bereikt 62 mijl per uur in slechts 5,6 seconden.
De snelste motor, de X5 M Competition (S63 4,4 l V8 twin-turbo), haalt de snelheid in slechts 3,7 seconden. Voor een SUV is dit een baanbrekende snelheid. Alle benzinemotoropties zijn als volgt:

xDrive40i
xDrive50i
● M50i
xDrive45e
● X5 M
● X5 M Competition

De dieselopties zijn iets minder krachtig, maar nog steeds betrouwbaar en snel. Er zijn slechts 4 dieselopties en geen hybride versie. De beschikbare dieselmotoren zijn:

xDrive25d
xDrive30d
xDrive40d
● X5 M50d

De X5 past goed bij een gezin van vier of vijf personen, want hij biedt veel ruimte voor zowel de voor- als achterpassagiers, veiligheid en rijcomfort.

BMW 5 Reeks – De beste BMW luxesedan

De BMW 5 Serie is een executive auto sedan, die begin 1972 op de markt kwam. Sindsdien is het een top keuze voor zowel overheidsfunctionarissen als zakenmensen. Er zijn zeven generaties BMW 5 Serie geweest, waarvan de laatste in 2016 begon met de BMW’s G30, G31 en G38.

De G30 is behoorlijk ruim, met een lengte van 194 inch (4,94 meter) en een breedte van 73 inch (1,86 meter). Hij biedt comfortabel plaats aan een gezin van vijf personen en hun bagage.

  Is BMW een supercar?

Zowel de voorstoelen als de achterbank zijn royaal en het infotainmentsysteem is van topkwaliteit. Het interieur van de auto is volgestopt met luxueus leder en heeft bovenal een zeer comfortabele bestuurderspositie.

De BMW 5 Serie G30 heeft een double-wishbone ophanging voor en een 5-link ophanging achter. Er zijn touring-modellen beschikbaar in de serie, die zelfnivellerende luchtvering aan de achterzijde van de auto bieden.

Wat de veiligheid van de auto betreft, kreeg de BMW G30 een 5-sterren beoordeling in de Euro NCAP test, met 91% voor een volwassen passagier en een 85% voor een kind, wat behoorlijk indrukwekkend is.

BMW G30: Ophanging en besturing

Als u zich afvraagt hoe de BMW 5 Reeks stuurt, die doet niet onder voor de BMW X5 en maakt gebruik van de nieuwste versie van rack and pinion stuurinrichting, gekoppeld aan elektrische bekrachtiging. Niet alleen dat, maar anti-roll bar add-ons komen als optionele uitrusting, evenals integrale actieve besturing, dat is een optie voor sommige modellen.

Motoropties van de BMW 5 Reeks G30

De BMW G30 wordt geleverd in vele motoropties, te beginnen met een 1.6 – 2.0 L B48 l4 turbobenzinemotor. De transmissie kan ofwel een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een 8-traps automaat zijn. Andere benzinemotoropties zijn als volgt:
● 1.6 – 2.0 L B48 l4
● 3.0 L B58 l6 met turbo
● 4.4 L N63lS63 V8
Wat de dieselmotoren van de BMW 5 Serie G30 betreft, zijn er slechts twee opties beschikbaar:
● 2.0 L B47 l4
● 3.0 L B57 l6
Daarnaast zijn er twee plug-in hybride aandrijflijnen waaruit u kunt kiezen, de l4 turbo plus elektromotor, of de l6 turbo plus elektromotor opties.

  Beste olie voor BMW X3 en BMW X5

FAQs over het rijden in een gezinsvriendelijke BMW

Welke andere BMW modellen zijn goed als gezinsauto?

De meeste BMW X3, 5 Reeks, 7 Reeks en X7 zijn goed voor een gezinswagen. Ze bieden allemaal voldoende ruimte, bagageruimte en goede veiligheidsscores. Ze zijn ook vrij gemakkelijk te besturen en geven u een goed gevoel op de weg. Natuurlijk zijn de 7 Reeks en X7 modellen meer aan de hoge kant, wat prijs en luxe betreft.

Welke is de betrouwbaarste BMW gezinsauto?

Voor een gezin van vier zou de BMW X1 perfect passen, want hij scoorde 99,2 procent betrouwbaarheid op de beoordelingsindex van Whatcar. Niet alleen dat, maar BMW X1 is gerangschikt als de meest betrouwbare luxe subcompacte SUV via vele kanalen en door vele recensenten. Het is veilig om te zeggen dat het een goede keuze is. Aan de andere kant is hij misschien een beetje klein voor een gezin van vijf. Hoe dan ook, de nieuwere modellen zijn net zo groot als de eerste generatie BMW X3’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts