Beste auto voor iemand die niet veel rijdt

Niet rijden met uw auto heeft vaak veel ongewenste gevolgen, zoals een lege accu, verlies van bandenspanning, uw vloeistoffen en oliën worden muf of uw afdichtingen hebben de neiging om op te drogen. Als u uw auto buiten parkeert, kan vogelpoep of boomsap zelfs de lak van uw auto aantasten.

U kunt dus beter een betaalbare tweedehands auto kopen die betrouwbaar is en gemakkelijk te onderhouden. Als u alleen korte stadsritten wilt maken, is een hatchback of een compacte sedan een goed idee. Als u alleen voor langere periodes rijdt, is het kopen van een grotere, meer comfortabele auto ook een goed idee.

Dat gezegd zijnde, een gebruikte Honda Civic, Hyundai Sonata, Nissan Altima, Toyota Prius zijn allemaal goede opties, omdat ze betrouwbaar, veilig, en gemakkelijk te onderhouden. Als u een meer luxueuze auto wilt voor langere reizen, is een gebruikte 2011 Lexus LS een goede keuze.

Zorg ervoor dat u auto’s vermijdt die te veeleisend zijn en moeilijk te onderhouden. Het is altijd het beste om gewoon een gewone auto te kopen die niet te veel aandacht trekt als je hem voor langere tijd op straat laat staan.

Honda Civic

Doorheen de moderne geschiedenis heeft de Honda Civic altijd bovenaan gestaan in de lijsten van “meest gebruikte auto’s” dankzij zijn betaalbaarheid, betrouwbaarheid en onderhoudsvriendelijkheid. De Civic is verkrijgbaar als sportieve coupé, vierdeurs sedan of vijfdeurs, die allemaal even populair en onderhoudsvriendelijk zijn.

De Civic wordt beschouwd als een van de meest kogelvrije auto’s op de markt, en dat is vooral belangrijk als u van plan bent hem niet te vaak te gebruiken. Als er iets misgaat, zijn er massa’s onderdelen beschikbaar en bijna elke gereputeerde garagist heeft ervaring met Civic’s.

  Wat is de beste pendelauto?

Hyundai Sonata

Sinds 1985 slaagde Hyundai erin om een ton Sonata-modellen te verkopen, en alleen al in 2018 verplaatste Hyundai meer dan 100k eenheden van de Sonata. De allereerste modellen waren een beetje twijfelachtig, maar sindsdien bewees de Sonata een echt betrouwbare auto te zijn.
Naast superieure betrouwbaarheid biedt de Sonata ook een sterke restwaarde, eenvoudig onderhoud en een overvloed aan reserveonderdelen. Het hoogtepunt van de hele Sonata model stamboom is het 2016 model, dat is een van de meest populaire gebruikte Sonata modellen die vandaag te koop zijn.

Nissan Altima

Naast de Hyundai Sonata heeft ook de Nissan Altima zich weten te bewijzen als een van de populairste gebruikte sedans die er zijn dankzij aantrekkelijke looks, een even betrouwbaar platform, en een betaalbare gebruikte instapprijs.

Elk Altima model na 2013 is betrouwbaar en ongelooflijk goedkoop om te rijden. Maar als je kiest voor een nieuwer 2018 model ga je ook profiteren van tal van veiligheid en assistentie technologieën, zoals botsing waarschuwing of automatische remsystemen.

Toyota Prius

Hoewel de Hyundai Sonata, Honda Civic, en de Nissan Altima allemaal betrouwbaar en goedkoop zijn, is er echt geen betere tweedehands optie dan de legendarische Toyota Prius. De Prius werd geïntroduceerd in 2000, het is niet per se een slechte auto, maar het is veel te traag en te klein voor de 21e eeuw.

De tweede-generatie 2004-2009 modellen zijn een enorme upgrade in vergelijking met het eerste model, maar de tweede-gen Prius is niet zo comfortabel of goed uitgerust. Het modeljaar 2010 is het meest geplaagd met problemen en de 2013, 2014, en 2015 modellen zijn de meest betrouwbare nieuwere Prius modellen.

  Waarom zijn elektrische auto's beter dan auto's op gas?

Lexus LS

In theorie lijkt Lexus een van de beste automerken die je kunt kopen dankzij zijn superieure betrouwbaarheid en vele luxe. De meeste luxe automerken zijn gevoelig voor problemen als gevolg van complexe voertuigarchitectuur, maar het lijkt erop dat Lexus erin is geslaagd om luxe, technologie en betrouwbaarheid te combineren, en de Lexus LS doet dat het beste.

Hij is misschien een beetje oud, maar het is een luxe auto, wat betekent dat er tal van geavanceerde luxe functies beschikbaar zijn. Het beste aan de Lexus LS is ongetwijfeld de prijs, want een 2011 LS sedan begint rond de $14k. Als je een gloednieuwe LS wilt, moet je rekenen op een rekening van $75k.

FAQ Sectie

Wat is de slechtste auto voor iemand die niet veel rijdt?

De slechtste auto voor iemand die niet veel rijdt is zeker een supercar. Ook al hebben supercars een lage kilometerstand, ze kunnen ernstige problemen krijgen als er niet regelmatig mee wordt gereden. Dergelijke auto’s kunnen niet zomaar worden geparkeerd en onbeheerd worden achtergelaten voor een lange periode, anders zullen ze defecten vertonen.

De meest voorkomende problemen met onbereden supercars hebben vooral te maken met de accu. En sommige fabrikanten, zoals McLaren, gebruiken speciale compacte accu’s die een fortuin kosten om te vervangen. Naast supercars moet u ook nieuwere auto’s vermijden die een fikse afschrijving kennen.

Is het vaak slecht om niet met uw auto te rijden?

Auto’s zijn gemaakt om mee te rijden en als zodanig is het een slecht idee om niet met uw auto te rijden. Als u niet regelmatig alle vitale onderdelen van uw auto smeert, kan er veel aanslag ontstaan die corrosie en andere problemen kan veroorzaken. Problemen met de accu, banden, mieren, en vele andere problemen teisteren meestal auto’s waarmee niet wordt gereden.

  Wat is de beste auto voor het vervoer van kajaks?

Er zijn manieren om een auto het grootste deel van de tijd geparkeerd te houden zonder dat de auto problemen ondervindt. U moet de accu druppelsgewijs opladen en de auto van tijd tot tijd starten. U moet een set speciale bandenkussens kopen of met de auto rondrijden om de gevolgen van lekke banden te voorkomen.

Hoe vaak moet men met de auto rijden?

Het is altijd het beste om regelmatig met uw auto te rijden, maar als u dat niet kunt, zorg er dan voor dat u de auto ongeveer om de twee weken start. Als u dat niet doet, zult u waarschijnlijk veel stress ervaren die gepaard gaat met onnodige rekeningen voor autoreparaties.

Het starten van uw auto van tijd tot tijd is essentieel als u wilt dat uw auto gemakkelijk beschikbaar zijn wanneer je eigenlijk nodig hebt om het te zijn. Wanneer u besluit de auto te starten, moet u de auto ten minste 15 minuten laten draaien en goed letten op eventuele waarschuwingslampjes op het dashboard.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts