Hoe oud is een tweedehands auto die ik moet kopen?

Naast de aankoop van een huis, is de aankoop van een auto de grootste investering die u ooit zult doen. Of u nu een nieuwe of een oude auto koopt, u moet met veel dingen rekening houden om de beste auto te vinden. Als u van plan bent een tweedehands auto te kopen, is de leeftijd van vitaal belang, maar het is niet alles.

Over het algemeen is er geen geldig antwoord voor hoe oud van een gebruikte auto die u zou moeten kopen. Dit komt omdat het afhangt van het merk en model van de auto, en hoe de eigenaar hem heeft onderhouden. Niettemin is het nog steeds beter om een auto te kopen die 2 tot 3 jaar oud is, dan een auto te kopen die meer dan 5 jaar oud is.

Naarmate auto’s ouder worden, nemen ook hun problemen toe. Zo is er een grote kans dat een auto die 50.000 mijl heeft gereden minder problemen heeft dan een auto die meer dan 200.000 mijl heeft gereden. Naarmate de auto ouder wordt, zult u vaker te maken krijgen met problemen zoals remmen, versnellingsbakken, banden en accu’s.

Als u op zoek bent naar een oude tweedehands auto van goede kwaliteit, zijn er twee dingen waar u rekening mee moet houden. De eerste is afschrijving en de tweede is waarde en betrouwbaarheid.

Wanneer is de beste tijd om een oude auto te kopen als het gaat om afschrijving?

De belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor tweedehands auto’s is dat ze wat geld willen besparen. Ja, het kopen van een gebruikte auto is goedkoper dan het kopen van een nieuwe auto. Maar hoe bepaalt de afschrijving welke oude tweedehands auto het beste voor u is?

  Waarom moet je geen cabriolet kopen?

De waarheid is dat leeftijd de waarde van auto’s vermindert. Daarom, hoe ouder de auto hoe goedkoper hij wordt. Als u een tweedehands auto wilt met de nieuwste functies, moet u misschien kiezen voor een auto die minder dan 3 jaar is gebruikt. Maar als u meer geld wilt besparen, kunt u gaan voor een auto die meer dan 5 jaar oud is.

Kortom, hoe hoger de afschrijving, hoe lager de prijs, en hoe lager de afschrijving, hoe hoger de prijs. Auto’s verliezen veel afschrijving in het eerste jaar en het vermindert sterk naarmate ze ouder worden. Er wordt geschat dat auto’s tot 75% afschrijving verliezen in het eerste jaar. Daarna volgt 60%, dan 50%, enzovoort.

Wanneer is de beste tijd om een oude auto te kopen als het gaat om waarde en betrouwbaarheid?

Afgezien van de afschrijving, kunt u een oude auto ook kopen door te kijken naar de waarde en betrouwbaarheid. Auto’s verliezen hun waarde naarmate ze ouder worden. Dit komt omdat ze meer problemen ontwikkelen, waardoor ze duurder in onderhoud worden. Daarom worden ze onbetrouwbaar naarmate ze ouder worden.

Als u een betrouwbare oude tweedehands auto wilt, moet u voorkomen dat u een auto koopt die meer dan 5 jaar oud is. In plaats daarvan moet u een auto kopen die 2 tot 3 jaar oud is en deze verkopen na 3 jaar gebruik. Als u een extreem oude auto koopt, zult u te maken krijgen met verschillende uitdagingen als gevolg van slijtage.

FAQ

Waar moet ik op letten als ik een tweedehands auto koop – kilometerstand of leeftijd?

Geen van de bovenstaande. Het belangrijkste om te overwegen bij het kopen van een gebruikte auto is de betrouwbaarheidsgeschiedenis en de staat van de auto. Ga naar het internet en zoek de geschiedenis van het model op. Als het een betrouwbare auto is, hoef je je geen zorgen te maken over de kilometerstand of leeftijd.

  Wat is er slecht aan elektrische auto's?

Niettemin kan een auto betrouwbaar zijn, maar met een slechte eigenaar. Controleer dus ook de geschiedenis, die zal bepalen of de auto veel reparaties en onderhoud heeft gehad. Daarom moet u nooit een tweedehands auto kopen op basis van zijn bouwjaar of kilometerstand. Dit is zeer misleidend en kan ervoor zorgen dat u met een slechte auto komt te zitten.

Waarom zijn tweedehands auto’s goedkoop?

Tweedehandsauto’s zijn goedkoper omdat auto’s sneller afschrijven. Naarmate de auto ouder wordt, daalt ook de waarde ervan aanzienlijk. Bovendien zijn de meeste tweedehandsauto’s duurder in onderhoud en reparatie naarmate ze ouder worden. Dus ook al is de auto goedkoop, hij kan duur in onderhoud zijn.

Hoe kies ik een tweedehandswagen van goede kwaliteit?

Een tweedehandswagen kopen kan u veel geld besparen, maar een kwaliteitsvolle tweedehandswagen vinden is niet eenvoudig. Hier zijn de dingen die u moet overwegen om een kwaliteitsvolle tweedehandswagen te vinden:
Inspecteer het voertuig zorgvuldig – De staat van de auto is van cruciaal belang. Als u wilt dat de gebruikte auto langer meegaat, moet u de motor controleren, kijken naar het interieur en de carrosserie van de auto.
Laat de auto nakijken door een professionele monteur – zelfs nadat u de auto zelf heeft nagekeken, moet u een professionele monteur inhuren om de auto goed te inspecteren.
Maak een proefrit – krijg een gevoel van de auto door hem mee te nemen voor een proefrit. Een proefrit zal u helpen om te weten wat werkt en wat niet werkt.
Ga door de reparatie geschiedenis van de auto – krijgen het kenteken en VIN van de auto die u van plan bent te kopen. Ga door de reparatie geschiedenis en weet de problemen die de auto is geconfronteerd.
Zoek de marktwaarde uit – nadat u hebt bepaald of de auto ideaal voor u is of niet, zoekt u de marktwaarde uit. Kelly Blue Book heeft hulpmiddelen om u te helpen de waarde van een auto te bepalen.

  Zijn tweedehands BMW's betrouwbaar?

Is het de moeite waard om een 5 jaar oude auto te kopen?

Dat hangt af van het model en de staat van het voertuig. Als het model van de wagen betrouwbaar en goed onderhouden is, dan is er geen probleem om hem te kopen. Is de auto echter minder betrouwbaar dan gemiddeld, dan is dat een groot risico omdat u dan meer onderhouds- en reparatiekosten moet betalen.

Wat is de beste leeftijd en kilometerstand voor een tweedehands auto?

Er bestaat geen beste leeftijd en kilometerstand voor een tweedehandswagen. Een goede tweedehandswagen moet goed onderhouden en betrouwbaar zijn. Als u zich echter zorgen maakt over de leeftijd en de kilometerstand, kunt u het beste overwegen een auto van 3 tot 5 jaar oud te kopen. En wat de kilometerstand betreft, is een tweedehandsauto met ten minste 36.000 kilometer ideaal.

Bottom line

Al met al moet je niet te veel nadruk leggen op de leeftijd van de auto bij het kopen van een gebruikte auto. In plaats daarvan moet u zich richten op het model, betrouwbaarheid, en hoe goed de conditie van de auto. Sommige auto’s kunnen niet erg oud zijn, maar met veel problemen. Integendeel, sommige auto’s kunnen meerdere kilometers en jaren hebben, maar ze zijn betrouwbaar.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts