Maakt BMW een sportwagen?

Maakt BMW een sportwagen?

BMW produceert voornamelijk luxe sedans, maar de meeste BMW series hebben een standalone M sportwagen. Populaire BMW sportwagenmodellen zijn onder meer de i8, M1, M2, M3, M4, M5 en M8. Daarnaast zijn er luxe crossover BMW sport SUV’s zoals de X3 M, X4 M, X5 M en X6 M.

Bovendien biedt BMW ook M performance modellen als modificaties voor verschillende BMW voertuigen. Onze top BMW sportwagen keuzes zijn de i8 en de M8 Competition.

De BMW i8: de mooiste BMW sportwagen

De BMW i8 is een hybride sportwagen geproduceerd door BMW. De i8 is meer een auto voor alledag dan een professionele sportwagen, maar hij ziet er superieur uit en heeft nog steeds een solide aandrijflijn onder de kap.

Met vierwielaandrijving en een 1,5-liter driecilinder benzinemotor en een accupakket met twee elektromotoren is dit allesbehalve een standaard BMW. Hij levert 369 pk en sprint van 0 naar 60 mijl per uur in 4,1 seconden. Daarmee staat hij niet eens in de top 5 van snelste BMW’s, maar door zijn ontwerp en motor wordt hij wel als sportwagen bestempeld.

Toch gaat het bij deze auto meer om het uiterlijk dan om het leveren van topsnelheid. Rijden met deze auto voelt aan als een sportwagen met een geavanceerd onderstel, een goede wegligging en een lichtere besturing dan je in de meeste BMW’s kunt ervaren. Dit kan natuurlijk zowel goed als slecht zijn, afhankelijk van wat u van de auto verwacht.

De BMW M8 Competition: De snelste BMW sportwagen

De snelste BMW is de BMW M8 Competition Coupé, die dezelfde motor deelt als de snelle M5 Competition. Dankzij zijn lichtere bolide en meer aerodynamische vorm, slaagt hij erin om 60 mijl per uur te bereiken in maar liefst 3,1 seconden. De M8 Competition begint bij 140.000 dollar, maar biedt waar voor elke dollar in termen van vermogen en snelheid.

  Wat is de beste oude BMW om te kopen?

Motor en transmissie van de BMW M8 Competition

Met een 4,4-liter V-8 motor en 617 pk, lijdt dit beest in termen van mijlen per gallon. Zoals verwacht, is het geschatte aantal mijlen per gallon voor stadsgebruik 15 en het aantal op de snelweg is een magere 21. Nou ja, je kunt niet zowel topsnelheid als een goed brandstofverbruik hebben.
De BMW M8 Competition wordt geleverd met een automatische 8-versnellingsbak en xDrive vierwielaandrijving. Het is een BMW, dus zoals je zou verwachten, de vierwielaandrijving is achter-biased. Het koppel wordt door een intelligent systeem op natuurlijke wijze gecorrigeerd naar elk wiel waar dat nodig is. Bovendien kan het gedrag van het aandrijfsysteem worden aangepast aan de modus waarin u de auto bestuurt.

Interieur en binnenruimte

Verrassend genoeg zijn de passagiers- en rijruimte van de M8 riant en is hij voorzien van fraai gestikte lederen oppervlakken en een 12,1-inch infotainmentscherm. De passagiers op de achterbank daarentegen zouden zich behoorlijk oncomfortabel voelen, tenzij het kinderen zijn. Maar mensen kopen zelden een BMW M8 om vrienden op de achterbank rond te rijden.

Natuurlijk heeft BMW voorspeld dat dit een probleem zou kunnen worden en heeft het de Gran Coupe M8 als optie beschikbaar gesteld. Als je een ruimere auto wilt, met hetzelfde beestachtige vermogen, dan is dit de oplossing voor het probleem. Dit beest van een auto wordt geleverd in cabrio-, coupé- of Gran Coupé-opties, afhankelijk van wat het beste past bij uw behoeften.

  Hebben BMW's veel problemen?

Veiligheid en assistentie voor de bestuurder

De BMW M8 Competition 2020 moet nog aan een crashtest worden onderworpen door de National Highway Traffic Safety Administration. Hij is ook nog niet getest door de IIHS. Hij wordt echter geleverd met een groot aantal rijhulptechnologieën, waaronder zelfparkeerhulp, nachtzicht en nog veel meer.

De M8 heeft een geavanceerd geïntegreerd remsysteem dat wordt aangedreven door een elektronische actuator in plaats van een vacuümbooster, die meestal wordt gebruikt in de meeste voertuigen. Het reageert vrij snel en is bovendien betrouwbaarder.

Adaptieve cruise control en stop-start technologie zijn ook geïmplementeerd om de rit comfortabeler te maken. Forward-collision warning en automatisch remmen in noodgevallen maken deel uit van het veiligheidspakket, net als een dodehoekcontrolesysteem.

Rijden met de BMW M8 Competition voelt nauwkeurig aan als het gaat om wegligging, goed ontwikkeld, en behoorlijk krachtig onder de kap. Aan de andere kant voel je wel het zwaardere gewicht van 1960 kilogram, waardoor hij minder wendbaar en manoeuvreerbaar is dan andere kleinere en lichtere sportwagens. 

Andere opmerkelijke vermeldingen

De Batmobile 3.0 CSL

BMW won oorspronkelijk meer dan 100 races en medailles met de 3.0 CSL “Batmobile” uit 1973. Later brachten ze “hommage” aan het voertuig in 2015, toen ze de 2015 BMW CSL 3.0 Hommage versie creëerden om het succes van zijn voorganger te herdenken. Dit model is in de geschiedenis gebleven als de meest succesvolle raceauto die BMW ooit heeft gemaakt.

  Beste gebruikte BMW hatchback

2018 F90 BMW M5

De F90 M5 bereikt 62 mijl per uur in slechts 3,2 seconden, slechts 0,1 seconde langzamer dan de M8 Competition, die de BMW-hitlijsten aanvoert. Hij wordt aangedreven door een twin-turbo V-8 4,4-liter motor met 600 pk.
Hij heeft dezelfde motor als de M8 Competition, maar is zwaarder en minder aerodynamisch, waardoor hij een tiende van een seconde langzamer is bij het bereiken van de 62 mijl per uur.

Meer informatie over BMW’s

Wat is de snelste BMW die massaal voor het publiek wordt geproduceerd?

De BMW M8 Competition is de snelste BMW die in de meeste landen op grote schaal kan worden gekocht. Hij accelereert van 0 naar 60 mijl per uur in slechts 3,1 seconden. Hij deelt dezelfde motor als de BMW M5 Competition, die ook als snelste kan worden bestempeld, maar de M8 is veel lichter en heeft een betere aerodynamica, waardoor hij sneller een topsnelheid kan bereiken.

Welke BMW heeft de meeste pk’s?

Als we het hebben over BMW’s die voor het grote publiek beschikbaar zijn en massaal geproduceerd worden, hebben de BMW M8 Competition of de M5 Competition de krachtigste motor in termen van pk’s. Beide modellen leveren maar liefst 823 pk.
Dit is met de upgrade van de MANHART MH8 800, een aangepaste versie van de BMW M8 Coupe. Het kan razen van 0 tot 62 mijl per uur in slechts 2,6 seconden. Dit is slechts 0,2 seconden verschil met de Bugatti Chiron die 62 mph bereikt in slechts 2,4 seconden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts