Welke Mercedes rijdt het best op gas?

Als u in de markt bent voor een nieuwe auto, zal de keuze voor een Mercedes u zeker veel geweldige eigenschappen bieden, zoals comfort, stijl en prestaties. Maar als uw primaire doel brandstofefficiëntie is, heeft Mercedes ook veel efficiënte auto’s om uit te kiezen.

Als u een gewone benzine-aangedreven niet-hybride model wilt, de meest efficiënte nieuwe Mercedes sedan is de C300, die een indrukwekkende 28MPG VS gecombineerd snelweg / stad rijden kan terugbrengen. Als u vooral geïnteresseerd bent in kleinere SUV’s, zal de GLA 250 u dezelfde MPG US resultaten bieden.

Maar het zuinigste model van Mercedes dat te koop is, is de Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID, die een verbazingwekkende 69MPG US kan opleveren. Dit model is niet alleen het zuinigste model van Mercedes, maar het is ook de leider in zijn klasse in het segment van middelgrote sedans.

De zuinigste SUV’s van Mercedes

Als u alleen om SUV’s geeft, heeft Mercedes een paar modellen die ook toonaangevende efficiëntieresultaten bieden.
De meest efficiënte kleinere SUV van Mercedes is de 2020 Mercedes Benz GLC350e 4-Matic, een kleine SUV aangedreven door een 2,0-liter 4-cilinder gasmotor in combinatie met een elektromotor die in staat is om maar liefst 66MPG US te retourneren, realistisch gezien. Dit model begint bij ongeveer $ 52k en het biedt 315pk en een indrukwekkende 0-60 tijd van 5,6 seconden.

Als je een goede familie SUV op gas wilt, de GLB250 biedt ook een geweldige brandstofefficiëntie met ongeveer 27MPG US. De GLB250 en de GLA250 worden beide aangedreven door dezelfde 2.0 liter 4-cilinder motor met ongeveer 220pk, en beide kunnen worden aangeschaft voor rond de $35-40k mark.

  Kan een slotenmaker een sleutel voor een Mercedes maken?

Als je echter een grotere SUV wilt, is de gewone Mercedes GLE 350 4-Matic met benzinemotor goed voor ongeveer 22MPG US, wat geen slecht resultaat is voor een grote SUV. De hybride versie van de GLE is in staat om een vrij indrukwekkende 58MPG US terug te brengen.

De zuinigste sedans van Mercedes

De zuinigste kleine Mercedes sedan met benzinemotor is de eerder genoemde C300. Deze variant van de C-klasse maakt gebruik van de 2,0-liter 4-cilinder motor die veel Mercedes Benz modellen in deze lijst gebruiken. De 28MPG US is behoorlijk indrukwekkend, maar dat geldt ook voor de 255 pk en de 9-traps automatische transmissie.

Als het gaat om de populaire E-klasse sedans, de E350 4-Matic is in staat om een vrij prijzenswaardige 26MPG US terug te keren. De E-klasse gebruikt een vergelijkbare motor als de eerder genoemde C300, wat betekent dat ook het vermogen gelijk is. Vermeldenswaard is ook dat zowel de C-klasse als de E-klasse een even grote brandstoftank hebben, zodat je met de C300 net iets verder kunt komen.

Als u een nog zuinigere Mercedes sedan wilt, dan is de E300 BlueTEC hybride versie met gas/elektrische aandrijving de zuinigste in het Mercedes sedan-gamma. Deze E-klasse wordt aangedreven door een 2.0 liter 4-cilinder motor plus een elektromotor die samen een indrukwekkende 316 pk voortbrengen.

Een gemiddeld gebruiksscenario in de praktijk levert ongeveer 69 MPG op, maar het verbruik kan nog hoger liggen, afhankelijk van de manier waarop de auto wordt gebruikt en de omstandigheden waarin hij wordt gebruikt.

  Welke auto wordt sneller afgeschreven - Mercedes of BMW?

Manieren om uw brandstofefficiëntie te verhogen

Deze cijfers vertellen echter maar de helft van het verhaal, omdat ze meestal afhankelijk zijn van specifieke gebruiksscenario’s die niet volledig kunnen worden gerepliceerd. De MPG-resultaten worden hier weergegeven als een gemiddelde, en moeten alleen dienen als een richtpunt van wat er te verwachten valt, en niet als een bepaald MPG-resultaat.

Tegenwoordig gebruiken autofabrikanten alle mogelijke trucs om de MPG-resultaten te verhogen, dus een door de fabrikant opgegeven MPG ligt bijna altijd ver buiten bereik, maar de manier waarop je met je auto rijdt kan de brandstofefficiëntie behoorlijk beïnvloeden.

Aerodynamica speelt een grote rol in de brandstofefficiëntie. Het is te verwachten dat een voertuig dat reist op een constante hoge snelheid met een dak laadbak zou minder efficiënt op brandstof met maar liefst 20%. Reizen met uw ramen open bij een hoge snelheid ook van grote invloed op uw MPG resultaten.

Het verminderen van het gewicht van uw auto kan ook veel doen voor uw brandstofefficiëntie. Hetzelfde kan worden gezegd over het rijden uw auto in een lagere versnelling, of een hoger toerental. Bovendien, automatische versnellingsbakken gebruiken 10-15% meer brandstof, en de AC en onjuist onderhoud van uw voertuig kan ook verslechteren de MPG resultaten heel wat.

Gas vs Diesel vs Elektrisch

### Zijn dieselauto’s zuiniger dan auto’s met een benzinemotor?
Verwacht wordt dat een diesel 15-20% minder brandstof verbruikt, wat op zijn beurt zou moeten betekenen dat de gebruikskosten betaalbaarder zijn. Maar de belastingen voor nieuwere dieselauto’s zijn een tikkeltje hoger dan voor een auto op gas, zodat de marge misschien een beetje kleiner wordt.

  Welke Mercedessen hebben een transmissie met dubbele koppeling?

Dieselauto’s zijn ook veel efficiënter bij constant hoge snelheden, zoals op de snelweg. Ze bieden ook meer koppel bij lage toerentallen, zodat ze minder brandstof verbruiken bij het passeren van andere voertuigen. Auto’s op gas daarentegen zijn meestal zuiniger in de stad.

Gaan dieselauto’s langer mee dan auto’s die op gas rijden?

Dieselauto’s kunnen meestal hogere kilometerstanden halen en zijn op de tweedehandsmarkt prijziger, maar het onderhoud van een dieselmotor is duurder dan het onderhoud van een gasmotor.

Vroeger konden veel Mercedes-dieselmotoren honderdduizenden kilometers meegaan zonder grote revisies, wat niet gezegd kan worden van hun tegenhangers op gas. Maar tegenwoordig zou de marge niet meer zo groot moeten zijn als vroeger.

Moet ik een elektrische auto kopen voor meer efficiëntie?

Een elektrische wagen maakt uw rijgedrag zeker efficiënter en minder schadelijk voor het milieu. De meeste plaatsen in de wereld, zelfs de ontwikkelde, beschikken echter niet over de juiste infrastructuur om het net zo comfortabel te maken als het bezit van een verbrandingsmotor.

Het beste van beide werelden is te kiezen voor een hybride van een ontwikkeld merk dat zeker niet te lijden zal hebben onder betrouwbaarheid. Het bezit van een hybride is ook niet zo handig als het bezit van een auto met verbrandingsmotor, maar de voordelen zoals lagere gebruikskosten en lagere belastingen mogen niet worden vergeten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts