Wat is prestigieuzer, Mercedes of BMW?

Zowel Mercedes als BMW staan bekend om hun luxe auto’s uit het topsegment. Daarom is de keuze tussen een Mercedes-Benz en een BMW een lastige opgave.

Hoewel zowel Mercedes als BMW een uitstekende reputatie hebben, is Mercedes-Benz prestigieuzer dan BMW. Mercedes heeft een rijke geschiedenis van hoogontwikkelde en geavanceerde voertuigen. Bovendien zijn de auto’s van Mercedes-Benz luxueuzer, betrouwbaarder en staan ze hoger aangeschreven dan hun concurrent BMW uit München.

Waarom is Mercedes prestigieuzer dan BMW?

Rijke geschiedenis

Zowel Mercedes als BMW hebben een geschiedenis die teruggaat tot een eeuw geleden. Mercedes-Benz werd in 1926 opgericht als een divisie van Daimler AG. Het hoofdkantoor is gevestigd in Stuttgart, Duitsland. Mercedes-Benz is populair om zijn luxe voertuigen, vrachtwagens, bussen, bestelwagens en touringcars.

BMW werd opgericht in 1916. Het begon als fabrikant van vliegtuigmotoren en verlegde later zijn aandacht naar de productie van motorfietsen en auto’s.

Het hoofdkantoor van Mercedes is gevestigd in het zuidwesten van Duitsland in Stuttgart, terwijl het hoofdkantoor van BMW in het zuidoosten van Duitsland in München is gevestigd.

Mercedes en BMW mogen dan een rijke geschiedenis hebben, maar Mercedes heeft altijd voorop gelopen bij de technologische vooruitgang in auto’s. Bovendien is Mercedes in de volksmond bekend om zijn luxueuze voertuigen, terwijl BMW beroemd is om zijn prestaties.

In termen van geschiedenis, zal Mercedes altijd een voorsprong hebben op BMW. Daarom wordt het door veel eigenaren van luxe auto’s als prestigieuzer beschouwd. De enige luxemerken die qua rijke geschiedenis dicht bij Mercedes staan, zijn Porsche, Rolls Royce en Bentley.

Comfort

Mercedes is ook prestigieuzer dan BMW omwille van zijn comfortabele en luxueuze voertuigen. Als je het over een luxe auto hebt, is het eerste wat in je opkomt vaak een Mercedes S-klasse. Deze auto bepaalt al tientallen jaren de norm voor luxewagens.

  Wat is de beste koelvloeistof voor Mercedes?

Een van de populairste auto’s ooit gebouwd was de Mercedes S-klasse uit de jaren ’80, die ook nu nog in veel kringen hoog aangeschreven staat. Bovendien staat Mercedes in bijna alle comfort- en luxecategorieën boven BMW. Mercedes auto’s zijn ook zeer geavanceerd.

Zowel BMW als Mercedes mogen dan wel high-end interieurs hebben, maar het interieur van een Mercedes is van een ander niveau. Het is voorzien van verfijnd chroom, hout, leder en tal van andere comfortvoorzieningen. BMW daarentegen legt de nadruk op een ergonomisch vriendelijk interieur.

Veel mensen vinden Mercedes prestigieuzer dan BMW en andere Duitse luxeauto’s vanwege het comfortabele interieur. De technologie en aandacht voor detail waarmee Mercedes komt, maken het het beste luxe automerk voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabel en luxueus voertuig.

Uiterlijk

Als het op uiterlijk aankomt, zijn beide voertuigen prachtig ontworpen en zeer aantrekkelijk. Maar terwijl een Benz een luxueuze, elegante en gestroomlijnde look heeft, heeft BMW een sportieve uitstraling. Dat is een van de redenen waarom jonge mensen de voorkeur geven aan BMW’s, terwijl oudere bestuurders de voorkeur geven aan Mercedessen.

Betrouwbaarheid

Een ander gebied waarop Mercedes prestigieuzer is dan BMW is op het gebied van betrouwbaarheid. Luxe auto’s kosten veel en daarom moet je rekening houden met de betrouwbaarheid van een auto voordat je hem koopt. In deze categorie steekt Mercedes er nog steeds bovenuit als het meest betrouwbare luxe automerk.

  Mercedes-Benz SL500 Problemen

BMW is Mercedes misschien aan het inhalen op het gebied van technologie en comfort, maar het is niet zo betrouwbaar als Mercedes. BMW heeft bijvoorbeeld de slechtste reparatie- en onderhoudskosten van alle drie de grote Duitse luxe automerken. Mercedes is het meest betrouwbaar, gevolgd door Audi en dan BMW.

Veiligheid

Wat luxe auto’s bijzonder maakt is niet alleen hun comfort en prestaties, maar ook hun veiligheidssystemen. Beide automerken hebben uitzonderlijke veiligheidssystemen, maar Mercedes heeft een lichte voorsprong. Het PRE-SAFE systeem van Mercedes is enig in zijn soort. BMW’s Active Protection System is echter ook uitstekend.

FAQ

Wat is het grootste verschil tussen een Mercedes en een BMW?

Hoewel beide automerken luxueus zijn, verschillen ze op veel punten. Het belangrijkste verschil is dat een Mercedes een luxueuzer interieur heeft dan een BMW. Ook is hij technologisch geavanceerder dan een BMW met betere veiligheidsvoorzieningen.

Daarentegen presteren BMW auto’s beter dan Mercedessen. Bovendien zijn ze sportiever dan Benz, waardoor ze favoriet zijn bij het jongere publiek. Op het gebied van rijeigenschappen is BMW ook beter dan Mercedes.

Dus, als u luxe wilt, is Mercedes de beste auto. Maar als u prestaties en een betere wegligging wilt, is BMW de betere optie.

Waarom zijn Duitse luxeauto’s zo onbetrouwbaar?

Duitse luxewagens zijn om verschillende redenen zo onbetrouwbaar. Ten eerste zijn deze auto’s duur in onderhoud en reparatie. Ook hebben de meeste van deze auto’s speciale dealers nodig, wat u een arm en been kost. Bovendien ontwikkelen de meeste van deze auto’s vroegtijdig problemen en hebben ze regelmatig onderhoud nodig.

Welke auto schrijft sneller af – Mercedes of BMW?

Bijna alle Duitse merken van luxewagens zijn snel in waarde verminderd. Dat komt door hun hoge onderhoudskosten na een paar jaar bezit. Als het gaat om BMW en Benz, dan is BMW veel sneller afgeschreven. Van de drie populaire Duitse luxemerken wordt BMW het snelst afgeschreven, gevolgd door Audi en tenslotte Mercedes.

  Beste jaar voor Mercedes E350

Waarom wordt aan Duitse luxeauto’s een hogere waarde gehecht dan aan Japanse luxemerken?

Duitse luxewagens hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren ’50, ’60 en ’70. Japanse luxewagens daarentegen verschenen voor het eerst aan het eind van de jaren 80. Duitse luxewagens zijn ook altijd uitgerust geweest met hoogtechnologische technologie en luxueuze interieurs waar Japanse wagens niet aan kunnen tippen.

Mercedes straalt klasse uit

Alles bij elkaar genomen is Mercedes prestigieuzer dan BMW. Niet alleen is het driesterrenmerk geliefd bij royals, presidenten en gouverneurs over de hele wereld, maar ook bij CEO’s en mensen van klasse. Hoewel BMW de kloof tussen de twee heeft gedicht, is het nog steeds niet op gelijke hoogte met deze leider van het luxe automerk.

Er is altijd een gevoel van trots als je een Mercedes bezit. Of het nu in de derde wereld is of zelfs in de ontwikkelde wereld, Mercedes heerst nog steeds. Daarom is de aanschafprijs van een Mercedes-Benz nog steeds hoger dan die van BMW en andere Duitse luxeauto’s.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts