Mercedes Benz R klasse betrouwbaarheid

Mercedes is een van de Duitse reuzen en ze zijn over de hele wereld beroemd om hun luxe auto’s. De R-Klasse van Mercedes heeft te maken met MPV voertuigen voor extra passagiers en laadruimte. Hij is uit productie genomen, maar een auto is nog steeds een goede optie als tweedehands Mercedes.

Overzicht

De Mercedes R-Klasse is net geïntroduceerd in 2006 en heeft verschillende uitrustingsniveaus met ook AMG-modellen. De auto wordt geleverd in vele aandrijflijn opties, variërend van een 3,0 L motor tot een maximum van 6,2 L motor.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid is voor elke koper een kritische component voordat hij een auto koopt, omdat het mensen helpt bij de beslissing of ze een bepaalde auto kopen of niet. Mercedes voertuigen zijn echt betrouwbaar geweest; echter, zijn zij gekend voor hun hoge onderhoudskosten. De betrouwbaarheid van de R-Klasse is door J.D Power beoordeeld met 4 van de 5 sterren.

Veiligheid

Veiligheidsvoorzieningen zijn altijd een pluspunt geweest voor Duitse auto’s omdat ze vrij veilige auto’s hebben gemaakt met een aanzienlijk aantal veiligheidsvoorzieningen. Auto’s van Mercedes presteren zeer goed in crashtests. De R-Klasse is door de IIHS aan een crashtest onderworpen en behaalde uitstekende resultaten. Bovendien zitten de auto’s vol met veiligheidsvoorzieningen zoals airbags, elektronische stabiliteitscontrole, antiblokkeerremmen, enz.

Afschrijvingspercentage

De restwaarde is ook een belangrijke factor bij het bepalen van de betrouwbaarheid van een voertuig. Mercedes-voertuigen verouderen doorgaans vrij goed, waardoor ze hun waarde behouden. De normale Mercedes-voertuigen devalueren ongeveer 45% na 5 jaar, en de R-Klasse zijn oude auto’s waardoor de depreciatiegraad niet veel uitmaakt.

  Mercedes AMG GLE-klasse betrouwbaarheid

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn het belangrijkste kenmerk om de betrouwbaarheid van een auto te beoordelen. Mercedes auto’s zijn meestal vrij complex en ze kosten veel voor hun onderhoud. De R-Klasse heeft een hoge onderhouds- en reparatiekost van ongeveer $900 per jaar, wat vrij hoger is dan veel van zijn rivalen.

FAQ

Is de Mercedes-Benz R-klasse een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-Benz R-klasse is een vierwielaangedreven auto.

Hoeveel zitplaatsen zijn er in de Mercedes-Benz R-klasse?

De Mercedes-Benz R-klasse is een auto met 6 zitplaatsen. De EPA-classificatie voor deze auto is: 4WD Sport Utility Vehicle

Hoeveel pk heeft een Mercedes-Benz R-klasse en heeft hij een turbo?

De Mercedes-Benz R-klasse heeft 302 pk en 273 lb-ft koppel. De motor is een Gas V6 met een cilinderinhoud van 3,5L/ Het brandstofsysteem is: Directe Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mercedes-Benz R-klasse?

87.3 Cubic Feet ( 2,472 m3 )

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mercedes-Benz R-klasse?

5,8 inch ( 14,73 cm)

Wat voor soort wielen heeft hij?

Mercedes-Benz R-klasse heeft 19 x 8.0 inch Aluminium Voorwielen en 19 x 8.0 inch Aluminium Achterwielen.

Is Mercedes R350 betrouwbaar?

De Mercedes-Benz R350 betrouwbaarheid rating is 2,5 van de 5,0. Daarmee staat hij op de 11e plaats van 19 luxe full-size SUV’s. De gemiddelde jaarlijkse reparatiekosten van het voertuig van $ 1.153 is een teken dat het lage eigendomskosten heeft.

  Infiniti EX37 betrouwbaarheid

Wanneer werd de Mercedes R-Klasse uit productie genomen?

De verkoop van de R-Klasse bleef dalen en de R-Klasse werd in 2012 voor de Noord-Amerikaanse markt en in 2013 voor Europa uit productie genomen. De R-Klasse werd ook voor andere markten in Europa en Europa in 2013 stopgezet, met uitzondering van China, waar de R-Klasse een grote populariteit genoot. De R-Klasse werd op de Noord-Amerikaanse markt vervangen door de Mercedes-Benz Metris.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts