Mercedes E350 Jaren die je moet vermijden

Mercedes E350

Voor veel mensen is de Mercedes E350 de auto die ze nodig hebben. Het is een middelgrote sedan die een perfecte gezinsauto kan zijn, maar ook meer dan luxueus genoeg is voor VIP-vervoer of Uber-zwartrijden. De E350 bestaat nu al tientallen jaren en Mercedes is zich ervan bewust dat de E350-badge enorm veel gewicht in de schaal legt binnen het segment van luxe sedans.

Degenen die de Mercedes E350 één keer kopen, worden vaak langdurige E350-klanten die gewoon upgraden wanneer er een nieuw model is. Met zo’n rijke geschiedenis van krachtige motoren, weelderige luxe voorzieningen en een premium badge is de E350 echt een van de beste luxe mid-size sedan modellen die er ooit is geweest.

Niet alles is echter subliem in de geschiedenis van de Mercedes E350, wat betekent dat sommige modeljaren minder goed zijn dan andere. De slechtste Mercedes E350 modeljaren zijn de 2006 Mercedes E350, de 2007 Mercedes E350 en de 2010/11 Mercedes E350.

Het lijkt erop dat deze drie modeljaren meer klachten van eigenaren hebben opgeleverd dan andere E350 modeljaren, wat betekent dat ze vaker problemen hebben. Hoe dan ook, dit kunnen nog steeds goede tweedehands auto’s zijn als je voor een exemplaar gaat dat in goede staat is gehouden of gewoon als de prijs goed is.

Mercedes E350 2006

Als we kijken naar de kosten die nodig zijn om een Mercedes E350 rijdende te houden, lijkt de 2006 E350 de auto met het hoogste aantal van allemaal. Een belangrijk probleem is het falen van de balansas, een kostbare reparatie waarvoor je diep in de motor moet duiken. Er wordt gezegd dat veel eigenaren tot 4850 dollar hebben betaald om dit probleem te verhelpen.

  2022 Mercedes EQS vs Porsche Taycan

Daarnaast is het Sensotronic Brake Control (SBC) systeem gevoelig voor storingen, wat tot ernstige veiligheidsrisico’s leidt. Elektrische problemen, variërend van defecte sensoren tot slecht werkende elektrische stoelen en ramen, worden ook vaak gemeld.

Bovendien mist het model uit 2006 veel van de geavanceerde veiligheids- en infotainmentfuncties die nu standaard zijn, zoals geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen, waardoor het niet meer van deze tijd is. Gezien zijn leeftijd zijn onderdelen mogelijk ook minder goed verkrijgbaar, wat leidt tot dure onderhouds- en reparatiekosten. Door al deze factoren is de E350 uit 2006 een modeljaar dat je beter kunt vermijden. Maar als je hem mooi vindt en er een vindt die zijn vraagprijs waard is, is er geen reden om hem helemaal links te laten liggen.

2007 Mercedes E350

De 2007 Mercedes-Benz E350 heeft veel van dezelfde nadelen als zijn 2006 voorganger, maar met een paar verschillen. Storingen aan de balansas blijven een probleem in dit modeljaar en het oplossen van dit probleem kan een dure aangelegenheid zijn. Het Sensotronic Brake Control (SBC) systeem, dat in verband wordt gebracht met remproblemen, is een ander punt van zorg.

Dit jaar wordt ook geplaagd door elektrische problemen, zoals slecht werkende sensoren, kortsluiting of inconsistent gedrag van het infotainmentsysteem. Hoewel het model van 2007 marginale verbeteringen biedt ten opzichte van de versie van 2006, mist het nog steeds de geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en moderne infotainment-opties die nu als standaard worden beschouwd in nieuwere voertuigen.

De 2007 E350 maakt ook deel uit van een relatief belangrijke terugroepactie voor de ophanging, wat niet het geval was bij het 2006-model. Tot slot lijkt de 2007 E350 ook bepaalde problemen met het brandstofsysteem te hebben waarbij een sterke brandstofgeur in de cabine kan worden gevoeld.

  Top bedrijven vergelijkbaar met Mansory

Mercedes E350 2010/2011

Het jaar 2010 was een belangrijk jaar in de geschiedenis van de E350 omdat de nieuwe W212 E350 uitkwam. Het was een grote upgrade ten opzichte van de vorige W211 E350. Toch zijn er in deze jaren problemen geweest met de aandrijflijn, vooral met de motor en de transmissie.

Sommige eigenaren melden problemen met stationair trillen, onverwacht schakelen en zelfs het afslaan van de motor. Daarnaast zijn deze modellen ook bekritiseerd om elektrische problemen die invloed hebben op verschillende systemen, van verlichting tot het infotainment.

Tot slot is de ophanging ook een groot probleem geweest bij de 2010/11 generatie, meer specifiek, falende luchtveerpoten bij AIRMATIC modellen en zelfs corrosie wat kan leiden tot voortijdige breuk. Beide kunnen een hoop geld kosten om te repareren.

FAQ

Moet ik een Mercedes E350 kopen?

Als u op zoek bent naar een middelgrote, luxueuze sedan die alles kan, dan zou de E350 bovenaan die lijst moeten staan. Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste is de E350 uitgerust met een vrij krachtige 300 pk+ zescilindermotor die niet duur is in vergelijking met de oudere E500 V8-modellen die niet veel meer vermogen hebben.

Het is een ruime sedan met veel ruimte voorin, achterin en in de kofferbak. Hij heeft veel luxe voorzieningen en de gloednieuwe E350 zou wel eens de meest technologisch uitgeruste sedan op de markt kunnen zijn. Hij is aantrekkelijk, ziet er elegant en duur uit, maakt gebruik van hoogwaardige materialen en kan tientallen jaren meegaan.

  4MATIC vs 4MATIC Plus - verschil, voordelen en nadelen

Welke auto’s concurreren met de Mercedes E350?

De Mercedes E350 wordt beconcurreerd door de Audi A6 3.0L en de BMW 5-Serie met 6 cilinders. Andere rivalen zijn de Volvo S90-modellen in topuitvoering en mogelijk de Jaguar XF. Het Duitse trio is over het algemeen populairder over de hele wereld, terwijl de Jaguar en de Volvo de neiging hebben om een inhaalslag te maken.

Van deze drie gecertificeerde koningen van luxe middelgrote sedans is de E350 meestal het meest comfortabel en weelderig in zijn ontwerp, is de BMW het meest op de bestuurder gericht en ziet hij er agressief uit, terwijl de A6 het midden houdt tussen deze twee en er futuristisch en scherp uitziet.

Welke motor zit er in de nieuwe Mercedes E350?

De nieuwe Mercedes E350 van 2023/24 krijgt helaas geen zescilindermotor. In plaats daarvan zal de E350 nu vertrouwen op een 2.0L 4-cilinder met 255 pk en 273 lb-ft koppel. Hij wordt ook ondersteund door Mercedes EQ mild-hybrid-technologie voor een lager brandstofverbruik en een consistentere vermogensafgifte.

Dit kan worden gekoppeld aan Mercedes RWD of het 4MATIC AWD-systeem, afhankelijk van hoeveel je ervoor over hebt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts