Wat is de beste tweedehandse cabriolet?

Rijden in een cabriolet wanneer het weer het toelaat is een gelegenheid die zelfs de saaiste reizen plezierig maakt. Hoewel cabrio’s komen met veel offers in vergelijking met hun sedan / coupe tegenhangers, zijn er veel aspecten van cabriolet auto rijden die dat doen ontkennen.

Voor een keer, cabrio’s worden vaak bekritiseerd omdat ze duurder, zwaarder en minder praktisch. Hoe het ook zij, veel cabrio’s in de afgelopen jaren zijn net zo bereikbaar als hun hardtop tegenhangers, vooral als het gaat om de tweedehands markt.

Bovendien zijn ze niet zo onpraktisch of zwaar als ze vroeger waren. Veel cabriolets uit het moderne tijdperk zijn zo goed dat ze soms aanvoelen als gewone auto’s met hardtop als je met het dak open rijdt. Er is dan ook geen betere cabriolet te vinden dan de Mazda MX-5.

Het Duitse executive trio, de BMW 4-serie, Audi A5, en de Mercedes Benz C-klasse zijn ook de moeite waard overwegingen. Als u een luxueuzere en opwindendere versie van de MX-5 wilt, ga dan voor de Porsche Boxster. Als u echter een 4-zits luxe soft-top wilt, ga dan voor de E-Klasse cabriolet.

Mazda MX-5

De MX-5 is misschien niet uw favoriet omdat het een relatief onpraktische cabriolet met 2 zitplaatsen is, maar al het andere aan de MX-5 is bijna onmogelijk om af te keuren. Ten eerste is een gebruikte MX-5 spotgoedkoop, zo goedkoop dat het soms verkeerd voelt dat zo’n leuke auto zo weinig geld kost.

De rijeigenschappen zijn zoals je mag verwachten uitstekend. Bovendien is de betrouwbaarheid net zo goed, wat relatief moeilijk is om te doen bij het bouwen van een goedkope performance auto. Zorg ervoor dat u al uw reguliere onderhoud en service schema’s opvolgt, en u zou in een positie moeten zijn om nog jaren van deze kleine plezierauto te genieten.

  Welke kleine auto is het best voor heuvelachtige gebieden?

BMW 4-Serie, Audi A5, Mercedes C-Klasse

Deze drie compacte cabriolet sedans zijn zo aan elkaar gewaagd dat ze het verdienen om op hetzelfde niveau gewaardeerd te worden. De BMW 4-serie is de sportiefste van het trio, rijdt het leukst, maar het interieur voelt een beetje te ouderwets aan. De Mercedes is de meest comfortabele, maar mist het meest atletische.

De Audi A5 zit ergens in het midden: hij is niet zo atletisch als de BMW en ook niet zo comfortabel als de C-Klasse, maar hij biedt wel meer raffinement dan de BMW en een atletischere, rustigere manier van rijden in vergelijking met de C-Klasse. Tussen deze drie zou ik de A5 of de C-Klasse verkiezen boven de 4-serie, elke dag van de week.

Porsche Boxster

Als je houdt van de MX-5, maar je wilt meer prestaties, meer luxe, en meer van letterlijk alles, moet je zeker eens kijken naar de Porsche Boxster. Porsche is een merk dat algemeen wordt beschouwd als een van de beste sportwagenbouwers in de geschiedenis van de auto, en het Boxster/Cayman-platform wordt door velen gewaardeerd als de beste sportwagen van Porsche.

Een 911 zal natuurlijk altijd een 911 blijven, maar vergeleken worden met zoiets als een 911 is al een voordeel op zich. De 986 Boxster 2.5 vermijd je best, zeker als hij uitgerust is met de Tiptronic-versnellingsbak, want dit is waarschijnlijk een van de slechtste Porsches die ooit gebouwd werden, maar de rest van het modellengamma is het overwegen waard.

  Beste SUV's voor een eerste auto

Mercedes E-klasse

Als u houdt van wat de Mercedes Benz C-Klasse biedt, maar u wilt meer van alles, dan is de E-Klasse Cabrio de natuurlijke upgrade. Dankzij de langere carrosserie is de E-Klasse van binnen aanzienlijk ruimer, comfortabeler en beter uitgerust, maar daar hangt wel een fors prijskaartje aan.

Hoe het ook zij, er zijn meerdere generaties van de E-Klasse om uit te kiezen, en kiezen voor de nieuwere modellen brengt ook een enorme upgrade in technologie met zich mee. De E-Klasse is een van de meest logische 4-zits cabriolets om te kopen als u niet geïnteresseerd bent in het uitgeven van grote sommen geld aan een cabriolet.

FAQ Sectie

Wat maakt een goede cabriolet tot een auto?

Bij een goede cabriolet hoeft u niet veel in te leveren als u voor een cabrioletversie wilt kiezen, om precies te zijn, eentje die niet meer kost maar u minder biedt. Zo mag een goede cabriolet u nooit volledig van uw laadruimte beroven omdat dit een enorm compromis is om te sluiten.
De prijs is natuurlijk ook een belangrijke factor, het is niet moeilijk om een goede cabriolet te bouwen als de cabriolet versie van de auto waarin je geïnteresseerd bent 50% meer kost dan de hardtop versie. Bovendien moet een goede cabriolet ook structureel even degelijk zijn als een hardtop versie, zeker als het om een sportwagen gaat.

Wat is de beste cabriolet hatchback op de markt?

Als u een cabriolet wilt, maar niet veel geld wilt uitgeven en geen compacte sportwagen zoals de Miata wilt, kunt u het beste kiezen voor een cabriolet hatchback, en de beste zijn de Mini Cooper cabrio, de Audi A3 cabrio of de Mk6 Golf cabrio.

  Wat doet een auto in waarde stijgen?

De beste Mini om voor te gaan is de afgelopen 2014 generatie van de Mini cabriolet, omdat het wordt geleverd met de beste motor opties en is de beste Mini Cooper waarde propositie. De Mk6 Golf cabriolet is vrij goedkoop deze dagen, maar nog steeds niet oud genoeg. De Audi is een betere, meer verfijnde versie van de Golf met een navenant steiler prijskaartje.

Moet ik een cabriolet kopen?

Bij het kopen van een auto is het altijd het beste om uw behoeften en wensen tegen elkaar af te wegen, omdat dit cruciaal is bij het benaderen van uw nieuwe autoaankoop. Als een cabriolet zinvol is bij al het andere wat u dagelijks doet, dan is het vrij begrijpelijk om voor een cabriolet te kiezen. Is dat echter niet het geval, dan kunt u die stap beter niet zetten voordat u er klaar voor bent.

Als u een cabriolet alleen om te genieten wilt kopen omdat u al een andere auto bezit, of omdat u misschien met pensioen gaat, dan moet u hem kopen en ervan genieten. Auto’s zijn er tenslotte om ons gelukkig te maken, dat weten wij autoliefhebbers, en we moeten interessante auto’s rijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts