Wat is het verschil tussen de Mercedes klassen?

Mercedes is een van de beste luxe autofabrikanten ter wereld. Het merk biedt verschillende autoklassen aan, wat verwarrend kan zijn voor nieuwe kopers.

Het verschil tussen de Mercedes-klassen zit hem in het type carrosserie en de afmetingen. Mercedes maakt gebruik van een nummersysteem om de klassen te onderscheiden, waardoor het voor kopers gemakkelijk is om de auto van hun voorkeur te kiezen. Bovendien hebben de verschillende klassen verschillende motorgroottes en brandstoftypes.

Het begrijpen van de verschillende Mercedes klassen is een hele uitdaging voor nieuwe Mercedes kopers. Maar met deze gids helpen wij u de verschillende klassen beter te begrijpen en het perfecte voertuig voor uw behoeften en budget te selecteren. Geen giswerk meer bij het uitzoeken van uw droomauto!

Uitleg over de voertuigklassen van Mercedes

Om de verschillende Mercedes-klassen beter te begrijpen, hebben we een tabel opgenomen die een overzicht geeft van de verschillende auto’s die in de Mercedes-klassen te vinden zijn. Bekijk hem hieronder:

Class NameTypes of Vehicles Offered
A-ClassBiedt subcompacte sedans en hatchbacks
B-ClassBiedt subcompacte luxe minivans
C-Class Biedt compacte executive sedans, coupés, stationwagons, en cabrio’s/cabriolets
CLA-ClassBiedt subcompacte luxe vierdeurs stationwagons, en coupés
CLS-ClassBiedt mid-size luxe vierdeurs stationwagons en coupés
E-ClassBiedt executive sedans, coupés, stationwagons, en cabriolets
G-ClassHet heeft alleen mid-size luxe SUV’s
GLA-ClassBiedt subcompacte luxe SUV’s
GLB-ClassHij heeft compacte luxe crossover SUV’s
GLC-ClassBiedt compacte luxe SUV’s
S-ClassBiedt full-size luxe sedans, coupés en cabriolets
SL-ClassBiedt alleen grand tourers
SLC-ClassHeeft roadsters
V-ClassBiedt bestelwagens en minivans
AMG GT-ClassSportwagens
AMG GT4-ClassSport sedans
X-ClassBiedt luxe pick-up trucks
EQC-ClassHet heeft luxe elektrische voertuigen
EQV-ClassHet heeft luxe elektrische vervoermiddelen

Hoe onderscheidt men de verschillende Mercedes-Benz klassen

Mercedes A-Klasse

De A-klasse biedt compacte auto’s van Mercedes. De klasse is populair geworden omwille van zijn brandstofefficiëntie. In 1997 werd de eerste A-Klasse geïntroduceerd en deze is nu aan zijn derde generatie toe. De A-Klasse is het meest betaalbare Mercedes-gamma.

  Welke Mercedes zijn diesel?

Mercedes B-Klasse

De in 2005 gelanceerde Mercedes B-Klasse is een andere compacte Mercedes-lijn. De Mercedes-Benz B-Klasse wordt verkocht als compacte sportwagens, maar biedt toch het comfort en de luxe van high-end Mercedes.

Mercedes C-Klasse

Als u verliefd bent op Mercedes sedans, maar niet het geld hebt om te besteden aan high-end Mercedes auto’s, is dit de beste keuze. De C-Klasse biedt de meest betaalbare Mercedes sedans op de markt. Hij heeft twee sport sedan opties en een AMG model om uit te kiezen.

Mercedes CL-Klasse

De Mercedes CL-Klasse heeft alleen coupé’s. U kunt kiezen uit de standaard Mercedes coupé of de AMG-versie. Enkele van de modellen in deze klasse zijn de CL550, CL600, CL63 AMG en CL65 AMG.

Mercedes E-klasse

De E-Klasse bestaat uit full-size sedans. Daarnaast heeft hij ook een stationwagon, coupé en cabriolet. Het is een van de best presterende Mercedes klassen op de markt.

Mercedes GL-Klasse

Deze klasse bestaat uit full-size SUV’s van Mercedes-Benz. Hoewel het uit SUV’s bestaat, zijn de voertuigen zeer zuinig en presteren uitstekend.

Mercedes GLE-Klasse

De Mercedes-Benz GLE-Klasse was vroeger bekend als M-Klasse. Hij bestaat uit middelgrote luxe-SUV’s en is er al sinds 1997. De Klasse werd in april 2015 veranderd van M-Klasse naar GLE-Klasse.

Mercedes R-Klasse

De Mercedes R-Klasse bestaat uit minivans. De meeste voertuigen in deze klasse zijn prima geschikt voor een gezin. Dankzij hun ruime interieur en mooie buitenafwerking.

  Beste oude Mercedes om te kopen

Mercedes S-Klasse

Dit was de eerste luxe sedan die Mercedes maakte. Het beschikt ook over de meest geavanceerde technologieën van Mercedes. Hij heeft sedans, coupes en cabriolets.

Mercedes SL-Klasse

Als u van sportwagens houdt, is de SL-Klasse de beste plaats om te kijken. Mercedes-Benz introduceerde de SL-Klasse in 1954. Momenteel heeft de SL-Klasse twee modelvarianten – de roadster of de coupé.

Mercedes G-Klasse

De G-Klasse werd ontworpen voor het leger en behoort tot de meest duurzame en gesofisticeerde SUV’s op de markt. Deze SUV met vierwielaandrijving is zeer geschikt voor off-road rijden.

Mercedes AMG modellen

Een van de verrassende dingen aan de Mercedes-klassen is dat bijna elk model een AMG-optie heeft. In tegenstelling tot de gebruikelijke Mercedes-modellen is het AMG-model een beter presterende auto die tegen een iets hogere prijs wordt aangeboden dan de standaardmodellen.

Meer vragen over Mercedes klassen

Welke klasse van Mercedes is het beste?

Het kiezen van de beste Mercedes-klasse is best lastig, omdat verschillende mensen een verschillende smaak hebben. Maar als het op sedans aankomt, is de Mercedes E-klasse de beste keuze voor het geld, terwijl als het op SUV’s aankomt, de Mercedes-Benz G-klasse het beste van het beste is. Ondanks alle kenmerken is het moeilijk om de Mercedes G-Klasse boven de E-Klasse te verkiezen.

Welk jaar is Mercedes de beste?

Mercedes heeft in de loop der jaren enkele uitzonderlijke voertuigen gehad, waardoor het moeilijk is om de beste Mercedes te kiezen. Toch zijn er enkele opvallende vermeldingen, zoals de Mercedes-Benz 300 SL Gull-wing coupé uit 1954 tot 1957 en de Mercedes 500 E uit 1990 tot 1994. Deze twee automodellen maakten Mercedes zeer populair.

  Wat is prestigieuzer, Mercedes of BMW?

Is Mercedes S-Klasse beter dan E-Klasse?

Veel autosites beoordelen de Mercedes S-Klasse als de beste sedan op de markt. Maar is hij beter dan de Mercedes-Benz E-Klasse? Natuurlijk, ja, hij is beter. De Mercedes S-Klasse biedt een aantal van de meest geavanceerde functies die u kunt vinden in een luxe auto in de wereld.
Ook al is de E-Klasse comfortabel en presteert hij uitstekend, hij is geen partij voor de Mercedes S-Klasse. Het komt echt op uw budget aan. Kunt u zich de weelde van de S-Klasse veroorloven? Als dat te veel van het goede is, is de E-Klasse een uitstekende auto.

Wat is het verschil tussen de Mercedes-Benz C-Klasse en E-Klasse?

De Mercedes-Benz C-Klasse en E-Klasse zijn twee uitzonderlijke modellen van Mercedes. Ze hebben echter een aantal verschillen waar u rekening mee moet houden voordat u het automodel van uw keuze koopt. De Mercedes C-Klasse is betaalbaarder, maar heeft minder voorzieningen dan de E-Klasse. De E-Klasse is duurder, maar heeft meer geavanceerde functies.

De keuze is aan u.

Als u weet hoe u de verschillende Mercedes-klassen van elkaar kunt onderscheiden, wordt het kiezen van de auto van uw keuze heel eenvoudig. Mercedessen worden ingedeeld op basis van hun carrosserietype en grootte. Het is echter ook belangrijk om te weten dat de eerste alfabetische klassen staan voor Mercedessen die goedkoper en minder geavanceerd zijn dan de hogere alfabetische klassen.
De Mercedes A-klasse is bijvoorbeeld kleiner en goedkoper dan de Mercedes E-klasse. Als het op prestaties en comfort aankomt, steekt de E-Klasse nog altijd met kop en schouders boven de A-Klasse of B-Klasse uit. Met deze gedetailleerde informatie over de verschillende Mercedes-klassen zou u gemakkelijk de Benz moeten kunnen kiezen die het beste bij uw behoeften en budget past.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts