Is het moeilijk om een Mercedes te stelen?

De laatste jaren is het aantal “sleutelloze” autodiefstallen met relaisaanvallen toegenomen. Ook Mercedes is het slachtoffer geworden van diefstal met behulp van relay-aanvallen. Maar is het moeilijk een Mercedes te stelen?

De modellen van Mercedes-Benz hebben “keyless go” als optie, maar ze zijn niet gemakkelijk te stelen. In vergelijking met andere Duitse luxewagens zoals BMW, Audi, Porsche en Volkswagen, behoort Mercedes tot de minst gestolen wagens. Dankzij hun geavanceerd veiligheidssysteem dat moeilijk is om in te breken.

Door het anti-diefstal beschermingspakket waarmee Mercedes-Benz is uitgerust, is het stelen van een Mercedes niet zo eenvoudig. Dit systeem beschermt de auto tegen inbraak en wegslepen. Bovendien heeft Mercedes de ‘keyless go’-functies verbeterd: de auto heeft een sensor en het keyless-signaal kan worden uitgeschakeld nadat de auto is vergrendeld.

Een andere stap die Mercedes heeft ondernomen om hun auto’s veiliger te maken is het toevoegen van bewegingssensoren aan hun sleutelhangers. Deze technologie is belangrijk bij het verijdelen van autodiefstal met behulp van relaisaanvallen. Dit komt omdat het voorkomt dat de sleutel een signaal afgeeft als hij niet beweegt. Dus, dieven kunnen het signaal niet hacken zoals voorheen.

Wat is autodiefstal zonder sleutel?

In tegenstelling tot traditionele auto’s met metalen sleutels, hebben sleutelloze auto’s meestal geen traditionele metalen sleutel om autodeuren te openen of te starten. Integendeel, sleutelloze auto’s gebruiken een digitale fob, smartphone app of kaart om toegang te krijgen en soms om de auto te starten. Het enige wat nodig is, is dat de digitale sleutel in de auto wordt gedetecteerd om hem te starten.

Van sleutelloze autodiefstal is dus sprake wanneer een dief zich toegang verschaft tot uw auto en deze steelt zonder dat hij de originele sleutelhanger of kaart heeft. Autodieven laten de auto geloven dat de digitale sleutel wordt gebruikt.

  Kan een Mercedes een andere auto starten?

Hoe werkt sleutelloze technologie?

Sleutelloze technologie werkt met een sleutelloze fob die gebruik maakt van radiogolven met een kort bereik. De sleutelhanger zendt een signaal uit dat wordt opgepikt door een ontvanger in uw auto. Als de auto het signaal detecteert, gaan de deuren van de auto open. In sommige voertuigen moet u op een knop drukken. Dezelfde procedure wordt gebruikt om het voertuig te starten.

Hoe werkt de signaalrelais- of relaisaanval?

Bij deze vorm van keyless-diefstal gebruiken dieven relaiskasten. Eén box bevindt zich meestal in de buurt van uw auto en een andere box in de buurt van waar u uw sleutelbos bewaart. Dieven verlengen gewoonlijk het signaal dat door uw autosleutel wordt geproduceerd; zo laten ze de auto denken dat de sleutel in de buurt is.
Behalve relaisaanvallen gebruiken dieven ook andere methodes om uw auto met keyless go te stelen: het signaal storen, dichtbij testen, sleutelprogrammering, App hacking en code grabbing.

Hoe beschermt u uw Mercedes tegen keyless diefstal

Er zijn verschillende manieren waarmee u uw Mercedes kunt beschermen tegen keyless diefstal. Enkele daarvan zijn:

 1. Uw auto op slot doen
  Doe uw Benz altijd op slot, zelfs als u parkeergeld gaat betalen. Zorg er bovendien voor dat alle beveiligingsfuncties zijn ingeschakeld om dieven af te schrikken uw auto te stelen. Wanneer u uw auto op slot doet, luister dan eerst naar het gekletter van sloten voordat u aanneemt dat u de auto goed op slot hebt gedaan.
 2. Juiste opslag van de sleutelhanger
  De reden waarom autodiefstallen zijn toegenomen, is dat slimme dieven sleutelsignalen gebruiken om in auto’s in te breken en ermee te vertrekken. Dus, het houden van de autosleutels op de juiste plaats zal helpen om diefstal te verminderen. Daarom moet u uw sleutelbos uit het zicht en buiten bereik bewaren.
  De beste plaats om uw sleutelbos te bewaren is in een signaalblokkerend doosje of een aluminium blikje. En als u toch onderweg bent, bewaar uw autosignaal dan in een afgeschermde portemonnee of aluminium blikje. Bovendien moet u de sleutelhanger uit de buurt houden van het raam of de deur waar een signaal gemakkelijk kan worden opgepikt.
 3. Investeren in een beveiligingssysteem
  U moet ook investeren in een goed beveiligingssysteem voor uw auto en huis. In de eerste plaats moet u uw auto beter beveiligen door een stuurslot en wielklem toe te voegen. Als de keyless go gecompromitteerd is, zullen dieven het nog steeds moeilijk hebben om uw auto mee te nemen. Vergeet niet om een tracking systeem toe te voegen aan uw auto.
  Bovendien moet u het dieven moeilijker maken om toegang te krijgen tot uw huis of autogarage. Voeg daarom dingen toe als slimme deurbellen, beveiligde poorten en CCTV-camera’s. Ook al zullen deze dingen niet voorkomen dat de dieven in je huis inbreken, maar ze zullen ze wel afschrikken, want dieven willen het niet moeilijk hebben.
 4. Een goede auto-opslag
  Last but not least, moet u investeren in een veilige en beveiligde autogarage. Uw auto buiten parkeren is erg riskant en geeft dieven de kans om makkelijker met uw auto er vandoor te gaan. Bovendien, als u uw auto uit de buurt van nieuwsgierige ogen parkeert, trekt u geen dieven aan.
  Beste tweedehands Mercedes SUV

FAQ

Hoe bescherm ik mijn Mercedes tegen diefstal?

Als u uw Mercedes tegen diefstal wilt beschermen, zorg er dan voor dat uw auto in een garage of afgesloten ruimte staat. Ten tweede moet u de sleutelhanger uit de buurt houden van plaatsen waar het signaal kan worden gecompromitteerd. Vervolgens moet u de sleutelhanger na het vergrendelen van uw auto uitschakelen.

Zijn auto’s met push-start gemakkelijker te stelen?

Natuurlijk, ja. Push-start auto’s kunnen met behulp van relais, stoorsignalen en sleutelprogrammering gestolen worden. Zorg er dus voor dat uw auto tegen dergelijke vormen van diefstal beschermd is. Maak gebruik van de veiligheidspraktijken die we in dit artikel voor de veiligheid van uw auto hebben opgesomd.

Behoort Mercedes tot de top van gestolen auto’s?

Nee, Mercedes behoort niet tot de meest gestolen auto’s. De meest gestolen auto’s zijn Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Ford Focus, BMW X5 en BMW 3-serie. Het meest gestolen Mercedes-Benz model is echter de Mercedes-Benz C-klasse, gevolgd door de Mercedes-Benz E-klasse.

Samenvatting

Het stelen van een Mercedes-Benz is niet eenvoudig. Dit komt omdat hun auto’s zijn uitgerust met een anti-diefstal beschermingspakket dat ze een beetje veilig houdt, maar niet veilig. Er worden steeds meer auto’s met keyless entry gestolen en sommige Mercedes-eigenaren zijn daarvan het slachtoffer geworden.

Het goede nieuws is dat Mercedes de functie van de keyless go heeft verbeterd, aangezien deze aan/uit kan worden gezet. Bovendien heeft Mercedes-Benz bewegingssensoren toegevoegd, waardoor relaisaanvallen niet meer werken. U moet uw sleutels echter nog steeds ver van uw auto houden om de veiligheid te vergroten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts