Bestaat er een 4-deurs BMW cabriolet?

Er zijn op dit moment geen 4-deurs BMW cabrio’s in productie. De laatste cabrio werd geproduceerd van 1939 tot 1941, de BMW 335 2-türig Kabriolett.

De belangrijkste reden waarom er geen 4-deurs BMW cabrio’s zijn, is dat het chassis van de auto’s verantwoordelijk is voor het bij elkaar houden van de auto. Zonder het dak zijn langere voertuigen onstabiel, dus kiezen de meeste fabrikanten tegenwoordig voor tweedeurs cabriolets.

De grootste BMW cabriolet: M850i xDrive Cabrio

Ondanks het feit dat het geen vierdeurs cabriolet is, is de M850i de grootste cabriolet die BMW momenteel produceert. De 8 Serie is het vlaggenschip van BMW technologie, altijd krijgen de eerste innovatieve functies eerst voordat ze naar beneden gaan in de keten van de BMW Serie.

Met een indrukwekkende 523 pk onder de kap, een monsterlijk koppel van 553 lb-ft, en een lengte van 191 inch, is de BMW M850i xDrive Cabrio de grootste cabriolet die BMW momenteel produceert. Met een breedte van 53 inch en een hoogte van 111 inch is hij behoorlijk ruim en biedt hij voldoende beenruimte voor alle passagiers.

De winddeflector houdt de wind uitstekend tegen, zelfs op de snelweg. Een andere goede verrassing is het feit dat de auto zeer stabiel is, ondanks het missen van een groot deel van zijn lichaam, in vergelijking met de meeste andere cabrio’s.

BMW M850i: Motor en transmissie

Uitgerust met een 4.4L twin-turbo V8 benzinemotor, heeft de M850i Cabrio 523 pk onder de kap en bereikt hij van 0 tot 62 mijl per uur in slechts 3,5 seconden, en passeert hij de kwartmijl in 11,8 seconden, waardoor hij een van de snelste BMW’s is die er zijn.
De sportmodus is beschikbaar en tot onze verbazing blijft het rijgedrag soepel, zelfs in de meest steile bochten, hobbels en kuilen.

  Beste olie voor BMW X3 en BMW X5

Naast de 4.4-liter M850i zijn er nog andere 8 Serie cabrio motor opties, zoals de BMW 840i, 3.0 L B58 l6, en de 3.0 L B57 l6 diesel turbo-motor. Alle motoropties worden geleverd met 8-traps automatische transmissie.

BMW 850i: Interieur

Het interieur van de BMW 850i is, zoals u mag verwachten, gestroomlijnd en stijlvol en veel minder dramatisch dan het scherpe exterieur van de wagen. Het lederen dashboard is nauwkeurig gestikt en omgeven door mooie chromen sierstukken, mooi passend in de ambiance van het interieur.
Het infotainmentsysteem is het verbazingwekkende standaard 10,3-inch touchscreen dat wordt geleverd met de nieuwste generatie iDrive. Het is niet alleen uiterst intuïtief en gebruiksvriendelijk, maar biedt ook de mogelijkheid van gebarenbediening en spraakbediening. Zo kunt u de functies in uw auto veilig bedienen, zelfs tijdens het rijden.

Apple CarPlay is inbegrepen bij een jaarabonnement na aankoop, maar Android Auto is nog steeds niet beschikbaar.

De BMW 850i heeft een lage zitpositie voor de bestuurder, waardoor je ongeacht de snelheid heel comfortabel op de weg zit. Dat maakt snel rijden zeer aangenaam, maar beperkt je gezichtsveld in meer dan één opzicht.

De hoofdruimte en beenruimte voorin zijn zeer royaal, zelfs voor grotere mensen en langere volwassenen. Achterin passen twee mensen, maar die krijgen niet de beenruimte die ze waarschijnlijk zouden willen. Hij is meer geschikt voor een paar reistassen dan voor passagiers, om eerlijk te zijn. Maar zijn de meeste cabrio’s niet zo?

  Zijn tweedehands BMW's betrouwbaar?

De BMW 850i heeft een grotere kofferbak dan de meeste cabrio’s, waar gemakkelijk een paar kleine koffers in passen, maar hij zou waarschijnlijk moeite hebben om iets groters te vervoeren.

BMW 850i Cabrio: Prijsstelling en eindoordeel

In vergelijking met modellen van concurrerende merken in het segment van de grote luxe cabrio’s is de BMW 850i relatief goedkoper dan de Mercedes S-Klasse Cabriolet en de Bentley Continental GTC. Hij is ongeveer even duur als de Porsche 911.

Een eerlijk oordeel zou zijn om de BMW in het midden van het peloton te plaatsen. Hij brengt meer rijplezier dan de Bentley en Mercedes, maar minder dan de Porsche.

Wat luxe betreft, blijft hij achter bij het interieur van de S-Klasse en de Bentley Continental, maar sommigen zouden beweren dat de BMW 850i in dit opzicht voor de Porsche gaat.

Hij rijdt een beetje stevig voor een luxe cabriolet en biedt niet de ruimte achterin die je van een gewone auto zou krijgen, maar hij komt met een solide bouwkwaliteit en een infotainmentsysteem van wereldklasse.

Worden er momenteel 4-deurs cabriolets geproduceerd?

De meest gekochte vierdeurs cabriolet in de VS in de afgelopen jaren is de Jeep Wrangler Unlimited, die zijn plastic dak verwijderd in 2006. Hummer biedt een grote SUV die zonder dak wordt geleverd. Maar als u op zoek bent naar een kleinere auto van het consumententype, is de Chrysler 300 C 2010 een goede cabriolet met vier deuren.

  Kan een BMW overal worden onderhouden?

BMW Cabrio FAQ

Wat is de goedkoopste BMW cabrio?

De goedkoopste BMW cabrio om gloednieuw te kopen is de BMW 2 Reeks 2020, die begint bij ongeveer $40.000. De op één na goedkoopste is de BMW 4 Reeks, die verkocht wordt aan een geschatte prijs van $54.000. Hij deelt de tweede plaats met de BMW Z4, die tussen 48.000 en 52.000 dollar in prijs schommelt.

Welke zijn de betrouwbaarste BMW cabrio’s?

Enkele van de meest betrouwbare BMW cabrio’s ooit geproduceerd zijn de 2020 BMW 2 Reeks cabrio’s en de BMW 4 Reeks cabrio’s. Ze gebruiken een elektrisch uitklapbare hardtop, in plaats van een softtop dak, waardoor ze er heel natuurlijk uitzien en veel betrouwbaarder zijn dan de meeste auto’s uit het segment door hun meer solide carrosserie.

Welke zijn de beste BMW cabrio’s die u kunt kopen?

In de loop der jaren hebben veel recensenten gezegd dat de BMW 507 en de BMW Z3 zijn uitgerust met kogelvrije motoren en dat ze vele kilometers meegaan buiten de garantie. Bovendien worden de F12 BMW M3 en de E46 BMW M3 beide zeer vaak geprezen door hun eigenaars om hun prestaties met weinig tot geen onzekerheid. De BMW Z8 roadster is een andere auto om te overwegen, die vele prijzen heeft ontvangen voor best uitziende auto van het jaar.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts