Brabus vs Mansory – beste Mercedes tuning bedrijven

Brabus en Mansory zijn de twee meest herkenbare tuning bedrijven die gespecialiseerd zijn in het tunen van Mercedes auto’s, maar ze gaan op een totaal verschillende manier te werk. Brabus is officieel erkend door Daimler AG wat betekent dat Mercedes Brabus voldoende waard acht voor het tunen van Mercedes modellen.

Aan de andere kant heeft Mercedes Mansory niet op dezelfde manier officieel erkend als Brabus. Dit betekent dat Mansory niet zo verbonden is met Mercedes als Brabus is. Brabus is ook een door Mercedes erkende restaurateur van Mercedes oldtimers en ze tunen ook Smart auto’s die ook eigendom zijn van Mercedes.

Brabus tuned al meer dan 40 jaar auto’s van Mercedes, terwijl Mansory ongeveer 30 jaar geleden begon met het tunen van auto’s. Het bedrijf Mansory staat vooral bekend om zijn extravagante, opzichtige en over-the-top ontwerpen, terwijl het bedrijf Brabus vooral bekend staat om zijn stealthy en blacked-out Mercedes sedans en SUV’s.

Al met al is het een stuk makkelijker om Brabus te mogen dan Mansory, omdat Brabus auto’s tuned met meer klasse en stijl. Mansory auto’s zijn marmite auto’s, wat betekent dat je ofwel van ze houdt of ze haat, terwijl Brabus auto’s zijn een beetje ingetogen en dus beter uitzien voor de meeste mensen.

Brabus – Het beste Mercedes tuning bedrijf en klassieke auto specialisten

Zoals eerder gezegd, is Brabus een bedrijf dat om meer redenen dan alleen tuning aan Mercedes is verbonden. Brabus Classic is een Brabus-klassiekerafdeling die officieel door Mercedes is erkend als een gelicenseerd Mercedes-klassiekerspecialistbedrijf.

  Is het moeilijk om een Mercedes te stelen?

Als zodanig restaureert Brabus Classic regelmatig de meest indrukwekkende en waardevolle klassiekers van Mercedes, zoals de 300SL. Brabus Service GmbH is een door Mercedes erkende servicepartner van Daimler AG. Smart-Brabus GmbH is een 50:50 joint venture van Brabus en Mercedes, opgericht in het begin van de jaren 2000.

Het ligt voor de hand dat Brabus veel meer met Mercedes te maken heeft via onderhoud, restauratie van auto’s en tuning. Mercedes herkent het merkimago dat Brabus uitdraagt omdat ze consequent geweldige auto’s aanbieden die veel vermogen, luxe, elegantie en exclusiviteit bieden.

De Brabus Rocket uit 2006 is een zwaar gemodificeerd Mercedes CLS-model dat een topsnelheid van 225 km/u haalde, wat in die tijd nog belachelijk was. Brabus biedt consequent smaakvol ontworpen pakketten aan en Mercedes erkent dat.

Mansory – Het meest controversiële Mercedes tuning bedrijf

Mansory werd opgericht in 1989, en sindsdien houden ze zich bezig met het tunen van Rolls Royces, Ferrari’s, Aston Martins, Bentleys, BMW’s, Lamborghini’s, Audi’s, Porches, en natuurlijk, Mercedes. Mansory is begonnen met merken als Ferrari, Rolls, Aston, en Bentley en een paar jaar later zijn ze ook begonnen met het tunen van Duitse premiummerken.

Het bedrijf Mansory staat bekend om zijn uitbundige creaties die vaak bestaan uit grondige ontwerpafwijkingen, flitsende materialen zoals gesmeed koolstofvezel, veel vermogen, en aandachttrekkende exterieurlakken. Veel mensen vinden de auto’s van Mansory te opzichtig en onnodig, en missen klasse en inhoud.

Het is waar dat Mansory graag de grenzen verder verlegt dan de meeste tuningbedrijven, en dat is wat hen in de eerste plaats beroemd heeft gemaakt. Mansory verlegt de grenzen echter veel meer dan Brabus doet, wat betekent dat de auto’s van Mansory controversiëler zijn.

  Mercedes-AMG C63 Betrouwbaarheid

Mercedes AMG – Was ooit het beste Mercedes tuning bedrijf

Hans Werner Aufrech en Erhard Melcher waren twee ingenieurs die bijna 50 jaar geleden aan de ontwikkeling van de Mercedes 300 SE racemotor werkten, maar alleen totdat Mercedes alle motorsportactiviteiten volledig stopzette.

Dit weerhield deze twee ambitieuze ingenieurs er echter niet van om de motor af te werken die later 10 keer op rij het Duitse toerwagenkampioenschap won. Naarmate de decennia verstreken, groeide de band tussen AMG en Mercedes totdat Mercedes uiteindelijk in 1999 een meerderheidsbelang in AMG verwierf.

Sindsdien maakt AMG deel uit van Mercedes en is het belast met het ontwerpen van AMG-motoren die de allerbeste en meest opwindende Mercedes-motoren zijn. AMG is een specifieke tuningafdeling van Mercedes, wat betekent dat AMG-auto’s zijn wat M is voor BMW en wat RS is voor Audi.

AMG heeft onlangs de AMG Project 1 onthuld, een 100% AMG model dat waarschijnlijk voor altijd herinnerd zal worden omdat het de eerste auto is met een echte F1 motor in een wegauto.

FAQ Sectie

Is het de moeite waard om een Brabus te kopen?

Als u een exclusieve en indrukwekkende auto wilt met veel vermogen, veel luxe en veel raffinement, dan is een Brabus Mercedes uw overweging waard. Brabus biedt u tal van verschillende Mercedes-modellen, iteraties en pakketten die gemakkelijk zelfs de meest veeleisende klanten die er zijn tevreden te stellen.

  Beste olie voor Mercedes C300

Sommige Brabus modellen zoals de G-Klasse Widestar of de Brabus Rocket zullen ook voor altijd herinnerd worden als enkele van de beste Brabus/Mercedes modellen aller tijden.

Is het de moeite waard om een Mansory Mercedes te kopen?

In vergelijking met een Brabus Mercedes is een Mansory Mercedes een stuk showier en opvallender, wat betekent dat Mansory auto’s gemaakt zijn voor specifieke types van mensen die inderdaad een minderheid vormen, zowel omdat deze auto’s veel geld kosten als omdat ze ook door velen gehaat worden.

Desondanks, als u een exclusief stuk van machines wilt dat waarschijnlijk enorme aandacht zal trekken, zelfs in het gezelschap van hypercars, is een Mansory Mercedes degene die u moet krijgen.

Wie maakt duurdere auto’s, Brabus of Mansory?

Mansory maakt duurdere auto’s vooral omdat zij merken zoals Ferrari, Rolls Royce, Lamborghini, en zelfs Bugatti doen. Brabus maakt vooral moderne Mercedes sedans en SUV’s, maar ook Mercedes supercars en sportwagens. Mansory spant de kroon omdat zij vaak Bugatti hypercars bouwen die een paar miljoen dollar kosten.

Mansory is meer een merk, een manier van denken, en een manier om de wereld te laten zien dat het je niet kan schelen wat iedereen denkt. Brabus is meer ingetogen, ze werken zeer nauw samen met Mercedes en ze hebben een stijlvollere houding, wat zeker een van de redenen is waarom Mercedes zo dol is op Brabus. Hoe dan ook, zowel Brabus als Mansory maken dure auto’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts