Welke auto wordt sneller afgeschreven – Mercedes of BMW?

Wilt u een luxe auto kopen, maar twijfelt u tussen een Mercedes-Benz of een BMW? Beide Duitse luxe auto’s zijn uitzonderlijk, maar het ene merk schrijft sneller af dan het andere.

BMW schrijft sneller af dan Mercedes-Benz. Dus, als u van plan bent om een luxe auto voor een korte periode te bezitten en hem daarna weg te doen, is Mercedes-Benz de betere optie. Maar als u een auto wilt om vele jaren te gebruiken, kunt u net zo goed BMW kiezen.

Mercedes en BMW zijn beide luxe automerken uit Duitsland, maar hun auto’s verschillen in veel opzichten. Mercedes-Benz maakt luxueuzere en geavanceerdere auto’s dan BMW, terwijl BMW auto’s maakt met betere rijeigenschappen dan Mercedes.

Welke Mercedes- en BMW-modellen schrijven het snelst af?

Mercedes-Benz en BMW beschikken over enkele van de meest geavanceerde sedans op de markt, waaronder de Mercedes-Benz S-Klasse en BMW 7-Serie. Als u van plan bent om een van deze luxe sedans te kopen, moet u bereid zijn om ten minste $ 90.000 te betalen. Helaas, als je van plan bent om door te verkopen, deze modellen verliezen hun waarde vrij snel.

Het probleem is dat deze beide luxe Duitse auto’s sneller afschrijven dan meer betaalbare merken. De BMW 7-serie rapporteerde ooit een van de slechtste afschrijvingswaarden op de markt van ongeveer 70%. De S-Klasse is ook zeer snel afgeschreven, met een waardevermindering van 50% na 5 jaar bezit.

Mercedes-Benz S-Klasse

Een nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse kost rond de 94.000 dollar. Maar als u de vernieuwde S-Klasse wilt, kan het zijn dat u meer dan 110.000 dollar moet betalen. Deze auto is duur vanwege zijn uitzonderlijke high-end functies. Maar na 5 jaar bezit, zult u deze auto slechts voor ongeveer $48.000 kunnen doorverkopen.

  Is een BMW SUV een goede auto?

Met dit afschrijvingspercentage, kunt u uiteindelijk veel verliezen als u besluit om de auto te verkopen. Daarom wachten sommige mensen op de Mercedes S-Klasse leasemodellen en kopen ze na een paar jaar gebruik. Een auto die een paar jaar oud is, biedt nog steeds een comfortabele rit met dezelfde kwaliteitskenmerken.

BMW 7-reeks

Als u een fan bent van sportauto’s, zult u genieten van de uitzonderlijke prestaties van de BMW 7-serie. Dit model wordt geleverd met een twin-turbo premium loodvrije V8-motor. Hij zorgt voor een soepele, veilige en comfortabele rit. Daarom verkiezen sommige mensen hem boven de Mercedes S-Klasse.

Een gloednieuwe BMW 7-serie kost 86.000 dollar. Maar na 5 jaar bezit zal de auto snel afgeschreven zijn en verkocht worden voor minder dan $40.000. Dit is een enorm verlies gezien de kwaliteit van de auto. Sommige eigenaars hebben zelfs lagere doorverkoopprijzen gemeld van minder dan $30.000.

Welke Mercedes- en BMW-modellen hebben de beste restwaarde?

De Mercedes-Benz S-Klasse en BMW 7-serie hebben misschien een van de slechtste afschrijvingswaarden op de markt, maar de Mercedes E-klasse en BMW 3-serie worden niet zo snel afgeschreven. Dankzij hun uitzonderlijke prestaties en lagere onderhoudskosten. U krijgt waar voor uw geld, zelfs na vijf jaar bezit.

Mercedes-Benz E-Klasse

Mercedes behoort tot de automerken die het snelst afschrijven. De Mercedes E-Klasse lijn heeft echter enkele van de meest betrouwbare luxe auto’s op de markt. Dankzij zijn uitstekende prestaties, duurzaamheid en onderhoudsgemak. In tegenstelling tot veel Mercedes modellen, ontwikkelt de E-Klasse niet zo vaak problemen.
In tegenstelling tot de Mercedes S-Klasse met een lage restwaarde, heeft de E-Klasse een betere restwaarde. Een nieuwe Mercedes E-Klasse heeft een basisprijs van rond de 54.000 dollar, terwijl hetzelfde gebruikte model een vanafprijs heeft van 37.000 dollar. Dat is veel beter, want hij verkoopt voor meer dan 50% van zijn oorspronkelijke waarde.

  Welke Mercedes-Benz modellen zijn hardtop cabriolets?

BMW 3 Reeks

De BMW 3-serie is een andere betrouwbare luxe auto. Het is hoog gewaardeerd als een van de beste BMW auto’s om te bezitten. Hij is ook gemakkelijker te onderhouden dan andere BMW modellen, zoals de BMW 7 Reeks. Bovendien zijn de onderdelen goedkoper in vergelijking met andere BMW modellen.

De beginprijs van een nieuwe BMW 3-serie is $41.500, terwijl dezelfde gebruikte auto wordt verkocht voor ongeveer $28.000. Net als de Mercedes E-klasse heeft dit model een uitstekende doorverkoopprijs die meer dan 50% van zijn oorspronkelijke prijs bedraagt.

Snel afschrijvende luxe auto’s

Waarom worden luxeauto’s sneller afgeschreven?

Luxewagens worden sneller afgeschreven dan gewone wagens omwille van hun hoge onderhoudskosten. Ook trekken ze hoge premies aan, die kopers van tweedehandsauto’s niet willen betalen. Bovendien zijn de kosten van reserveonderdelen vrij hoog en verbruiken ze veel brandstof.
Bovendien worden luxe automerken sneller afgeschreven omdat de meeste worden geleased en na drie jaar weer verkocht. Vanwege hun hoge kosten wachten veel kopers tot de leaseperiode voorbij is om ze tegen een lagere prijs te kunnen kopen.

Welk merk van luxeauto’s houdt zijn waarde het best?

Als u van luxeauto’s houdt maar uw geld verstandig wilt besteden, is het belangrijk om te investeren in een luxeauto met een uitstekende restwaarde. Volvo is een van de duurdere automerken met de beste restwaarde. Maar als u Duitse luxemerken vergelijkt, heeft Mercedes-Benz de beste waarde, dan BMW, en Audi, op de derde plaats.

  Welke Mercedes modellen hebben motorkap ornamenten?

Welke luxe automerken hebben de slechtste restwaarde?

Voordat u een luxewagen koopt, moet u nagaan of u van plan bent deze na enkele jaren van de hand te doen. Sommige luxeauto’s worden sneller afgeschreven dan andere. Als het om Duitse luxeauto’s gaat, heeft Audi de slechtste restwaarde, gevolgd door BMW en ten slotte Mercedes.
Maar van alle luxe automerken is Lexus het merk met de slechtste restwaarde. Het wordt op de voet gevolgd door Cadillac, Porsche, Tesla, Audi, Lincoln, BMW, Infiniti, Mercedes-Benz en Acura. Dit zijn de top tien luxe automerken met de slechtste restwaarde.

Wat zijn de betrouwbaarste Mercedes- en BMW-modellen?

Zowel BMW als Mercedes kunnen bogen op enkele van de beste luxewagens op de markt. Sommige van hun modellen hebben de hype echter niet waargemaakt omdat ze onbetrouwbaar zijn. Gelukkig zijn er een aantal modellen die zich onderscheiden als de meest betrouwbare, waaronder de BMW 3-serie en de Mercedes-Benz E-Klasse.

Slotgedachten

Als u in de markt bent voor een luxe auto, is de kans groot dat u de merken Mercedes-Benz en BMW overweegt. Het is echter van vitaal belang om te weten welk merk het snelst in waarde daalt, zodat u uw geld verstandig kunt investeren. Hoewel deze twee merken slecht presteren als het op afschrijving aankomt, schrijft BMW sneller af dan Mercedes-Benz.
Als u echter niet van plan bent uw auto na vijf jaar te verkopen, kan het nog steeds een goed idee zijn om een BMW te kopen. BMW presteert beter dan Mercedes-Benz, hoewel Mercedes comfortabeler is met geavanceerde luxe functies. U kunt ook verschillende modellen vergelijken, want sommige presteren beter dan andere.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts