Top bedrijven die BMW modificeren

Het tunen van een BMW optimaliseert het voor een andere set van prestatie-eisen dan waar het traditioneel voor ontworpen is. Normaal gesproken modificeren mensen hun auto’s om de prestaties te verhogen en ze er spectaculairder uit te laten zien. Hoe dan ook, wat zijn enkele van de top bedrijven die BMW’s wijzigen?

De top bedrijven die BMW’s modificeren of tunen zijn BMW M, Alpina, G-Power, AC Schnitzer, Dinan, Manhart, en Motorsport. Merk op dat dit enkele van de meest populaire zijn, aangezien meerdere bedrijven BMW’s tunen.

De BMW modificatie bedrijven die we hebben uitgelicht zijn enkele van de beste en hebben een uitstekende reputatie opgebouwd. Trouwens, BMW M is een dochteronderneming van BMW, terwijl Alpina gespecialiseerd is in het tunen van alleen BMW auto’s. Andere bedrijven tunen verschillende voertuigen met BMW inbegrepen.

Wat zijn de top bedrijven die BMW tunen?

BMW M

In tegenstelling tot andere tuners op deze lijst, is BMW M een dochteronderneming van BMW AG. Het wordt soms aangeduid als Power M. Bovendien is het een van de oudste BMW tuning bedrijven want het begon ver terug in 1972. In het begin tunde BMW M alleen raceauto’s, voordat ze begonnen met het tunen van alle auto’s.

Na de productie van de eerste BMW M, besloot het bedrijf zijn performance tuning diensten alleen aan te bieden aan het BMW merk. Sindsdien is BMW M onderdeel geworden van BMW met een eigen lijn. Enkele van de populaire auto’s in de BMW M lijn zijn M3 Sedan, M2 Coupe, M5 Sedan, M4 Coupe, X5 M, X6 M, en nog veel meer.

Alpina

Alpina begon met het tunen van auto’s lang voordat BMW M begon. Alpina begon in 1962 met het tunen van auto’s en is daarmee het oudste tuningbedrijf van BMW. Tegenwoordig worden de door Alpina getunede auto’s door BMW dealers verkocht. De auto’s worden bovendien gedekt door de garantie die op BMW auto’s wordt geboden.

  Is Volvo goedkoper in onderhoud dan BMW?

Alpina tuned niet alleen BMW’s voor uitzonderlijke prestaties, maar verbetert ook het interieur en andere onderdelen. BMW Alpina’s behoren tot de best uitziende BMW’s op de markt. Een van de meest opmerkelijke Alpina’s is de B7. Maar het merk heeft ook de B3, B4, B5, D3, D4, D5, en XD3.

G-Power

G-Power is een ander top modifying BMW bedrijf. Dit bedrijf begon met het leveren van gespecialiseerde pakketten voor BMW voordat ze begonnen met het tunen van BMW auto’s. Verrassend genoeg is het ook begonnen met het tunen van Mercedes AMG, wat een vreemde zet lijkt te zijn.

AC Schnitzer

AC Schnitzer, opgericht in 1987, begon met het leveren van performance tuning diensten alleen voor BMW voertuigen. Niettemin, heeft het bedrijf zich uitgebreid en biedt momenteel zijn diensten aan merken zoals Mini, Land Rover, Jaguar, en BMW Motorfietsen. Wat AC Schnitzer onderscheidt van andere tuners op deze lijst is dat het een verscheidenheid aan BMW modellen behandelt.

Manhart

Vergelijkbaar met AC Schnitzer, is dit merk ook begonnen met het aanbieden van zijn tuning diensten aan BMW alleen, maar het behandelt momenteel Mini, McLaren, Audi, en Mercedes. Echter, de belangrijkste focus is nog steeds BMW. Zijn belangrijkste focus is het verbeteren van de prestaties van de auto.

Dinan

Dinan is een ander populair merk voor het tunen van BMW’s. Dit bedrijf werd opgericht in 1979 en hun focus ligt op het tunen van BMW’s om op een hoog niveau te presteren. Naast het tunen van BMW’s, tunen ze ook Mini en Mercedes-Benz.

Hamann Motorsport

Hamann Motorsport is een van de beste BMW tuning bedrijven voor personen die een sportief uitziende auto willen. Naast het tunen van de motor, modificeert dit bedrijf ook de auto en geeft het een sportiever uiterlijk. Zoals de meeste auto’s op deze lijst, tunen ze ook andere populaire automerken zoals Audi, Rolls Royce, Maserati, Porsche, Martin, en Bentley.

  Wat is het BMW-equivalent van Brabus?

FAQ

Moet ik mijn nieuwe BMW tunen?

Het tunen van een nieuwe BMW is geen slecht idee, maar het kan u uiteindelijk veel kosten. Als u een auto tuned en uiteindelijk een van de onderdelen beschadigt, kan het zijn dat BMW uw garantie niet dekt. Bovendien zal de verkoopwaarde drastisch dalen omdat getunede auto’s meestal meer problemen ondervinden in vergelijking met niet-getunede auto’s.

Als u echter een oude BMW heeft, kunt u deze tunen omdat u niet het risico loopt veel te verliezen. Maar als u uw nieuwe BMW wilt tunen, zorg er dan voor dat u in contact komt met de beste tuners, zoals Alpina, Dinan, G-Power of Manhart. Sommige bedrijven zoals Dinan bieden garantie, wat betekent dat uw auto beschermd is in geval van een fout tijdens de tuning.

Staat BMW tuning toe?

Ja, bij BMW is tuning toegestaan. De meeste BMW’s worden geleverd met standaard fabriekstuning, die bij een aftermarket-autowinkel kan worden gewijzigd om de prestaties nog verder aan te passen. Met BMW tuning kunt u uw auto optimaliseren voor een lager brandstofverbruik, meer vermogen en een betere wegligging.

Hoe lang duurt het om een BMW aan te passen?

Dat hangt ervan af of het om een nieuwe of een oude wagen gaat. Als het om een ombouw gaat, duurt het tussen 7 en 10 dagen. Dat komt omdat er eerst onderdelen moeten binnenkomen voordat het bedrijf kan beginnen met de nodige aanpassingen. Maar als het om nieuwe onderdelen gaat die niemand gebruikt, dan duurt dit vrij lang, afhankelijk van de fabriek.

  Is BMW betrouwbaar na 100k?

Welk tuningbedrijf is beter – Dinan of Hamann Motorsport?

Of u nu kiest voor de tuningbedrijven Dinan of Hamann Motorsport, u krijgt een uitstekend getunede, unieke en krachtige auto. Echter, beide bedrijven verschillen in wat ze bieden. Hamann is meer gericht op design, terwijl Dinan aandacht besteedt aan prestaties.

Hamann Motorsport staat synoniem voor spoilers met een laag profiel, meerdelige lichtmetalen velgen, bodykits en schijfremmen met twaalf zuigers. Aan de andere kant is Dinan populair voor prestaties. Dinan zorgt ervoor dat uw auto extra rijprestaties levert, wat voor enthousiaste rijders van levensbelang is.

Werken BMW performance chips?

Ja, BMW Performance chips werken. Ze zullen de prestaties en het MPG van uw BMW verbeteren. U zult dus uw BMW moeten dyno tunen om zijn prestaties en MPG te verhogen. Merk op dat de tuning de timing en de boost druk zal verbeteren. Het beste deel is dat het toevoegen van een BMW performance chip de garantie niet zal schenden.

Samenvatting

Hoewel verschillende bedrijven BMW modificeren, zijn er maar een handvol die bekend staan om hun handelsmerk ontwerpen en prestaties. Deze omvatten BMW M, Alpina, G-Power, AC Schnitzer, Dinan, Manhart, en Hamann Motorsport.

Voordat u een BMW tuning bedrijf kiest, moet u uw behoeften en budget begrijpen, omdat deze bedrijven verschillen in het type van de diensten en het budget dat ze aanbieden. Bijvoorbeeld, BMW Alpina is gespecialiseerd in het verbeteren van de prestaties en het comfort van de auto, terwijl Dinan, G-Power, en Manhart alleen gespecialiseerd zijn in prestaties.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts