Wat is de snelste manier om een auto tegen hagel te beschermen?

De natuur doet wat de natuur wil, en tornado’s, orkanen, aardbevingen en hagel kunnen aanzienlijke schade toebrengen aan auto’s, gebouwen, gewassen en wat al niet meer. Als u echter goed voor uw auto zorgt, kunnen sommige van deze problemen worden vermeden.

Een goede manier om uw auto te beschermen tegen de elementen is te investeren in een overdekte parkeerplaats. Hagel is meer dan in staat om ruiten te breken en verf te vernietigen, maar als u in een garage parkeert, bent u volledig veilig voor een hagelbui.

Als u geen toegang heeft tot een eigen garage parkeerplaats, kunt u altijd tijdelijk onderdak vinden in bijvoorbeeld een winkelcentrum parkeerplaats, maar zorg ervoor dat u dit doet voordat de storm toeslaat. Het is een goed idee om uw auto tijdelijk onder een overdekking te stallen.

Een speciale autohoes of zelfs een deken zou uw laatste redmiddel moeten zijn als u geen tijd hebt om een van de bovengenoemde methoden uit te voeren. Naast deze, zorg ervoor dat je speciale verzekeringen dekkingen die hagel stormschade en andere weer-gerelateerde schade op te nemen.

Overdekte parkeerplaats – de beste manier om uw auto veilig te houden

Soms kunnen hagelbuien beangstigend zijn. Ze kunnen uit het niets opduiken en een doorsnede van 6 tot 8 centimeter hebben. Daarom is het altijd het beste om ze te vermijden, ongeacht de grootte of de duur, want je weet nooit wat er echt gaat komen tot het uiteindelijk gebeurt.

Daarom lijkt overdekt parkeren de best mogelijke optie te zijn om voor te kiezen wanneer dergelijke weersomstandigheden zich vormen. Of het nu gaat om uw eigen kleine persoonlijke garage als onderdeel van uw woning of een grote parkeergarage voor woningen met meerdere verdiepingen, beide moeten gemakkelijk intact blijven tijdens een hagelbui.

  Zijn zelfopladende hybrides goed?

Het is altijd een goed idee om te investeren in overdekt parkeren, omdat het houdt uw auto veilig tegen alle weerselementen, maar het beschermt ook tegen autodiefstallen. Als uw gebied bekend staat om veel hagelbuien gedurende het jaar, dan is het nog meer aan te raden om dit te doen.

Overdekt parkeren is de beste manier om uw auto schoon, veilig en altijd direct beschikbaar te houden wanneer u ergens heen moet. De tweedehandsmarkt waardeert garagede auto’s ook veel meer in vergelijking met op straat geparkeerde auto’s.

Tijdelijk onderdak – benzinestations, onderdoorgangen en parkeergarages in winkelcentra

Als u geen toegang heeft tot een persoonlijke overdekte parkeerplaats, moet u uw auto naar de dichtstbijzijnde tijdelijke schuilplaats brengen. Dit kan heel goed de snelste manier zijn om uw auto te beschermen tegen een hagelbui als u in een stedelijke omgeving woont en er veel potentiële schuilplaatsen in de buurt zijn.

Een van de meest populaire is een winkelcentrum garage die gemakkelijk kan onderdak bieden aan tientallen, zo niet honderden auto’s, gewoon ervoor zorgen dat de garage in kwestie is eigenlijk geopend. Naast winkelcentrum garages, tankstations zijn overal, en ze zijn bijna altijd overdekt.

Tijdens een grote hagelbui kunnen tankstations in een oogwenk overvol raken, dus zorg ervoor dat je zo snel mogelijk naar de dichtstbijzijnde gaat. Een andere goede optie is het vinden van een onderdoorgang, of zelfs een viaduct indien mogelijk.

  Kunnen dikke mensen in sportwagens rijden?

Ongeacht waar u uw auto naartoe brengt, zorg ervoor dat alle andere veiligheidsaspecten ook in orde zijn. Onderdoorgangen zijn gevoelig voor overvallen en autodiefstal, dus parkeer uw auto niet in een slecht verlichte en afgelegen onderdoorgang.

Speciale autohoezen en dekens – het laatste redmiddel

De snelste manier om uw auto te beschermen tegen een hagelbui is door hem te bedekken met een speciale autohoes die bestand is tegen hagelbuien. Dit zijn geen typische overdekte autohoezen, ze zijn een stuk dikker en ze moeten de hele auto bedekken.

Bovendien moeten ze ook bestand zijn tegen hevige wind, die kan voorkomen tijdens een hagelbui. Als u een gewone autohoes gebruikt, kan de wind de hoes gemakkelijk afscheuren en uw auto volledig blootstellen aan de elementen.

Een gewone deken kan ook in een noodsituatie worden gebruikt, maar zorg ervoor dat u de deken met ducktape vastplakt aan de auto. Dit kan lijmresten op uw auto achterlaten die in theorie uw lak kunnen beschadigen. Als je de resten schoonmaakt met speciale lijmrestenreinigers, kun je dat voorkomen.

FAQ Sectie

Is het de moeite waard om een omniumverzekering af te sluiten die weerschade dekt?

Dat hangt af van waar u woont, de auto in kwestie en de verzekeringspolis zelf. Goedkopere, reeds beschadigde auto’s zijn om voor de hand liggende redenen vaak niet gedekt met een dergelijke verzekering. Aan de andere kant, als je een nieuwere auto rijdt, is het kiezen voor zo’n polis een goed idee.

De belangrijkste doorslaggevende factor is de plaats waar u woont. Als u zelden te maken krijgt met hagelbuien of andere extreme weersomstandigheden, kan het onnodig zijn om voor een dergelijke polis te kiezen. Zeker als u wel een overdekte persoonlijke parkeerplaats bezit.

  Waarom zijn elektrische auto's beter dan auto's op gas?

Wat moet ik doen voor het gaat stormen?

Zorg ervoor dat uw auto altijd volgetankt is. U weet nooit wat er kan gebeuren als het stormt, en als u geen brandstof in uw auto hebt, kan dat een groot probleem zijn. Zorg ervoor dat al uw autoramen verzegeld zijn, en probeer uw auto ergens veilig te brengen.

Het is het beste om altijd de juiste verzekering dekkingen, ongeacht wat er gebeurt, en dit is sterk afhankelijk van het gebied waarin u woont. Ga op onderzoek uit naar alle regelmatig voorkomende extreme weersomstandigheden en probeer uw verzekeringspolis daarop af te stemmen.

Wat gebeurt er als ik mijn auto buiten laat staan tijdens een hagelbui?

Soms kunt u niets anders doen dan uw auto volledig bloot te laten staan. Meestal zal er dan geen noemenswaardige schade optreden. Als de hagelbui wat heviger is, kan het zijn dat er ruiten sneuvelen of zelfs verbrijzelen.

Schade aan de carrosserie komt uiterst zelden voor omdat er nogal wat kracht nodig is om het metaal te beschadigen. Een ander groot probleem bij dergelijke stormen is de wind, omdat er veel rondvliegend puin is en dit kan de carrosserie soms beschadigen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts