Beste SUV’s voor een eerste auto

In het tijdperk van de SUV’s wil iedereen een SUV. Een paar decennia geleden waren SUV’s de auto van de werkende man, en de meeste moderne SUV’s bestonden nog niet. De exemplaren die wel bestonden, zoals de Mercedes G-klasse of de Range Rover, waren vooral bedoeld voor militaire of landbouwdoeleinden.

Maar tegenwoordig zijn SUV’s het moderne paradepaardje van de luxe, en bijna elk luxemerk brengt voortdurend nieuwere SUV-modellen uit. Om een idee te geven: Mercedes en Audi hebben de afgelopen jaren meer dan drie keer zoveel nieuwe SUV-modellen uitgebracht als welk ander autotype dan ook.

De beste compacte SUV voor nieuwe bestuurders moet relatief goedkoop zijn om te kopen en te verzekeren, maar het moet ook alle moderne technologische functies bieden. En de Toyota RAV4 of de Mazda CX-3 zijn precies dat. Als u wilt een meer luxe optie, een Audi Q5 of de Mercedes GLC zijn degenen om te krijgen.

Als u een full-size grote SUV wilt, lijken de Ford Explorer en de Jeep Grand Cherokee vrij populaire keuzes voor jongere bestuurders. Maar de Mercedes G-Klasse en de Range Rover zijn de twee SUV’s waar elke jongere naar hunkert.

SUV als je eerste auto

Je moet je eerst goed realiseren wat je krijgt als je voor een SUV kiest. Een hogere zitpositie en beter zicht zijn gunstig voor nieuwe bestuurders, maar tegelijkertijd is een SUV een grote auto en dat is iets om rekening mee te houden als het gaat om het navigeren door krappe stadsstraten.

SUV’s zijn over het algemeen veilig, en dat moet bovenaan uw prioriteitenlijstje staan. Bovendien zijn SUV’s ruim en kunt u uw vrienden overal mee naartoe nemen. SUV’s zijn meestal een beetje duurder in onderhoud, maar in de meeste gevallen, je krijgt wat je betaalt voor.

  Wat is de veiligste manier voor een hond om zich in een auto te verplaatsen?

Kiezen voor een kleinere SUV is waarschijnlijk het beste idee. Hoewel crossover/kleine SUV’s geen door en door SUV-ervaring bieden, zijn ze groot genoeg, maar niet zo veel dat de grootte een probleem wordt. Als dat niet genoeg is voor u, ga dan voor een mid-size of een full-size SUV.

Beste compacte/mid-size SUV als je eerste auto

Het segment van de compacte/mid-size SUV’s is momenteel in volle opmars, en er zijn heel wat verschillende opties om uit te kiezen. Maar je moet je concentreren op de veiligere en degenen die het minst kosten om te verzekeren, maar nog steeds een fatsoenlijke SUV-ervaring bieden.

En de Toyota RAV4 is precies dat. De RAV4 retails voor $ 24k nieuw, en indien uitgerust met een paar noodzakelijke optie packs, de RAV4 kost rond de $ 28k. De RAV4 is een geweldige optie dankzij de bewezen Toyota betrouwbaarheid die gunstig werkt voor reparatiekosten en de verzekering tarieven, die beide essentieel zijn voor een jongere bestuurder.

De Mazda CX-3 kost iets minder dan de meeste van zijn rivalen, maar de aangeboden functies zijn redelijk vergelijkbaar, wat betekent dat de CX-3 is een grote waarde optie. Het is aantoonbaar veel beter om te kiezen voor een CX-3 van $20k met een paar duizend aan opties dan een RAV4 te kopen zonder al die opties voor dezelfde prijs.

Als je een luxere optie wilt, zijn de Audi Q5 en de Mercedes GLC de meest begeerlijke SUV opties in dit segment. Ze kosten wel aanzienlijk meer in vergelijking met de CX-3 en de RAV4, maar ze bieden ook meer van alles in vergelijking met de CX-3 en de RAV4.

  Welke auto's zijn goed voor zwaarlijvige bestuurders?

Beste full-size SUV als eerste auto

Full-size SUV’s zijn de vlaggenschip sedans van de SUV-markt. Dit betekent dat een full-size SUV niet per se de eerste optie is voor een jongere bestuurder, maar het is vrij veilig om te zeggen dat iedereen nog steeds een full-size SUV wil en als je de middelen hebt dan moet je kiezen voor een full-size SUV.

Full-size SUV’s zijn als oversized hoodies, ze zijn enorm, comfortabel, en onnodig, maar iedereen wil er een, en ze meestal een hoop kosten. En de Ford Explorer is een van de meest populaire keuzes voor jongere bestuurders, hetzelfde verhaal geldt voor de Jeep Grand Cherokee.

Beide bieden veel ruimte, een indrukwekkend uiterlijk en een over het algemeen capabele allround auto. Maar iedereen en zijn moeder wil een Range Rover of een Mercedes Benz G-Klasse. Ze kosten veel, maar ze behouden veel waarde, dus als je de middelen hebt, ga je gang en koop jezelf een van deze.

FAQ Sectie

Is een sedan een betere eerste auto in vergelijking met een SUV?

Dat hangt ervan af, maar de algemene regel moet zijn om te kiezen voor de auto waarin u geïnteresseerd bent, behalve voor onbetrouwbare en duur te onderhouden auto’s. Een vergelijkbare sedan is meestal zuiniger en goedkoper in aanschaf en gebruik, maar een SUV is meestal veel cooler.

Een SUV is ook meestal veiliger en het biedt een beter zicht, deze beide zijn essentieel voor nieuwere bestuurders. Als u woont in een landelijk gebied of op een boerderij, dan is het kopen van een SUV is een no-brainer. Als u van plan bent om uw auto voor langere reizen te gebruiken, kies dan voor een sedan.

  Wat is de beste SUV voor langeafstandsritten?

Moet ik kiezen voor een compacte, middelgrote of grote SUV?

Ideaal gezien kiest u voor een compacte SUV, want het is tenslotte uw eerste auto. Een SUV in compacte afmetingen laat u zien waar het bij een SUV om gaat, zonder de extra stress die het besturen van een full-size SUV in kastvorm met zich meebrengt.

Een middelgrote SUV is een natuurlijke upgrade van een compacte SUV. Dus als je uiteindelijk houden van je compacte SUV, dan moet je proberen een grotere SUV en zien welke je voorkeur heeft. Een full-size SUV is zeker niet aan te raden, maar hey, we willen allemaal full-size SUV’s wel.

Hoe beïnvloedt autotype verzekering tarieven?

99% van de mensen willen een betaalbare eerste auto, dus het is nogal belangrijk om te beseffen hoe een specifieke auto type invloed heeft op uw verzekering tarieven. Dit betekent dat grotere, zwaardere, duurdere en krachtigere SUV’s degene zijn die de hoogste verzekeringspremies afdwingen.

Dit is vrij te verwachten, maar de tarieven verschillen veel. Zozeer zelfs dat het soms financieel zinvoller is om voor een kleinere versie te gaan. Dit komt vooral omdat jongere bestuurders betalen hogere verzekeringspremies toch, en als je dat koppelen aan een grote, krachtige en dure SUV, kan de rater omhoogschieten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts