Een tweedehands Peugeot 3008 kopen – dingen die je moet controleren

peugeot 3008 hybrid4

Het kopen van een tweedehands auto heeft zijn eigen voor- en nadelen. De voordelen zijn onder andere dat je minder betaalt voor wat in wezen het volledige pakket is, terwijl je ook de mogelijkheid hebt om te kiezen uit een grote verscheidenheid aan modellen en bijbehorende prijsklassen. Sommigen geven de voorkeur aan modellen met een hogere kilometerstand en een volledige onderhoudshistorie, terwijl anderen de voorkeur geven aan bijna gloednieuwe, duurdere tweedehands auto’s.

De nadelen zijn dat je geen garantie hebt en dat je een auto koopt die iemand anders een tijdje heeft gebruikt. Dit betekent dat de auto misschien niet goed is onderhouden, maar dat is een risico dat de meeste kopers van tweedehands auto’s bereid zijn te nemen. In dit artikel gaan we ons richten op het kopen van een gebruikte Peugeot 3008 – Dingen die je moet controleren en waar je op moet letten!

Het eerste waar je op moet letten is de service- en onderhoudshistorie, want zo kun je zien hoe goed de vorige eigenaar voor de auto heeft gezorgd. Let erop dat het onderhoud consequent wordt uitgevoerd volgens de aanbevelingen. Controleer ook de algemene staat van de auto (kwaliteit van de lak, kwaliteit van het interieur, roest, deuken, krassen…).

Controleer ook de bekende betrouwbaarheidsproblemen van de auto, zoals de versnellingsbak of de stuurbekrachtiging. Vergeet tot slot niet een inspectie voor de aankoop uit te voeren om te zien of de kilometerstand legitiem is en of er iets gedaan moet worden.

Onderhoudsgeschiedenis

Een goed onderhoudsboekje is waarschijnlijk het belangrijkste om te controleren bij het kopen van een tweedehands auto, inclusief de Peugeot 3008. Je wilt weten hoe goed de auto is onderhouden en waar. Je kunt het beste gaan voor exemplaren die zorgvuldig zijn onderhouden en geserviced bij Peugeot zelf of bij een Peugeot-specialist.

  Veel voorkomende problemen met de Peugeot 308

Controleer of de vorige eigenaar originele reserveonderdelen heeft gebruikt en of er iets op de auto zit dat erop kan wijzen dat er iets niet goed is gedaan. Al deze mogelijke kleine problemen geven je een veel breder beeld van de werkelijke waarde van de auto, wat een goede basis kan zijn om de eigenaar om een lagere aankoopprijs te vragen.

Het is soms beter om net dat beetje extra uit te geven voor een exemplaar met een complete onderhouds- en reparatiegeschiedenis dan te kiezen voor een goedkopere auto met een verdachte onderhoudsgeschiedenis. De onderhoudshistorie is een medische kaart van elke auto, dus controleer die zeker als je een auto koopt.

Conditie

Controleer de buitenkant en het interieur van de auto op tekenen van schade, zoals krassen, deuken of roest. Controleer de banden op slijtage en staat van het loopvlak en controleer of de wielen goed uitgelijnd zijn. Kijk onder de motorkap naar tekenen van lekkage of schade aan de motor en andere onderdelen. Controleer de verlichting van de auto en controleer of alle lichten correct werken, inclusief grootlicht en dimlicht, richtingaanwijzers en remlichten.

Controleer of de airco en verwarming goed werken en test de geluidsinstallatie. Vergeet niet de geschiedenis van de auto te controleren, want misschien zijn er eerdere ongelukken of onderhoudsproblemen. Het is ook een goed idee om de afdichtingen, het schuifdak en de deurdrempels te controleren op tekenen van mogelijk binnendringend water.

Als je de tijd neemt om de staat van de auto zorgvuldig te inspecteren, krijg je een beter beeld van de waarde van de auto en kun je er zeker van zijn dat je een verstandige investering doet. Als de eigenaar niet bereid is om je de auto grondig te laten controleren, kun je beter op zoek gaan naar een andere auto.

  Peugeot 1.5 BlueHDI 130 problemen

Problemen en inspectie voor de aankoop

De meest voorkomende problemen met de Peugeot 3008 zijn elektrische problemen, olielekkage, problemen met de versnellingsbak, problemen met de stuurinrichting en mogelijke problemen met de ophanging. Dit zijn de gebieden waar je naar moet kijken als je een beter inzicht wilt krijgen in de staat van de auto. De 3008 heeft ook problemen gehad met de brandstofpomp en soms zelfs met de kwaliteit van het interieur.

Het beste wat je kunt doen is een volledige inspectie voor de aankoop doen, die alle mogelijke problemen kan onthullen die zich kunnen voordoen als je de auto koopt. Dit kan je meer geld kosten, maar het is een goede manier om te zien of de eigenaar iets verbergt en het opent een mogelijkheid om verder af te dingen op de prijs.

Als de eigenaar niet bereid is om een inspectie voor de aankoop uit te voeren, kun je de auto beter overslaan en voor een ander exemplaar gaan.

Peugeot 3008 hybride problemen die je moet weten voordat je hem koopt.

FAQ

Hoe moeilijk is het om een tweedehands auto te kopen?

De moeilijkheidsgraad van het aankoopproces van een tweedehands auto kan van verschillende factoren afhangen, zoals de beschikbaarheid van de auto die je wilt, je budget en je kennis van auto’s. Als je een duidelijk idee hebt van wat je wilt kopen, kun je het beste een tweedehands auto kopen. Als je een duidelijk idee hebt van wat je wilt en voldoende onderzoek hebt gedaan, kan het vinden van een tweedehands auto die aan je criteria voldoet eenvoudig zijn, maar meestal is dat niet zo.

  Peugeot e-208 vs e-2008 - Dit wil je weten!

Bovendien zijn er risico’s verbonden aan het kopen van een tweedehands auto, zoals de kans dat je een voertuig koopt met verborgen problemen. Het is cruciaal om vóór de aankoop een grondige inspectie uit te voeren om te voorkomen dat je een auto koopt die in de toekomst dure reparaties nodig heeft. Al met al is het kopen van een tweedehands auto moeilijk, maar als u alles goed doet, kan het ook een lonend proces zijn omdat u veel kunt leren over de auto en de markt in het algemeen.

Moet ik een tweedehands Peugeot 3008 kopen?

Een gebruikte Peugeot 3008 kopen is een geweldige manier om veel geld te besparen omdat alle auto’s van na 2020 hetzelfde zijn. Dit betekent dat als je een gloednieuwe 3008 uit 2023 koopt, je geen enkel verschil krijgt met een 3008 uit 2020.

Bovendien wordt het kopen van een tweedehands auto van 3 jaar oud vaak gezien als een goed koopje voor veel mensen, omdat de auto veel is afgeschreven, maar nog steeds een redelijk moderne auto is, waar meestal nog garantie op zit.

Is de Peugeot 3008 een SUV?

De Peugeot 3008 is inderdaad een SUV, althans het model van de 2e generatie, terwijl de 3008 van de 1e generatie een vreemde mix is tussen een SUV en een minibus. Peugeot heeft de 2e generatie meer SUV-achtig gemaakt omdat SUV’s en crossovers met de dag populairder worden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts