Beste olie voor BMW X3 en BMW X5

In tegenstelling tot de meeste auto’s, vereisen BMW voertuigen synthetische motoroliën. De BMW X3 werkt het best met Pennzoil Ultra Platinum 5W-30 motorolie. Afhankelijk van het feit of u een auto met benzine- of dieselmotor rijdt, moet u in de handleiding van de eigenaar kijken welk type olie door BMW wordt aanbevolen. De beste olie voor BMW X5 is Mobil 1 SAE 0W-40.

De beste olie voor BMW X3

Het kopen en verversen van de olie van uw BMW X3 is geen eenvoudige taak. Hoewel BMW’s op natuurlijke motoroliën kunnen lopen, is het sterk aanbevolen om synthetische motorolie te gebruiken, tenzij u de levensduur van de motor van uw voertuig met de helft wilt verkorten.

BMW heeft zeer specifieke olie-aanbevelingen voor elk model, dus u moet eerst de handleiding van uw eigenaar raadplegen voordat u olie gaat kopen.

Zowel Mobil 1 olie als Castrol olie zijn goedgekeurd door BMW wat merken betreft, maar haast u niet om zomaar een olie te kopen. Er zijn veel aspecten die u moet overwegen voordat u een keuze maakt.

Er zijn oliën die geschikt zijn voor zowel benzine- als dieselmotoren, maar als u van plan bent het werk aan het voertuig zelf te doen, moet u ervoor zorgen dat u het juiste product gebruikt.

Zorg er vóór de aankoop voor dat u zeker bent van de dichtheid van de olie die u kiest en houd u altijd aan de door BMW aanbevolen oliemerken. Zorg er ook voor dat u een olie koopt die overeenstemt met het type motor dat u hebt – diesel of benzine. De viscositeit van de olie voor de BMW X3 is 5W-30.

5W-30 Pennzoil 550038320 Ultra Platinum Full Synthetic Motor Oil

Dit is een van de beste keuzes voor een BMW X3, vooral als u in een gebied met een kouder klimaat woont, omdat het ook vorstbestendig is. De Pennzoil Ultra Platinum helpt uw auto sneller te starten, zelfs in de strengste winters en behoudt uw motor voor lange periodes. Het verlaagt ook lichtjes het algemene brandstofverbruik van uw voertuig.

  Waarom hebben BMW rijders een slechte reputatie?

Beste BMW X3 Dieselmotorolie – Castrol Magnatec SUV 5W-30

Als uw BMW X3 een dieselmotor heeft, vrees dan niet, de Magnatec olie van Castrol is hier om u te redden. Deze olie werd speciaal ontworpen voor BMW SUV’s en nog belangrijker, voor de BMW X3. Het is een all-around synthetische olie die zich aan de motor vastklampt en hem beschermt als geen ander. Ze beschermt de motor tegen oververhitting en tegen extreme weersomstandigheden, of het nu vriest of warm is.

Bovendien speelt het ook een grote rol in het stimuleren van het brandstofverbruik van uw geliefde voertuig en vertraagt het de slijtage van uw motor aanzienlijk. Raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing van uw auto voordat u motorolie koopt.

De beste olie voor BMW X5

De viscositeit van de olie die BMW X5 gebruikt is 0W-30, 0W-40, 5W-40, en 5W-30. Zorg ervoor dat u nooit een 0W met een 5W combineert. Als u zich afvraagt wat het verschil is tussen de 0W-30 en de 0W-40, is het belangrijkste verschil dat de 30 beter is bij koudere temperaturen, terwijl de 40 beter is in warme gebieden.

BMW raadt aan om de olie van uw BMW X5 om de 7500 mijl te verversen. U kunt de BMW X5 gebruikershandleiding online vinden als u niet weet waar u deze thuis kunt vinden.

  Beste BMW voor lange bestuurders

Mobil 1 120760 Synthetische motorolie 0W-40 5 Quart

Deze Mobil 1 Synthetische motorolie is goed geschikt voor de meeste BMW modellen omdat het bestand is tegen extreem hoge temperaturen, en we weten allemaal hoe berucht het koelsysteem van BMW is. Het vermindert de belasting op de BMW motor aanzienlijk en is ook goedgekeurd voor Mercedes-Benz, VW, Audi en Porsche.

Castrol SLX 0W-30 volsynthetisch

De SLX van Castrol is een olie met lage viscositeit die voldoet aan de eisen van de BMW X5 benzinemotor. BMW heeft dit merk aanbevolen met een legitieme BMW LL-12 FE goedkeuring. Dit specifieke motorolieproduct is uiterst compatibel met BMW’s uitlaatgasnabehandelingssystemen en smeert de motor perfect. U zult ook hoogstwaarschijnlijk een verhoging van mijlen per gallon ervaren.

Beste BMW X5 Diesel motorolie – BMW TwinPowerTurbo Longlife-12 FE 0W-30

De TwinPowerTurbo Longlife heeft zeer goede economische eigenschappen. Ze verhoogt de prestaties van de dieselmotor op de weg aanzienlijk en ontsluit zijn volledige potentieel, zelfs in de zwaarste omstandigheden van de winter of de zomer. Het heeft een lager wrijvings- en verdampingsniveau dan de meeste synthetische oliën.

FAQ over het verversen van de olie van uw auto

Kunt u de motorolie van uw BMW zelf verversen?

Technisch gezien kunt u de olie zelf verversen, als u daarvoor het gereedschap heeft. BMW raadt u echter niet aan om de olie zelf te verversen. In plaats daarvan kunt u uw BMW olie bij elke olieservice laten verversen. De arbeidskosten voor het verversen van de olie zijn niet zo hoog en het is beter om zeker te zijn van het type olie dat in uw auto wordt gebruikt en dat het overeenkomt met de aanbevelingen in de handleiding.

  Beste BMW voor een gezin

Hoeveel kost het verversen van de BMW olie gemiddeld?

De prijs voor het verversen van een BMW motorolie kan variëren naargelang het model van uw wagen, uw locatie en het type olie dat nodig is. Over het algemeen variëren de kosten voor het verversen van de olie voor BMW’s tussen de $150 en $400, afhankelijk van het model. BMW dekt alle olieverversingen gratis in het kader van de vierjarige of 50.000 mijl-garantie voor uw wagen.

Hoe kunt u de viscositeit van de olie voor uw wagen kennen?

De viscositeit van de olie geeft aan hoe dik de olie is bij nul graden Fahrenheit. U kunt controleren welke olie de motor van uw auto aanbeveelt door de gebruiksaanwijzing te lezen. Vaak wordt in de handleiding een andere olie aanbevolen, afhankelijk van het klimaat waarin u woont en rijdt. Dikkere oliën hebben bijvoorbeeld hogere eerste cijfers – 10w30 is dikker dan 5w30.

Wat gebeurt er als u een niet-aanbevolen olie in uw auto doet?

Het belangrijkste is dat u ervoor zorgt dat u dezelfde viscositeitolie in uw auto doet die door uw autofabrikant in de handleiding wordt aanbevolen. Als u toevallig twee soorten olie mengt, ga dan zo snel mogelijk naar een monteur. Het mengen van twee soorten viscositeitolie zal leiden tot een geleidelijke afname van de motorprestaties en tot permanente schade.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts