Wat is de meest luxueuze cabriolet?

Cabrio’s zijn gemaakt voor mensen die genieten van de geest van het moment, de wind in hun haren, en de sensatie van het autorijden. Cabrio’s zijn niet gemaakt voor diegenen die auto’s beschouwen als werkpaarden van A naar B, maar eerder voor diegenen die elk moment dat ze op de open weg doorbrengen aanbidden.

Of het nu gaat om een kustweg of een bergpas in de zomer, met een cabriolet kunt u altijd prachtige routes rijden vol zintuiglijke verrukking. Zelfs de grootste zonnedaken zijn niet te vergelijken met hoe het voelt om in een luxe cabriolet te rijden, en dit zijn de meest luxueuze cabriolets die je voor geld kunt kopen.

De meest luxueuze cabriolet die er is, is zonder twijfel de Rolls Royce Dawn. Maar als $400k te veel is voor een weekendcruiser, kunt u ook de meer “toegankelijke” Bentley Continental GTC overwegen. Deze twee zijn de meest luxueuze, meest comfortabele cabriolets die vandaag te koop zijn.

Hoe het ook zij, niet iedereen houdt ervan om rond te cruisen in zijn cabrio, sommige mensen hebben liever wat meer spanning dan dat. Als u zo iemand bent, bekijk dan zeker eens de Lamborghini Aventador S Roadster met natuurlijk aangezogen V12 motor. Als u echter de voorkeur geeft aan een exotische GT met voorin geplaatste motor, kijk dan eens naar de Ferrari 812 GTS.

Rolls Royce Dawn – Post opulente luxe

De Rolls Royce Wraith van $400k is het toppunt van automobiele perfectie. Elk oppervlak binnenin de Rolls Royce Dawn is bekleed met het meest exquise leder, aluminium van de hoogste kwaliteit en de meest karaktervolle volnerf houten bekleding.

  Welke auto heeft de minste problemen?

Als je dat koppelt aan een twin-turbo V12-motor die 563 pk levert, zou je denken dat de Dawn een soort sportwagen is, maar dat is hij niet. Rolls Royce gelooft niet in “luxe auto’s met een sportief randje.” Rolls gelooft dat luxe auto’s 100% luxe, comfort, raffinement en stijl moeten zijn, en dat is duidelijk zodra je in de Dawn stapt.

Bentley Continental GTC – Een echte luxewagen met een sportief kantje

Een paar jaar geleden heeft Bentley de derde generatie van de geliefde Bentley Continental GT uitgebracht, die in alle opzichten een duidelijke upgrade is ten opzichte van het vorige model. Van een meer gestroomlijnd, meer verfijnd design dat wordt gekenmerkt door sterke hydrogevormde aluminium panelen tot kristalachtige koplampen, de nieuwe Continental is een ding van schoonheid.

U kunt de nieuwe Conti krijgen als cabriolet of als tweedeurs coupé. U kunt ook kiezen tussen een sportiever twin-turbo V8-model of een twin-turbo V12 cruiser. De nieuwe Continental biedt een ongelofelijk interieur met verbluffende aandacht voor detail en een doorgedreven ambianceverlichting waardoor de cabine duur en weelderig aanvoelt.

Lamborghini Aventador S Roadster

Er zijn tegenwoordig twee soorten luxe auto’s. Aan de ene kant heb je Rolls Royce, Maybach, Bentley die de mooiste, meest comfortabele luxe auto’s maken voor de meest succesvolle. Aan de andere kant heb je Ferrari, Lamborgini en McLaren die zich specialiseren in luxe exotische auto’s met hoge prestaties, en geen auto schreeuwt zo exotisch als de Lamborghini Aventador dat doet.

Hoewel de Aventador binnenkort uit productie wordt genomen, is de aantrekkingskracht voor deze V12-aangedreven bolide nog even groot als voorheen. Binnenkort zullen we niet meer kunnen genieten van auto’s zoals deze, wat ook zou moeten betekenen dat de waarden van deze na een paar jaar alleen maar omhoog gaan.

  Wat is de beste pendelauto?

Ferrari 812 GTS

De Ferrari 812 GTS is het beste Ferrari model dat je vandaag de dag kunt kopen. Ook al is de SF90 het vlaggenschip van de huidige Ferrari line-up, de 812 GTS is wat een echte Ferrari hoort te zijn, en waarschijnlijk ook de laatste Ferrari in zijn soort. Dankzij een gierende V12-motor en een bliksemsnel schakelende versnellingsbak met dubbele koppeling is de 812 de krachtigste en de snelste auto op deze lijst.

De 812 ziet er geweldig uit, klinkt geweldig en rijdt geweldig, en er is bijna niemand die gelooft dat de 812 GTS niet de beste cabriolet GT is die je tegenwoordig voor geld kunt kopen. Je moet echter wel voorzichtig zijn met dit beest, want 800pk+ is niet voor iedereen weggelegd. Deze auto kan je bijten als je niet voorzichtig bent, en dat is hoe een echte Ferrari zou moeten aanvoelen.

FAQ Sectie

Wat is de beste tweedehands luxe cabriolet?

De beste tweedehands luxe cabriolet is absoluut de Mercedes Benz S-Klasse Coupé, omdat hij nog 90% biedt van wat een moderne luxe auto biedt, maar voor veel minder geld. De S-Klasse Coupé ziet er prachtig uit en hij biedt twee breedbeeldschermen op het dashboard die alles kunnen weergeven wat u ooit van een luxe auto zou willen.

Een van de beste aspecten van de S-Klasse Coupé zijn de stoelen, omdat ze tegelijkertijd ondersteunend en comfortabel zijn, wat betekent dat de S-Klasse Coupé zowel atletisch als luxueus is op dezelfde manier als de Bentley Continental dat is, maar nogmaals, voor veel minder geld.

  Verbruikt vierwielaandrijving meer benzine?

Wat is de beste cabriolet met de beste prijs-kwaliteitverhouding op de markt?

De voordeligste cabriolet op de markt is de Mazda MX-5 Miata van 25.000 dollar. Deze compacte sportwagen wordt algemeen beschouwd als de beste 2-zits sportwagen op het vlak van waarde. Als u echter een cabriolet met 4 zitplaatsen wilt, moet u zeker eens kijken naar de BMW 4-serie cabriolet.

De BMW 4-serie is een perfecte mix van comfort en sportiviteit, want hij biedt een dynamisch chassis dat redelijk goed gedempt is. Dit alles betekent dat de BMW 4 Reeks zowel leuk is om te rijden als een luxueuze cruiser, of een weekend canyon carver, vooral als u kiest voor sportievere M versies.

Worden cabriolets met softtop tegenwoordig de norm?

De laatste tien jaar zijn de meeste constructeurs langzaam afgestapt van cabriolets met harde dakconstructie, omdat ze zwaar, veel te complex en duur zijn om te maken. Dit betekent dat soft-top cabrio’s langzaam de norm worden, terwijl hardtops minder en minder voorkomen naarmate de tijd verstrijkt.

Een veelgehoord punt van kritiek op luxewagens met softtop is dat ze lang niet zo stil of comfortabel zijn als cabriolets met hardtop, maar Rolls Royce en Bentley zijn erin geslaagd aan te tonen dat hun cabriomodellen even comfortabel zijn als hun coupé/vierdeurs-varianten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts