Wat is de beste auto voor het vervoer van kajaks?

De meeste auto’s kunnen tegenwoordig kajaks op een of andere manier vervoeren, maar sommige zijn beslist geschikter dan andere. Een auto voor het vervoer van kajaks moet lang, evenwichtig en niet te hoog zijn voor een gemakkelijke toegang tot de dakdrager.

Het moet ook een auto zijn die licht terreinrijden aankan, want de opritten naar het water zijn soms een beetje lastig. Zoals eerder vermeld, is een van de belangrijkste kenmerken van de auto een set speciale dakdragers voor het vervoer van kajaks. Dit is de beste en veiligste manier om een paar kajaks veilig te vervoeren.

Als zodanig, SUV’s zijn altijd een goede keuze, omdat ze bijna altijd bieden dakdragers. Iets als een Chevy Tahoe of pick-up truck, zoals de Ford F150 zijn beide geweldige opties. Als u een luxere SUV wilt, is een Mercedes G-Klasse de perfecte luxe avontuurmobiel.

U moet ook overwegen een estate, en de Subaru Outback is een goede keuze als u van plan bent op het opslaan van een beetje geld, maar als je wilt dat de allerbeste stationwagen voor het vervoer van kajaks, een Audi A4 All-road of een Mercedes E-klasse All-terrain zijn de beste degenen geld kan kopen.

Chevy Tahoe

SUV’s zijn ideaal voor kanoliefhebbers, omdat ze gemakkelijk over dakrails beschikken en off-road kunnen gaan. Je moet geen auto kopen alleen voor kajak doeleinden, en de Chevvy Tahoe is een beetje een manusje-van-alles. De Chevy Tahoe biedt veel ruimte binnen en buiten voor al uw kajaks en kajakuitrusting.

De Chevy Tahoe is een auto met zeven zitplaatsen, dus als u een familieman bent of binnenkort zult zijn, is een Tahoe een geweldige optie. Als je de achterbank niet nodig hebt, kun je die neerklappen en zo biedt de Tahoe een enorme laadruimte waarin je met gemak al je kajakspullen kwijt kunt.

  Welke tweedehands auto's moet u NIET kopen?

Ford F150

Als u de voorkeur geeft aan pick-up trucks of er een nodig hebt, kunt u gerust zijn, want u kunt uw kajakuitrusting vervoeren met een pick-up truck met of zonder dakrails. Het enige wat u hoeft te doen is de laadruimte te openen en de kajaks veilig te plaatsen. Zorg ervoor dat je ze zo goed mogelijk vastbindt, zodat ze niet bewegen.
De F150 is een uitstekende keuze dankzij de vele motoren en uitrustingsopties, de relatief betaalbare prijs, de toegankelijke aanpassingen voor avonturiers, de versterkte ophanging en de grote laadruimte. Daarnaast biedt de F150 een modern ogend interieur en exterieur met alle noodzakelijke alledaagse functies en voorzieningen.

Mercedes G-Klasse

Als u een van de meest iconische SUV’s ooit gebouwd wilt hebben, dan is de Mercedes Benz G-Klasse zeker een aanrader. De G-wagon biedt alles wat men zich kan wensen van een SUV. Luxe in overvloed, comfort, kracht, looks, status, en off-road capaciteiten ongeëvenaard door 99% van alle serieproductie SUV’s.

De G-Klasse is een perfecte auto voor hardcore kajakfanaten, omdat zij vaak op zoek zijn naar de perfecte kajakplekken die soms in moeilijk toegankelijke gebieden liggen. Dankzij drie vergrendelbare differentiëlen, speciale off-roadmodi en veel asuitslag kan de G-Klasse overal naartoe terwijl hij er geweldig uitziet.

Audi A4 Allroad

Hoewel SUV’s absoluut de beste optie zijn als het gaat om moeilijk bereikbare kajakplekken, zijn stationwagons betere allround auto’s voor al het andere naast off-road rijden. Als u geen moeilijk begaanbaar terrein hoeft te doorkruisen om uw favoriete kajakplekken te bereiken, is een compacte estate zoals de A4 Allroad een perfecte koop.

  Wat zijn de beste sedans qua veiligheid en betrouwbaarheid?

De A4 Allroad is in wezen een meer off-road georiënteerde A4 Avant. De Allroad behoudt alle luxueuze comfortkenmerken, maar biedt extra bescherming aan de onderkant, AWD, een steviger ophanging en meer bodemvrijheid. Perfect voor licht tot middelzwaar terreinwerk.

Mercedes E-klasse All-terrain

Hoewel de A4 Allroad een van de beste avonturiers stationwagens is die geld kan kopen, is hij zeker een beetje compact voor sommige mensen, vooral degenen die liever in grotere auto’s rijden of veel tijd op de weg doorbrengen met meerdere passagiers.

Als dat het geval is, is de Mercedes Benz E-Klasse all-terrain de perfecte middelgrote stationwagen. De E-Klasse all-terrain is in wezen een E-Klasse estate met een meer off-road georiënteerde aanpak, net als de A4 Allroad. De E-Klasse is ongelooflijk rustig, comfortabel en luxueus, maar kan ook probleemloos lichte terreinritten aan.

FAQ Sectie

Moet ik een bestelwagen overwegen als ik regelmatig ga kajakken?

Als u een fanatieke kajakliefhebber bent en veel tijd in de wildernis doorbrengt, kan een bestelwagen het overwegen waard zijn. In een busje kunt u uw kajaks vervoeren, zodat ze volledig van de omgeving zijn afgeschermd.

Het kopen van een busje alleen voor kajak doeleinden kan een slechte financiële beslissing zijn. Als u uw bestelwagen niet voor andere doeleinden dan kajakken zult gebruiken, kunt u beter een stationcar of een SUV overwegen.

  Beste auto voor rugpijn

Is het veilig om kajaks op dakrails te vervoeren?

Als u de kajaks goed vastmaakt, is het vervoer van kajaks op speciale dakrails niet gevaarlijk. Zorg ervoor dat u niet te veel kajaks op de rails legt en gebruik altijd bevestigingsriemen die voor dit doel geschikt zijn en die het gewicht en de afmetingen van de kajak die u gebruikt gemakkelijk kunnen dragen.

Als u kajaks op uw dak vervoert, houd dan rekening met de lengte, want het kan soms gevaarlijk zijn om een auto te dicht te volgen. Investeer ook in een paar hoogwaardige dakdragerpads om uw dak en uw kajaks krasvrij te houden.

Is het veilig om kajaks in een pick-up te vervoeren?

Als u van plan bent uw kajaks in een pick-up truck te vervoeren, zorg dan voor een bedverlenger als de kajaks aan het bed hangen. Een bedverlenger is niet nodig als uw bed groot genoeg is, of als uw kajaks aan de kleinere kant zijn.

De kajaks in een pick-up bed vastzetten is een beetje lastiger dan op een set speciale dakrails. Als u de instructies zorgvuldig opvolgt, kunt u de kajaks zonder veel problemen veilig vastzetten. Gebruik altijd het juiste materiaal en controleer de bevestigingsriemen van tijd tot tijd op slijtage.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts