Is BMW betrouwbaar na 100k?

BMW wordt algemeen erkend als een luxueus automerk dat ook geweldige rijprestaties levert. Maar zijn BMW’s betrouwbaar nadat ze meer dan 100.000 mijl hebben gereden? Dat hangt ervan af. Van sommige modellen, zoals de BMW E46 en de E90, is bekend dat ze meer dan 300.000 mijl meegaan. Maar dat hangt af van een heleboel factoren.

Welke BMW’s zijn betrouwbaar na 100k?

Veel mensen hebben gemeld dat ze meer dan 100.000 mijl in een BMW E90 hebben gereden. Dergelijke auto’s lopen nog steeds goed zonder grote problemen.

BMW’s die na 2006 zijn geproduceerd, zijn echter zelden zo betrouwbaar als de modellen van voor 2000, omdat in de nieuwere auto’s afbreekbare kunststoffen in de motoren worden gebruikt, als gevolg van de regelgeving van de Europese Unie voor duurzame ontwikkeling.

Betrouwbare BMW modellen van na 2000
● BMW 2006 – 2010 3 Reeks (E90)
● BMW 2004 – 2010 5 Reeks E60 en E61
● BMW 2002 – 2008 7 Reeks
● BMW 318i, van na 2000, of de E46 van vóór 2000
BMW 325i
Ongeacht hoe goed u uw wagen onderhoudt, sommige modellen zijn gemaakt om langer mee te gaan dan andere.

Hoe kunt u uw BMW langer dan 100.000 km laten meegaan?

Van sommige BMW modellen is bekend dat ze meer dan 300.000 mijl meegaan. Maar dit hangt af van een heleboel factoren. Als u bijvoorbeeld niet regelmatig de olie ververst of uw motor goed onderhoudt, dan is het waarschijnlijk dat uw auto na 100k grote reparaties nodig zal hebben.
BMW wagens zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk te onderhouden en te herstellen zijn. Voor de beste prestaties is het echter belangrijk dat u deze onderhoudsrichtlijnen volgt:

  Welke BMW heeft een V6 motor?

Ververs olie en filters

Ververs de olie en de filters van uw BMW regelmatig, één keer per jaar of om de 8000 mijl (ongeveer twee jaar rijden, afhankelijk van hoe vaak u rijdt). Verwissel regelmatig de luchtfilters en neem één keer per jaar contact op met een monteur voor een snelle inspectie, vooral als u van plan bent een tijdje met de auto te rijden.

Rij voorzichtig

Agressief rijgedrag kan schade aan de motor van uw BMW veroorzaken. Trap het gaspedaal rustig in en vermijd, indien mogelijk, sterk accelereren en abrupt remmen. Een agressieve rijstijl kan niet alleen de motor, de remmen en de ophanging van uw wagen beschadigen, maar ook uw veiligheid en die van de mensen in uw omgeving in gevaar brengen.

Inspecteer uw voertuig

Controleer regelmatig vloeistoffen, riemen, slangen en andere onderdelen op slijtage en vervang ze indien nodig. Bijvoorbeeld: Vervang remblokken die meer dan 30% zijn afgesleten ten opzichte van hun voorraadstaat.

Verzekering en garantie

Investeer best in een goede BMW garantie wanneer u de wagen aankoopt. Dit dekt alle reparaties die uw BMW nodig zou kunnen hebben, die vrij duur kunnen zijn als ze niet worden gedekt door een uitgebreid garantieplan. Een goede verzekering en een garantie kunnen u tot 80.000 mijl brengen, wat ook als iets telt.

Waarom gaan nieuwe BMW’s na 100k stuk?

Nieuwe Duitse auto’s die stuk gaan na garantie is geen mythe. Oudere BMW modellen staan erom bekend dat ze betrouwbaar zijn en lang meegaan. Echter, veel mensen hebben problemen gehad met nieuwere BMW’s na 100k, of zelfs 75k mijl, direct nadat de garantie is afgelopen.

  Bestaat er een 4-deurs BMW cabriolet?

Het is een feit dat elke auto kapot gaat nadat het einde van zijn levensduur is bereikt. BMW’s zijn geen uitzondering op deze regel, en ze zijn gebouwd met complexe technologie die uiteindelijk onderhoud of reparatie nodig heeft.

Nieuwere BMW motoren zitten niet alleen vol met afbreekbaar plastic materiaal dat makkelijk smelt, maar zitten ook vol met nieuwe technologie die makkelijk defect kan raken.

Geprogrammeerde veroudering speelt een grote rol in waarom nieuwe BMW’s niet meer dan 100k lopen.

Geprogrammeerde veroudering is het idee dat het ontwerp van een auto hem voor zijn tijd verouderd maakt. Dit kan gebeuren wanneer fabrikanten nieuwe modellen ontwerpen en van hun oude modellen af willen, of wanneer ze goedkopere onderdelen gebruiken om de productiekosten te drukken en geld voor zichzelf te besparen.

Een goed voorbeeld van geprogrammeerde veroudering is Apple dat een software-update op zijn iPhones uitbrengt om oudere telefoons langzamer te maken zodat gebruikers nieuwe kopen. Hoewel dit niet op dezelfde manier gebeurt met auto’s, beperken de meeste Duitse fabrikanten opzettelijk de levensduur van hun voertuigen, in tegenstelling tot Japanse en Koreaanse fabrikanten.

In wezen wordt geprogrammeerde veroudering gebruikt om na verloop van tijd meer te verkopen te krijgen. Als fabrikanten hun oudere modellen verouderd kunnen laten lijken, dan kunnen ze op lange termijn meer auto’s verkopen.
Een auto produceren die meer dan 100.000 kilometer meegaat is misschien niet de beste strategie voor een bedrijf dat de verkoop probeert bij te houden. Toch zijn er veel mensen die BMW’s hebben gereden met meer dan 200k mijl of 300k mijl.

FAQ

Zijn tweedehands BMW’s met hoge kilometerstand het kopen waard?

Of u een BMW met hoge kilometerstand moet kopen, hangt in grote mate af van hoe goed hij onderhouden is, zijn onderhoudsboekje en hoe er mee gereden is. Bovendien is het type BMW dat u koopt van groot belang. Verschillende modellen hebben een verschillende levensduur.

  Maakt BMW een sportwagen?

Voor nieuwere BMW’s, als een vuistregel, probeer een auto te kopen met minder dan 60.000 mijl op de teller. Voor oudere BMW’s, gefabriceerd voor het jaar 2006, zoek naar auto’s onder de 100.000 mijl.

Hoeveel kilometer kan een BMW in het beste geval meegaan?

Er zijn gegevens over BMW’s die meer dan 300.000 mijl hebben gereden. Dergelijke gevallen zijn natuurlijk uitschieters en zijn niet gemakkelijk te bereiken. De meeste BMW’s gaan gewoonlijk tussen 100.000 en 200.000 mijl mee bij goed onderhoud en service. Aan de andere kant, de meeste autodealers vermijden de verkoop van BMW’s met meer dan 80.000 mijl, omdat ze meestal veel onderhoud en grote reparaties vereisen.

Wanneer beginnen BMW wagens problemen en grote problemen te krijgen?

De meeste nieuwere BMW modellen beginnen ernstige problemen te vertonen ongeveer een jaar na het verstrijken van de garantie of meestal bij een kilometrage van 80.000 tot 100.000 mijl. Dit alles hangt sterk af van hoe goed u de wagen hebt onderhouden. Maar ongeacht uw zorg hebben deze wagens een beperkte levensduur en hoe ouder een BMW wordt, hoe duurder het is om hem te onderhouden en functioneel te houden op de lange termijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts