Beste olie voor Mercedes E350

Het doel van motorolie is om uw motor intern te smeren en te koelen. Zonder de juiste motorolie zal uw motor niet werken zoals bedoeld door de fabrikant, wat op lange termijn problemen kan veroorzaken en zelfs vele onderdelen van uw motor kan aantasten.

Motorolie wordt ook gebruikt om veel verontreinigingen te verwijderen. Om deze reden moet motorolie regelmatig worden vervangen. Veel moderne Mercedes modellen, waaronder de E350, gebruiken synthetische olie omdat dit type motorolie voldoet aan de aanbevelingen en eisen van de fabrikant.

Synthetische motoroliën

Synthetische olie wordt vervaardigd uit een geraffineerde ruwe oliegrondstof. Een synthetisch oliemengsel bestaat uit basisoliën, poederadditieven en een draagolie. Het belangrijkste voordeel van synthetische olie ten opzichte van gewone olie is de hoge graad van verfijning die een synthetische olie heeft ten opzichte van gewone olie.

Synthetische oliën worden gedistilleerd, gezuiverd en zelfs op moleculair niveau geraffineerd. Dergelijke productieprocessen bieden tal van voordelen in vergelijking met gewone oliën. Synthetische oliën hebben aanzienlijk minder neerslag en de wrijving die met synthetische olie wordt geassocieerd, is kleiner door de vergelijkbare molecuulgrootte.

Bovendien zijn synthetische oliën zeer bevorderlijk voor een schone motorwerking dankzij de additieven in de oliën. Synthetische oliën zijn ook een stuk beter in extreme omstandigheden, aangezien een synthetisch oliemengsel altijd beter zal presteren dan een gewoon oliemengsel.

Vermeldenswaard is ook dat het hele proces rond synthetische oliën een stuk schoner is, met minder onzuiverheden in elke fase van het gebruik en de verwijdering.

  Welke Mercedes-Benz SUV heeft massagezetels?

Specifieke olieproducten aanbevolen door vele Mercedes dealers

Het is vrij duidelijk dat de moderne Mercedes motoren synthetische olie nodig hebben om goed te functioneren. Sommige Mercedes-dealers en onafhankelijke autoshops bevelen specifieke olieproducten aan van Valvoline, Castrol Mobil 1, Shell, Pennzoil, Quaker, of 76.

Als het gaat om Castrol synthetische oliën voor de E350, worden producten als de Castrol Syntec 10W-40 of de Syntec 5W-50 aanbevolen. Mercedes beveelt ook de Mobil 1 synthetische motorolie OW-40 of de Mobil 1 synthetische motorolie 15W-50 aan.

Sommige oliën gemaakt door Valvoline worden ook aanbevolen voor veel Mercedes modellen, waaronder de E350. Specifieke producten zoals de Valvoline Synpower Full Synthetic Motor Oil 5w-40 of de Valvoline Synthetic Motor Oil 5W-30 1 Quart worden beide ook door veel onafhankelijke garages aanbevolen.

Deze producten moeten worden beschouwd als een algemene richtlijn als het gaat om Mercedes oliën. Maar u moet altijd met uw dealer overleggen voordat u een beslissing neemt over welke olie te krijgen. Sommige factoren, zoals het klimaat, kunnen ook van invloed zijn op de beslissing over welke olie het beste bij u past, dus u zou vooraf met een professional moeten overleggen.

Normale oliën in moderne Mercedes-modellen

Moderne Mercedes-modellen werken het beste met synthetische oliën, en dat is altijd het geval. Ook al kunt u technisch gezien gewone olie gebruiken in zelfs de nieuwste Mercedes-modellen, en komt u ermee weg, het is niet iets wat een Mercedes-dealer ooit zou aanraden.

Mercedessen zijn complex, en de motoren in nieuwere Mercedessen vereisen een meer gerichte aanpak in vergelijking met oudere Mercedessen. Dit komt vooral omdat de prestatie- en efficiëntievoordelen van deze motoren veel beter zijn in vergelijking met veel andere niet-premium fabrikanten en oudere Mercedes modellen.

  Kunt u Mercedes rijden zonder hulpaccu?

Reguliere oliën zijn goedkoper dan synthetische oliën omdat het productieproces veel eenvoudiger is en het minder tijd kost om reguliere oliën te produceren. Sommige studies hebben ook aangetoond dat het financiële voordeel van synthetische oliën op lange termijn gegarandeerd is, aangezien een consequent regelmatig oliegebruik in een moderne Mercedes-motor de motor waarschijnlijk minder efficiënt zal maken.

Olie verversen FAQs

Hoe lang duurt het voordat de olie moet worden ververst?

Moderne Mercedessen hebben een ingebouwd systeem dat u waarschuwt wanneer een olieverversing nodig is. Dat kan zijn omdat het oliepeil gewoon te laag is, of omdat de auto toe is aan een A- of een B-onderhoudsbeurt. Zowel de A- als de B-service omvat ook het vervangen van synthetische motorolie, dus u hoeft zich hierover geen zorgen te maken.
Mercedes maakt gebruik van een Flexible Service-systeem dat erop gericht is u te informeren over wanneer dergelijke onderhoudsbeurten nodig zijn. Uw Mercedes infotainmentsysteem waarschuwt u als een A servicebeurt nodig is (na 10k mijl of 1 jaar), of een B servicebeurt nodig is (20k mijl of 2 jaar).

Wat is de viscositeit van motorolie en waarom is die zo belangrijk?

De aanduidingen 10W-40, 5W-30, 0W-40 voor motoroliën verwijzen naar de viscositeitniveaus die elk specifiek olieproduct biedt. De term viscositeit verwijst naar de mate van stroming die een specifiek smeermiddel kan weerstaan. Sommige oliën hebben een lagere viscositeit (0W-5W), dit resulteert in minder wrijving, wat op zijn beurt de energiebesparing verhoogt.

  Wat is het beste moment om een Mercedes te kopen?

Anderzijds is motorolie met een hogere viscositeit (10W-40) bedoeld om een dikkere laag tussen de bewegende delen van de motor aan te brengen. Dit verhoogt de duurzaamheid en bescherming van de motor. Overleg met een vakman over de juiste viscositeit.

Kunt u gewone olie en synthetische olie mengen?

Sommige autovloeistoffen kunnen worden gemengd, zoals ruitenwisservloeistoffen die zelfs superieure reinigende eigenschappen kunnen bieden. Koelvloeistoffen kunnen ook gemengd worden, maar het is aanbevolen. Motorolie mag echter in geen geval worden gemengd, omdat dit ernstige motorproblemen kan veroorzaken.

Een mengsel van gewone en synthetische olie kan ernstige schade toebrengen aan de motor, het milieu en ook uw gezondheid.

Heeft motorolie een houdbaarheidsdatum?

Motorolieproducten hebben geen houdbaarheidsdatum als het blik niet geopend is. Als het blik wel geopend is, is het raadzaam de olie binnen de komende 2 jaar te gebruiken, anders zou de olie wel eens zijn doel niet kunnen bereiken.
U moet het flesje altijd in een donkere, koele omgeving, weg van het licht en in de originele verpakking bewaren, zodat de olie geen van haar beschermende eigenschappen verliest.

Hoe moet ik afgewerkte motorolie afvoeren?

Motorolie kan schadelijk zijn voor het milieu en u mag uw gebruikte motorolie nooit zomaar weggooien. Veel bedrijven recycleren gebruikte motorolie, en sommige landen zoals Frankrijk hebben een hele afvalolie recycling industrie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts