Wat is de veiligste auto met vierwielaandrijving?

All-wheel drive en veiligheid zijn twee factoren die nauw met elkaar verbonden zijn als het gaat om het kiezen van de veiligste auto’s op de wegen deze dagen. Als je kijkt naar de IIHS 2021 top safety picks voor de veiligste auto’s aangeboden in 2021, veel van hen zijn ook All-wheel drive, waardoor ze potentieel de veiligste auto’s geld kan kopen deze dagen.

Beginnend met compacte en betaalbare auto’s, werd de Subaru Impreza beoordeeld met een top veiligheid pick rang, dat is de tweede-hoogste een auto kan krijgen in deze testen. Echter, de Subaru Crosstrek Hybrid scoorde nog hoger met een top safety pick + rang, dat is het allerbeste een auto kan krijgen in deze tests.

De nieuwe vierwielaangedreven Toyota Camry is een van de veiligste middelgrote auto’s die vandaag de dag te koop zijn, want ook deze auto kreeg een ’top safety pick +’-score. Zowel de Lexus ES350 als de Mercedes C-Klasse krijgen eveneens de hoogste veiligheidsklasse.

Als u de voorkeur geeft aan SUV’s, is de Volvo XC40 de veiligste compacte SUV met vierwielaandrijving op de markt, wat geen verrassing is omdat Volvo altijd voorop heeft gelopen op het gebied van autoveiligheid. Als u echter de voorkeur geeft aan een grotere SUV, moet u zeker de Kia Telluride bekijken, omdat deze ook over top-notch veiligheid beschikt.

Subaru Impreza

De Subaru Impreza is een sedan met vierwielaandrijving die de meeste klanten veel voldoening geeft. Hij begint rond de $20k, is standaard uitgerust met vierwielaandrijving en veel nuttige veiligheidstechnologieën, ziet er leuk uit en rijdt lekker. Wat de crashreglementeringstesten betreft, staat de Subaru Impreza aan de top van het segment.

Dit alles betekent dat de Subaru Impreza een echte beste koop is als het gaat om niet alleen betaalbare compacte sedans, maar sedans in het algemeen. Hoewel het misschien niet de meest luxueuze sedan in de wereld is, biedt hij wel veel als je de instapprijs in overweging neemt.

  Welke auto is het best voor slechte wegen?

Toyota Camry

Als het op betrouwbaarheid aankomt, staat Toyota bovenaan de lijst van meest betrouwbare automerken in de geschiedenis. Dat betekent echter niet dat Toyota one-trick pony’s maakt, want er zijn veel Toyota-modellen die ook superieur veilig zijn en daarbij ook nog eens All-wheel drive bieden.

De Toyota Camry is precies dat, en als je bedenkt dat de instapprijs vrij concurrerend is voor een auto uit dit segment, is het gemakkelijk om de aanschaf van de nieuwe Camry te rechtvaardigen. De nieuwe Camry ziet er van binnen en van buiten behoorlijk opwindend uit, en het is je vergeven als je denkt dat hij meer kost dan wat hij in werkelijkheid doet.

Mercedes C-Klasse 4Matic

De Mercedes C-Klasse is een van de populairste Mercedes-modellen sinds tientallen jaren. Het is dan ook begrijpelijk dat Mercedes het platform met elke nieuwe generatie aanzienlijk verbetert. De allernieuwste C-Klasse is nog niet op veel markten verkrijgbaar, maar dat maakt de C-Klasse van de laatste generatie tot een geweldige deal.

Van het hele Duitse trio van compacte sedans biedt de C-Klasse de hoogste veiligheidsnormen, terwijl de Audi A4 het beste systeem met vierwielaandrijving biedt. Maar voor de meeste mensen en in de meeste gevallen zou elk van deze veilig genoeg moeten zijn.

Volvo XC40

De Volvo XC40 is een compacte SUV/Crossover, wat betekent dat hij in het populairste autosegment van dit moment zit. Alle Volvo-producten zijn altijd extreem veilig geweest, want Volvo is er trots op dat het een van de veiligste vervoersmiddelen ter wereld maakt.

  Beste hybride auto's voor senioren

Ook al is de XC40 niet bepaald opwindend, hij biedt wel een betrouwbaar vierwielaandrijvingssysteem en de hoogste mate van veiligheid in de auto. Vrijwel elke test waaraan de XC40 deelnam, kreeg het hoogst mogelijke cijfer, wat de XC40 tot een van de veiligste auto’s ter wereld maakt.

Kia Telluride

Kia is de laatste tijd goed op dreef met de lancering van veel hoogwaardige modellen die toch relatief betaalbaar, veilig en betrouwbaar zijn, en de grote Telluride SUV is niet anders. Dankzij een vrij indrukwekkend exterieur- en interieurdesign steekt de Kia Telluride ver boven zijn gewicht uit.

Het is belangrijk om te weten dat de Telluride niet standaard is uitgerust met vierwielaandrijving, wat betekent dat u zult moeten upgraden naar een hoger uitrustingsniveau. Vreemd genoeg heeft Kia de Telluride niet standaard voorzien van vierwielaandrijving, maar het is belangrijk om te onthouden dat de Telluride geen luxe SUV is. Als u de veiligste luxe SUV met vierwielaandrijving wilt, gaat u voor de Volvo XC90.

FAQ Sectie

Wat is de invloed van vierwielaandrijving op de veiligheid?

Auto’s met vierwielaandrijving zijn over het algemeen veiliger omdat ze meer tractie bieden, ongeacht de ondergrond. Dit is het duidelijkst op gladde en besneeuwde ondergronden. De meeste auto’s met vierwielaandrijving zijn ook uitgerust met gesofisticeerde softwareoplossingen die ontworpen zijn om het vermogen op een voorspelbare en gecontroleerde manier te sturen.

Dit alles vertaalt zich in een meer coherente en veiligere rijervaring. Het is echter belangrijk om te onthouden dat auto’s met vierwielaandrijving soms een vals gevoel van veiligheid kunnen geven, vooral als u uw banden niet vervangt zoals aanbevolen door de fabrikant.

  Is parkeerhulp de moeite waard?

Is vierwielaandrijving belangrijker dan een set degelijke winterbanden?

Een vierwielaandrijving heeft geen zin als uw auto niet met goede banden is uitgerust. Bovendien zijn auto’s met vierwielaandrijving meestal zwaarder, zodat een auto met vierwielaandrijving zonder een set degelijke banden vaak gevaarlijker lijkt. Het is van het grootste belang om goede banden te gebruiken op uw auto, of het nu RDW/FWD of All-wheel drive is.

Tijdens de zomermaanden zijn goede banden nog steeds noodzakelijk, maar het is niet zo belangrijk als tijdens de wintermaanden. Om het hele jaar door veilig te rijden, moet u altijd een set banden gebruiken die voor elk deel van het seizoen wordt aanbevolen.

Wat maakt een auto veilig?

De veiligheid van een auto wordt door vele aspecten bepaald en de meeste daarvan zijn door de overheid voorgeschreven, wat betekent dat fabrikanten geen auto’s mogen verkopen die niet aan bepaalde veiligheidsnormen voldoen. Dat is het minimale veiligheidsniveau waaraan alle auto’s moeten voldoen om toegankelijk te zijn voor het publiek.

Daarboven zijn geavanceerde softwareoplossingen zoals botsingpreventie, voetgangerdetectie en andere ADAS de belangrijkste veiligheidsfactoren voor moderne voertuigen. Sommige merken hebben de neiging om hun eigen kijk op bepaalde veiligheidsconcepten aan te bieden, en soms zijn ze nuttig, soms zijn het gewoon gimmicks.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts