Top bedrijven vergelijkbaar met Mansory

Mansory is een aftermarket auto tuning bedrijf dat bekend staat om het tunen van luxe en exotische auto’s, waaronder Rolls Royce, Lamborghini, Mercedes, Bentley, Aston Martin, Porsche, Ferrari, en zelfs Bugatti. Het is een van de meest bekende auto tuning bedrijven op de planeet, maar het is zeker niet de enige.

Bedrijven als Brabus, RENNtech, Alpina, Novitec, en Techart houden zich ook bezig met het tunen van allerlei luxe en exotische auto’s op vergelijkbare wijze als Mansory. Brabus en Renntech zijn vooral gericht op het tunen van Mercedessen, Novitec doet supercars, Alipina doet BMW’s en Techart doet Porsches.

Novitec lijkt het meest op Mansory omdat zij zich specialiseren in high-end auto’s, maar het verschil is dat Novitec deze auto’s een beetje verstandiger benadert. RENNtech en Alpina zijn niet zo bezig met enorme styling upgrades terwijl TECHART en Brabus in dat opzicht meer op Mansory lijken.

Al deze bedrijven staan in de voorhoede van de aftermarket tuning industrie omdat ze gemakkelijk herkenbaar zijn binnen de autoliefhebbers gemeenschappen. Het is de moeite waard om te vermelden dat er veel meer bedrijven zoals deze zijn, maar dit zijn degenen die in veel opzichten het meest op Mansory lijken.

Brabus – Het beroemdste Mercedes tuning bedrijf

Brabus tunt al zo’n 40 jaar sedans, SUV’s, hatchbacks, estates en sportwagens van Mercedes om ze sneller en begeerlijker te maken. U kunt uw auto naar Brabus brengen om hem voor u te laten tunen en verbeteren, of u kunt het eindproduct zelfs rechtstreeks bij hen kopen.

De meeste Brabus auto’s staan bekend om hun opvallende, stealthy uiterlijk dat een serieuze aanwezigheid op de weg en ook pack een serieuze punch. Het gebeurt vrij vaak dat Brabus SUV’s en familieberlines met 900 pk aanbiedt, dus het is vrij eenvoudig om te zeggen dat het de moderne Brabus-auto’s niet aan trekkracht ontbreekt.

  Wat is de beste Mercedes-motor?

RENNtech – Een Mercedes tuningbedrijf geboren met AMG zegen

Hartmut Fehyl richtte RENNtech op in 1989 en was nauw betrokken bij de twee oprichters van AMG, dat nu de eigen tuningafdeling van Mercedes is. Hartmut creëerde RENNtech met de zegen van de twee AMG oprichters en werd belast met het bedienen van bestaande Mercedes AMG klanten in de VS.
Tegenwoordig richt RENNtech zich vooral op prestaties door de al snelle AMG modellen nog sneller te maken. RENNtech doet ook aan cosmetische tuning, aerotuning en uitlaatsystemen en is een van de meest prestigieuze tuningbedrijven omdat ze ook sterk betrokken zijn bij de racerij.

Novitec Groep – Performance En Vouge

High-end autotuning is niet iets waar de meeste bedrijven zich aan wagen omdat de bestaande producten van Ferrari, McLaren en Lamborghini al indrukwekkend snel en opvallend zijn. Net als Mansory richt Novitec zich op het nog sneller maken van snelle auto’s, maar in vergelijking daarmee ook op het integreren van subtielere styling cues.

Het belangrijkste verschil hier is dat Novitec de neiging heeft om het exterieur van deze auto’s lichtjes te veranderen door enkel de wielen en een paar extra aerodynamische stukjes te veranderen. Novitec reserveert inderdaad meer grondige upgrades voor slechts een paar modellen per jaar terwijl Mansory bijna altijd de meeste auto’s volledig opnieuw uitvindt.

Alpina – Meest bekende aftermarket BMW tuning bedrijf

Alpina is een in Beieren gevestigd auto tuning bedrijf dat zich voornamelijk richt op het tunen van BMW sedans, estates, en SUVs. Het verschil tussen Alpina en BMW’s bestaande in-house M tuning afdeling is dat Alpina zich richt op comfort en stijl terwijl BMW M zich richt op prestaties en agressiviteit.

  Waarom is het verversen van de Mercedes-olie zo duur?

Een van de belangrijkste factoren van BMW Alpina modellen is dat ze Comfort + modi bieden die niet beschikbaar zijn in reguliere BMW modellen. Dit zorgt ervoor dat BMW Alpina modellen de beste rijeigenschappen bieden van alle bestaande BMW tuningbedrijven die er zijn.

TECHART – Premium Porsche tuningbedrijf

TECHART is ook een vrij bekend aftermarket auto tuning bedrijf dat gespecialiseerd is in het tunen van Porsches. TECHART biedt allerlei pakketten aan, afhankelijk van hoeveel geld je wilt uitgeven en in welk type auto je geïnteresseerd bent.

Sommige auto’s lijken op Mansory-modellen, maar de meeste zijn wat ingetogener. TECHART is er trots op een echt performance-georiënteerd auto tuning bedrijf te zijn, omdat ze ook uitgebreide aerodynamische tuning doen. Als zodanig waren veel TECHART 911-modellen record-brekende auto’s, waarvan sommige aanzienlijk krachtiger waren dan de topmodellen van Porsche in de fabriek.

FAQ Sectie

Wat maakt Mansory uniek?

Mansory is gericht op het verleggen van grenzen, wat betekent dat ze bereid zijn om verbazingwekkend goed uitziende auto’s zoals de nieuwe Ford GT of de Bugatti Chiron volledig opnieuw te ontwerpen. Dit is de reden waarom veel mensen een hekel hebben aan Mansory, maar niemand kan zeggen dat Mansory geen authentiek bedrijf is.

Mansory probeert exclusiviteit, brutaliteit en overvloed te verkopen. Het is geen verrassing dat veel Ferrari-eigenaren zich specialer willen voelen dan “gewone” Ferrari-eigenaren. De styling discussie maakt het merk Mansory zeker een stuk relevanter, ongeacht of de context goed of slecht is.

  Mercedes AMG S63 Klasse Betrouwbaarheid

Welk tuningbedrijf maakt de krachtigste auto’s?

Hennessey Performance is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in het tunen van Amerikaanse muscle cars en trucks en veel van hun modellen bieden meer dan 1000pk, inclusief pick-up trucks. Het krachtigste Hennessey model aller tijden is de Venom F5 met meer dan 1800pk uit zijn 6.6L twin-supercharged V8.

De Hennessey Venom GT biedt meer dan 1200pk terwijl er vele 1000pk modellen in de Hennessey catalogus staan waaronder getunede Camaro’s, Jeep Trackhawks, en Dodge TRM trucks.

Wat is het meest luxueuze auto tuning bedrijf in de wereld?

Mansory is waarschijnlijk het meest luxueuze autobedrijf ter wereld omdat zij bereid zijn om absoluut alles te doen als u bereid bent om ervoor te betalen. Mansory is het enige tuningbedrijf ter wereld dat bereid is te werken met hypercars zoals de Bugatti Chiron, een auto die meer dan 3 miljoen dollar kost.

Mansory werkt ook uitgebreid aan Rolls Royce, Bentley, Ferrari en Lamborghini modellen door ze exclusiever, krachtiger en meer van alles te maken. Mansory zegt graag dat zij degenen zijn die alle tuning doen voor de 1% van de sport- en supercarbezitters die er zijn, en het lijkt erop dat dat meestal het geval is.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts