Wat is de veiligste manier voor een hond om zich in een auto te verplaatsen?

Als u een hond bezit, is de kans groot dat u op een bepaald moment een auto-ongeluk krijgt terwijl uw hond in de auto zit. Als het om een klassieke bumperbotsing in een parkeergarage gaat, is het niet nodig uw hond vast te zetten, maar als het om een ongeval met hogere snelheid gaat, is het uiterst noodzakelijk.

Voor een vlek van context, een ” regelmatige ” hond weegt in op ongeveer 60 pond, en je zou denken dat een dergelijke hond kan niet eventueel enig gevaar voor de rest van de auto-inzittenden in een geval van een crash. Maar een hond van 60 pond die met 100 km/u rijdt, is in feite een projectiel van 2700 pond dat u en uw hond gemakkelijk kan doden.

Alle gewichtige voorwerpen in een auto moeten veilig worden vastgegespt, het maakt niet uit of het een hond, een mens, of een tv-toestel. Dus, als je wilt om dergelijke bedreigende situaties over te slaan, zorg ervoor dat jezelf en de hond te beveiligen wanneer je de weg op.

En de beste manier om dit te doen is door een veiligheidsgordel voor honden of een zipline harnas te kopen. Als u een kleinere hond hebt, kunt u hem ook in een hondenkrat doen en de krat beveiligen met een speciale kratgordel. Als u een grotere hond hebt, is een hondengordel voor in de kofferbak of een achterbankbeveiliging ook een goed idee.

Veiligheidsgordel hondentuig

Een speciale hondengordel is een van de populairste manieren om uw hond vast te zetten. Een harnasgordel is even effectief om een kleinere, middelgrote of grotere hond vast te zetten. Het is vermeldenswaard dat deze vooral bedoeld is voor goed opgevoede honden.

  Wat betekent het als een motor een drukvulling heeft?

Als u kiest voor een hondentuigje, zorg er dan voor dat u de veiligheidsgordel van het hondentuigje vastmaakt met de gewone veiligheidsgordel van de auto. Verbind de zilveren sluitingen met het harnas van uw hond en plaats de hond op de stoel. Zorg ervoor dat uw hond genoeg ruimte heeft om comfortabel te zitten en dat hij niet door de gordel heen kauwt.

Hondenziplijnharnas

Een speciaal hondentuigje is vergelijkbaar met een gewone hondengordel, maar deze methode is doeltreffender als u een jongere hond hebt die moeite heeft om te gaan zitten. Deze methode beveiligt de hond perfect, terwijl er genoeg ruimte overblijft voor de hond om te bewegen.

U zou deze methode moeten gebruiken in combinatie met het gewone hondentuig om uw hond zo goed mogelijk vast te zetten. Nadat u de zipline aan de veiligheidsgordel zelf hebt vastgehaakt, moet u ervoor zorgen dat u hem goed vastmaakt, zodat er niet te veel bewegingsruimte overblijft voor de hond.

Hondenkratten

Een speciale hondenkrat is perfect voor kleinere honden, omdat u de hond niet direct hoeft vast te binden. Maar deze methode is vooral gericht op kleinere, meer ontspannen honden. Zorg ervoor dat de bench die u gebruikt groot genoeg is, en dat de hond gemakkelijk kan opstaan en zich omdraaien in de bench.

Zorg ervoor dat u de bench aan de veiligheidsgordel vastmaakt, zodat de bench niet rondvliegt. Als uw hond nerveus is terwijl hij in de bench zit, kunt u ook een deken gebruiken om de bench af te dekken tijdens het reizen.

  Wat is de levensduur van een elektrische auto?

Kofferbak hondenbeschermers

Als u een stationcar of een ander soort hatchback bezit, is een speciale hondenkofferbakbeschermer een geweldige optie voor grotere rassen, omdat de hond zich vrij kan bewegen in voldoende ruimte, maar het beveiligt ook de hond en de rest van de inzittenden als er iets misgaat.

Als u kiest voor een kofferbakbeschermer, zorg er dan voor dat u de beschermer zo goed mogelijk vastzet, zodat hij niet uit zijn positie kan worden geduwd. Dit is ook een perfecte methode als u meerdere honden bezit, zolang ze maar niet te groot zijn en de beschikbare ruimte niet te beperkt is.

Wat moet ik doen als ik met een hond reis?

Eerst en vooral, zorg voor een regelmatige stop van tijd tot tijd zodat uw hond zijn poten kan strekken en alle noodzakelijke hondendingen kan doen zoals naar het toilet gaan en extra energie kwijtspelen. Sommige honden krijgen soms last van bewegingsziekte, dus begin eerst met kortere uitstapjes.

Je moet een hond onderweg geen eten geven, want de kans is groot dat je hond zich verslikt. Zorg ervoor dat u uw hond een paar uur voordat u op reis gaat eten geeft. Het is ook geen goed idee om uw hond uit een open raam te laten hangen, want dat is niet veilig voor de hond.

FAQ Sectie

Hoe kunnen honden vliegen?

Als u uw hond mee wilt nemen op een vlucht, zijn er een paar procedures die u moet doen, afhankelijk van de maatschappij. Maar als uw hond klein genoeg is, kunt u hem als gewone handbagage meenemen.

Maar sommige maatschappijen vervoeren honden alleen in speciale bagageruimtes. Hiervoor heb je een hondenkrat nodig die groot genoeg is en de hond moet gedurende de hele vlucht slapen. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet voordat u met het vliegtuig gaat, omdat verschillende maatschappijen soms verschillende procedures hebben.

  Beste hybride auto's voor woon-werkverkeer

Wat gebeurt er met honden tijdens een tussenlanding?

De meeste tussenlandingen duren minder dan 3 uur en de hond wordt met de rest van de lading van het ene vliegtuig naar het andere overgebracht als u beiden in hetzelfde vliegtuig zit. Als de tussenstop langer is, zult u uw hond waarschijnlijk terugzien.

Dergelijke procedures zijn echter altijd afhankelijk van de maatschappij in kwestie. Informeer u dus goed over vliegen met een hond, vooral als u langere tussenlandingen maakt.

Welke auto’s zijn goed voor honden?

Als u van plan bent om regelmatig met een paar honden te reizen, is een grotere stationcar of SUV de juiste auto voor u. Een Land Rover Discovery of een Volvo V60 zijn beide ruim genoeg voor het vervoer van honden in de kofferbak of op de achterbank.

Zorg er wel voor dat u een geschikt hondenrek, tuig of bench kiest dat gemakkelijk in uw auto past. En u moet altijd kiezen voor een hatchback, want gesloten kofferbakken mogen nooit worden gebruikt voor het vervoer van honden of andere huisdieren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts