Wat is het verschil tussen een Mercedes E300 en een E350?

De E-klasse van Mercedes Benz is een van de populairste modellen van Mercedes aller tijden. Deze middelgrote luxe sedan is sinds 1953 onafgebroken in productie geweest, en de E-klasse aanduiding werd officieel aangenomen in 1993.

In 2017 kreeg het instapmodel van de E-klasse de naam E300, die de oudere E350 verving. Het belangrijkste verschil is de aandrijflijn. De oudere E350 gebruikte een V6-motor met 303 pk, en de 2017 E300 gebruikte een turbo 4-cilinder met 241 pk.

Voor het nieuwste modeljaar 2021 herintroduceerde Mercedes de modelaanduiding E350 als instapmodel van de E-klasse, uitgerust met een 2,0-liter 4-cilinder turbomotor met 255 pk. De E300 en de E350 dienden altijd als instapmodellen van de E-klasse zonder veel verschil ten opzichte van de modellen met een hogere uitrusting.

2021 Mercedes E350

De 2021 Mercedes E350 begint bij ongeveer $54k voor het achterwielaangedreven model. Als u de 4MATIC-versie wilt, moet u ongeveer $2500 meer betalen. De E350 maakt gebruik van een soepele en efficiënte 2,0-liter 4-cilinder turbomotor met 255 pk.

Deze motor is gekoppeld aan een 9G-TRONIC 9-traps automatische transmissie, die de E350 in staat stelt om een fatsoenlijke 22MPG US stad rijden en 31MPG US snelweg brandstofverbruik. De E350 is in staat om 0-60mph te sprinten in ongeveer 6 seconden.

Verder is de E350 standaard goed uitgerust met dual-zone climate control, een 12,3 inch infotainment scherm, Android Auto, Apple Car Play, 15-speaker stereo, Bluetooth, twee USB-poorten, een zonnedak, keyless go, en keyless entry.

De top van de niet-AMG E-klasse voor 2021 is de E450 4MATIC sedan, uitgerust met een 3,0-liter zescilinder-in-lijn motor biedt deze luxe sedan een indrukwekkende 362 pk en een 0-60 tijd van minder dan 5 seconden. De E450 kost rond de $62k en biedt standaard voorzieningen vergelijkbaar met de E350, het belangrijkste verschil is de aandrijflijn.

  Welke Mercedes is de beste om te kopen?

2017 Mercedes E300

De laatste keer dat Mercedes de E300 modelaanduiding gebruikte, was toen de 2017 Mercedes E-klasse werd uitgebracht. Mercedes bood twee varianten van de E300, het RWD-model, en het 4MATIC-model, die beide een vanafprijs van $ 50-55K hadden.

De 2017 Mercedes E-klasse signaleerde een nieuwe dageraad voor de mid-size luxe limousine die een enorme hoeveelheid nieuwe functies en upgrades kreeg. Het ontwerp van de 2017 Mercedes E-klasse was grondig en goed doordacht. Het interieur was een verre schreeuw van de vorige generatie en was meer verwant aan de full-size luxe S-klasse.

De 2017 E300 was ook de eerste E-klasse die een 2,0-liter 4-cilindermotor met 241 pk aanbood. Deze E-klasse generatie was ook de eerste die gebruik maakte van de inmiddels bekende 9G TRONIC 9-versnellingsbak. De 0-60 tijd van de 2017 Mercedes E300 is met ongeveer 6 seconden redelijk vergelijkbaar met die van de nieuwe E350.

Mercedes modelaanduidingen

De modelaanduiding van Mercedes bestaat uit letters en cijfers, waarbij de letters staan voor het betreffende model en de cijfers voor de aandrijflijn in die specifieke auto. Deze modelaanduidingen zijn in de loop van de Mercedes geschiedenis ontelbare keren veranderd en slechts een paar aspecten zijn altijd hetzelfde gebleven.

Een daarvan is het feit dat het hogere nummer meestal een krachtigere versie vertegenwoordigt. Als u een Mercedes E450 naast een Mercedes E350 ziet, is de 450 het krachtigere model van de twee. Een paar jaar geleden werden de Mercedes-Benz badges geassocieerd met de cilinderinhoud van de motor, maar tegenwoordig is dat niet meer het geval.

  Welke Mercedes modellen hebben turbodiesel?

De reden hiervoor is het feit dat de huidige emissieregelgeving trends veel fabrikanten hebben gedwongen om geforceerde inductie te gebruiken, wat betekende dat veel modellen gebruik maakten van exact dezelfde aandrijflijn in verschillende stadia van tuning. Daarom heeft Mercedes besloten dat de nieuwe aanduidingsregeling vooral wordt geassocieerd met modellen met meer pk’s.

FAQ Sectie

Moet ik de Mercedes E-klasse kopen?

De Mercedes E-klasse was om verschillende redenen een van de populairste Mercedes-sedans en zal dat waarschijnlijk ook blijven. BMW en Audi bieden ook uitzonderlijke middelgrote sedans aan die met de E-klasse kunnen wedijveren. Maar als je comfort wil en een te zachte ophanging niet erg vindt, dan is de E-klasse de beste van het stel.

Als u een sportievere sedan wilt die ook veel comfort biedt, moet u eens kijken naar de BMW 5-serie. Als u het beste van twee werelden wilt, lijkt de Audi A6 het beste all-round pakket. De E-klasse is de meest comfortabele, de 5-serie is de sportiefste, en de A6 is de beste allrounder.

Hoeveel kost het om een Mercedes-Benz E-Klasse te verzekeren?

Autoverzekering kosten zijn afhankelijk van veel verschillende factoren, waaronder het type verzekering, het dekkingsniveau, of uw aftrekposten. Bovendien kan uw geslacht, leeftijd, locatie, rij-record, of credit scores ook een grote rol spelen als het gaat om auto verzekering.

De E-klasse is een vrij dure auto, wat betekent dat de premies zijn niet van plan om goedkoop te zijn. Maar, de E-klasse is ook bekroond met een 5-sterren veiligheid rating over de hele linie en is over het algemeen een vrij betrouwbaar model, dat moet gunstig werken voor uw premies.

  Kunt u Mercedes rijden zonder hulpaccu?

Moet ik overwegen om de E53 AMG of de E63 AMG modellen te kopen?

Als u de E450 traag en te weinig krachtig vindt, kunt u altijd nog kiezen voor de AMG-divisie en een van de krachtigste E-klasse sedans kopen die er te koop zijn. Deze modellen zijn uitgerust met alle nodige voorzieningen, en de optionele uitrusting in deze modellen wordt meestal geassocieerd met luxe of sportieve upgrades.

De 53 AMG kost ongeveer $74k en biedt een 430 pk mild-hybride motor, performance remmen, sport-tuned onderstel, AMG sportuitlaat, AMG carrosserie stijl, en wiel upgrades. De E53 is standaard royaal uitgerust, maar je kunt nog steeds kiezen uit een hoop extra luxe voorzieningen zoals de top-tier Burmester hi-fi of de soft-close deuren optie.

De top-of-the-line E-klasse sedan is de E63 AMG die voor $107k in de winkels ligt. Dit raketschip is uitgerust met een 4,0-liter BiTurbo V8-motor die 603 pk levert. De 0-60 tijden van de E63 worden gemeld op 3,3 seconden, maar veel automagazines en verkooppunten hebben bevestigd dat de E63 sprint 0-60 in minder dan 3 seconden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts