Mercedes Benz C klasse betrouwbaarheid

Als Duitse autofabrikant is Mercedes al meer dan honderd jaar een van de meest luxueuze, premium en betrouwbare merken op de markt. De C-Klasse omvat compacte executive auto’s met 4-deurs sedans die uitsluitend premium zijn in hun kwaliteit.

Overzicht

De C-Klasse is al enkele jaren op de markt en is momenteel aan zijn 5e generatie toe. De auto’s hebben verschillende aandrijflijnen, variërend van een 1,5-liter turbomotor tot de grootste 2,0-liter turbomotor. Mercedes biedt ook een hybride model van de C-Klasse. Deze auto’s hebben veel functies en het interieur is zeer extravagant om in te zitten.

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid wordt vaak besproken als een van de belangrijkste zorgen van kopers voordat ze een voertuig kopen. Mercedes is al een tijdje op de markt en ze hebben hun sporen verdiend, maar de extreem luxueuze wagens zijn ook duur in onderhoud. De C-Klasse auto’s zijn behoorlijk solide en ze hebben een betrouwbaarheidsscore van 81 op 100 door J.D Power.

Veiligheid

De veiligheidsfactor is een onderdeel van betrouwbaarheid en het is ook een deal-breaker voor veel mensen. Mercedes heeft, net als andere Duitse auto’s, een reputatie voor goede veiligheidsmaatregelen. De C-Klasse werd door de IIHS onderworpen aan crash-tests en behaalde daarbij uitstekende resultaten. De auto werd ook bekroond met de “Top Safety Pick+” award. De veiligheidsvoorzieningen omvatten voetgangersveiligheid, PRE safe systeem, actieve remassistentie, enz.

  Welk merk heeft hogere verzekering tarieven, Audi of Mercedes?

Afschrijvingspercentage

Het afschrijvingspercentage is ook vrij belangrijk voor veel mensen omdat er veel auto’s zijn die hun waarde zeer snel verliezen. Mercedes heeft een goede reputatie op het gebied van waardevastheid en verliest ongeveer 45% van zijn oorspronkelijke waarde na 5 jaar. De C-klasse auto’s in het bijzonder verliezen ongeveer 53% van hun waarde na 5 jaar.

Onderhoud en herstelling

Onderhoudskosten zijn de belangrijkste factor van betrouwbaarheid van auto’s en veel mensen geloven dat Mercedes auto’s veel meer kosten in hun onderhoud dan hun andere rivalen in de VS. De C-Klasse auto’s hebben een gemiddelde onderhoudskost van ongeveer $900 per jaar.

FAQ

Is de Mercedes-Benz C-klasse een auto met voorwielaandrijving, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving?

De Mercedes-Benz C-klasse is een auto met achterwielaandrijving.

Hoeveel zitplaatsen heeft de Mercedes-Benz C-klasse?

De Mercedes-Benz C-klasse is een auto met 5 zitplaatsen. De EPA-classificatie voor deze auto is: Compacte Auto’s

Hoeveel pk heeft een Mercedes-Benz C-klasse en heeft hij een turbo?

De Mercedes-Benz C-klasse heeft 255 pk en 273 lb-ft koppel. De motor is een Intercooled Turbo Premium Unleaded I-4 met een cilinderinhoud van 2.0 L Het brandstofsysteem is: Directe Benzine Injectie.

Hoe groot is de kofferruimte van de Mercedes-Benz C-klasse?

12.6 Cubic Feet (0,357 m3)

Hoeveel bodemvrijheid heeft de Mercedes-Benz C-klasse?

9,65 cm.

Wat voor soort wielen heeft hij?

Mercedes-Benz C-klasse heeft 18 X 7,5 inch aluminium voorwielen en 18 X 8,5 inch aluminium achterwielen.

  Waarom zijn gebruikte Mercedes S-Klassen zo goedkoop?

Gaan Mercedes C-klasse lang mee?

Mercedes C-klasse kan bij goed onderhoud gemiddeld 13-17 jaar meegaan. Mercedes kan 200.000 tot 250.000 mpg meegaan voordat er grote reparaties nodig zijn. Dit is gebaseerd op een gemiddeld jaarkilometrage van 15.000.

Wat gaat er mis met de C-Klasse?

De Mercedes C-Klasse kan gaan roesten. Dat is niet ongewoon voor een moderne auto. Meestal zit het rond het kofferdeksel in de buurt van de kofferontgrendelingshendel. De buitenspiegels kunnen problemen geven door lawaaierige vouw- en/of verstelmotoren, evenals de integrale richtingaanwijzerrepeaters die niet synchroon werken met de hoofdunits.

Is de Mercedes C300 betrouwbaar?

De betrouwbaarheid van de Mercedes-Benz C300 wordt beoordeeld met een 3,5 op 5,0. Daarmee staat hij op de 13e plaats van 31 luxe middenklassers. Hoewel reparaties vaker voorkomen dan bij andere auto’s, is de kans op ernstige schade kleiner. Een C300 zal u vereisen om de winkel te bezoeken voor kleine reparaties, dus verwacht iets meer uit te geven.

Is Mercedes betrouwbaarder dan Toyota?

J.D. Power meldt dat Toyota’s, Chevys betrouwbaarder zijn dan Mercedes en BMW. Namen van Toyota, General Motors, Hyundai en Daimler hadden gemiddeld 135 problemen, zes meer dan die van de merken van Mercedes-Benz.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts