Mercedes-Benz SL500 Problemen

De Mercedes SL500 is een top-of-the-line hardtop grand tourer van Mercedes. De SL was in ononderbroken productie van 1954 tot 2020. De SL werd gepitched als een kust cruiser cabriolet met veel luxe en comfort functies.

Maar de SL was niet zonder problemen. De meest voorkomende problemen met SL modellen zijn problemen met de ophanging, storingen in de elektrische systemen, service remmen, problemen met het brandstofsysteem, en meerdere verschillende airbag en aandrijflijn problemen.

Sommige modellen zoals de 2003-2004 of de 2008-2012 productiejaar modellen werden het meest geteisterd door problemen. Modellen van 1999-2001 hebben de minste gerapporteerde problemen, wat begrijpelijk is aangezien deze jaren de gouden jaren van Mercedes overengineering waren.

Waarde van een Mercedes SL500

Er bestaat niet zoiets als een goedkope Mercedes SL500, ongeacht het productiejaar. Nieuw is hij altijd extreem duur geweest, maar de SL500 wordt wel betaalbaarder naarmate de jaren verstrijken. Ze verliezen altijd een ton van waarde na een paar jaar. Deze waardevermindering maakt deze auto’s bereikbaar voor mensen die zich geen nieuwe SL500 konden veroorloven.

Maar het probleem is dat de onderhouds- en servicekosten van deze modellen niet afnemen. In feite zijn sommige oudere modellen nu zelfs duurder in onderhoud. Mercedes stopte met de SL omdat het model te lijden had onder een intense daling van de populariteit, en de verkoop liep ook voortdurend terug.

Naarmate mensen hun interesse in de SL verloren, begonnen de auto’s nog meer af te schrijven. SUV’s begonnen steeds populairder te worden, en Mercedes besloot dat het tijd was om met de SL te stoppen. De concurrentie hielp ook niet mee, want de Porsche Boxter/Cayman modellen waren altijd veel betrouwbaarder dan een SL500.

  Welke Mercedessen hebben luchtvering?

1972-1989 Mercedes Benz SL500 (R107)

De R107 generatie van de SL was waarschijnlijk het dieptepunt in de levensduur van de SL, want deze modellen waren ronduit teleurstellend in bijna elk aspect. De meeste SL liefhebbers zijn ook niet dol op het design van dit model, vooral de Amerikaanse versies, die waren uitgerust met lelijke plastic voor- en achterbumpers.

De prestaties van de R107 waren ondermaats en eerder lachwekkend, want zelfs de top-of-the-line SL560 was zwaar ondergemotoriseerd. Maar het grootste probleem met deze auto’s is het enorme aantal problemen dat deze auto’s kenden, en nog steeds kennen. Hierdoor is de waarde van de R107 gekelderd, en kan er nu gemakkelijk een gekocht worden voor peanuts.

Veel voorkomende problemen met de R107 variëren van oververhitting tot problemen met de timing, roest, of elektronische storingen. De lage waarde helpt de R107 helemaal niet, aangezien de meeste mensen deze niet als waardevol beschouwen. Hierdoor worden veel van deze auto’s verwaarloosd.

2001-2007 Mercedes SL500 (R230)

De R230 Mercedes SL was een redelijk populaire auto toen hij uitkwam, maar na een tijdje begonnen ook deze modellen veel problemen te vertonen. De vroege versies waren uitgerust met een 5-versnellings automaat en latere versies boden een 7-versnellingsbak die nogal onbetrouwbaar was. Mercedes slaagde er echter in om de problemen in de latere modellen enigszins op te lossen.

Veel voorkomende problemen die deze modellen teisterden waren veel lekkages, elektronica problemen, problemen met de ophanging, defecte motorsteunen, intercooler pompen, en nog veel meer. De latere modellen waren een beetje betrouwbaarder, maar de R230 generatie zal waarschijnlijk altijd herinnerd worden als degene die de meeste hoofdpijn veroorzaakte.

  Maakt Mercedes elektrische auto's?

Het probleem met deze wagens is dat ze ongelooflijk complex zijn, en veel van de elektrische problemen waren echt moeilijk te diagnosticeren. De kosten voor het repareren van SL500s zijn altijd uitzonderlijk hoog geweest, omdat ze nogal geavanceerde diagnose-apparatuur en een ervaren monteur vereisen.

Mercedes SL FAQ

Waarom worden Mercedes SL modellen zo snel afgeschreven?

Over het algemeen wordt op Mercedes SL modellen in de eerste 5 jaar maar liefst 61% afgeschreven. Als u de instapprijs in aanmerking neemt, die meestal boven de $100k ligt, zijn deze cijfers extreem ongunstig. De nieuwere versies worden bijzonder snel afgeschreven omdat mensen niet zo geïnteresseerd zijn om ze te kopen in vergelijking met oudere SL modellen.
Deze auto’s worden sterk afgeschreven door het gebrek aan populariteit, de dure instapkosten, de harde concurrentie en de twijfelachtige betrouwbaarheid.

Gaat Mercedes de SL nieuw leven inblazen?

Onlangs gaf Mercedes een verklaring uit waarin een op handen zijnde release van de gloednieuwe 2022 Mercedes SL werd bevestigd. Mercedes corporate heeft besloten een andere aanpak te kiezen met het nieuwe SL model, en veel mensen geloven dat de nieuwe Mercedes SL een enorme sprong voorwaarts zal betekenen ten opzichte van de oudere SL modellen.

Sommige rapporten suggereren dat de nieuwe SL niet zal worden aangeboden als een hardtop, maar alleen als een soft-top. Verder zeggen veel berichten dat de nieuwe SL zal worden aangeboden met een door AMG verbeterde BiTurbo V8-motor met meer dan 600 pk.

  Welke Mercedes zijn diesel?

Wat is de beste Mercedes SL500 aller tijden?

Volgens veel klanten was de R129-generatie van de SL500 een van de beste SL500-modellen ooit gemaakt. De R129 was in productie tussen 1989-2001, en deze jaren werden vaak beschouwd als de gouden jaren van Mercedes engineering, omdat veel van de modellen gemaakt in dit tijdperk waren extreem over-engineered.

De R129 SL500 wordt aangedreven door een 5.0-liter V8 motor met 320 pk, wat een enorme vermogenswinst betekende in vergelijking met de vorige R107 teleurstelling. Het design van de R129 werd ook als modern beschouwd in die tijd, en velen geloven dat de R129 ook beter verouderd is in vergelijking met de vorige R107.

Wat is het beste Mercedes SL model aller tijden?

Als u in de markt bent voor een SL500, vertegenwoordigt de R129 de beste prijs-kwaliteitverhouding in de geschiedenis van de Mercedes SL500. Maar als u geïnteresseerd bent in het best mogelijke model dat Mercedes ooit aanbood met een “SL”-aanduiding in het algemeen, dan is de 1954 300SL ongetwijfeld het model om te overwegen.
De 1954-1957 Mercedes 300SL is een auto-icoon waarvan velen geloven dat het de mooiste auto ooit gemaakt is. De waarde van deze auto’s is omhoog geschoten vanwege de toegenomen vraag. Dus, als je een Mercedes 300SL uit de jaren 1950 wil, moet je bereid zijn om meer dan een miljoen dollar uit te geven, of zelfs een paar miljoen dollar voor de beste exemplaren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts