Toyota vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Toyota is het populairste standaard automerk, terwijl Mercedes-Benz het populairste luxe automerk is. Maar welk automerk is betrouwbaarder tussen Toyota en Mercedes-Benz?

Toyota is betrouwbaarder dan Mercedes-Benz. Toyota is een van de meest betrouwbare automerken op de markt. Het is gerangschikt in de top drie in betrouwbaarheid ratings door de meeste industrie rating agencies. Mercedes, aan de andere kant, scoort lager op de meeste industrie beoordelingen. Het staat echter nog steeds iets hoger dan andere Duitse luxemerken, met uitzondering van Porsche.

De betrouwbaarste modellen van Toyota en Mercedes-Benz

Toyota Prius

Sinds zijn debuut in 1997 heeft de Toyota Prius zich onderscheiden als een van de meest betrouwbare auto’s ooit. De Toyota Prius heeft de hybridetechniek veranderd, want het is een van de eerste auto’s die met deze hightech techniek is uitgerust. De auto is zeer goedkoop in onderhoud en reparatie. Bovendien zijn reserveonderdelen gemakkelijk verkrijgbaar.

De Toyota Prius heeft een basisprijs van $ 31.200 en het is de meest betrouwbare Toyota op de markt. Hij wordt op de voet gevolgd door de Toyota Corolla en Toyota Camry. Al deze auto’s hebben een betrouwbaarheid rating van 5 op 5 op de meeste industrie ratings.

Deze Japanse auto is een middelgrote sedan met voorwielaandrijving. Bovendien biedt de auto plaats aan maximaal 5 passagiers en bespaart hij brandstof dankzij het hybride systeem. Ondanks zijn betaalbaarheid is de Toyota Prius toch comfortabel en veilig.

Mercedes-Benz E-Klasse

De eerste Mercedes-Benz E-Klasse debuteerde in 1984. Dit model is uitgegroeid tot een van de best verkochte Mercedes modellen aller tijden. Wat hem zo bijzonder maakt, is zijn betrouwbaarheid. De E-Klasse is het meest betrouwbare model van Mercedes, gevolgd door de GLC-Klasse en de S-Klasse.

  Wat is de grootste Mercedes sedan?

Met een basisprijs van 57.800 dollar is de E-Klasse elke munt waard die eraan wordt uitgegeven. Uitgerust met een all-wheel-drive systeem, kan deze middelgrote sedan gemakkelijk cruisen op de meeste terreinen zonder veel uitdagingen. Hij is verkrijgbaar als sedan, cabriolet, wagon en coupé.

De Mercedes-Benz E-Klasse is niet alleen betrouwbaar, maar straalt ook klasse en luxe uit. Dat is te danken aan het uitmuntende design en het eersteklas interieur. Naast het fraaie uiterlijk en het comfortabele interieur is de E-Klasse ook veilig en efficiënt. Kortom, het is een downsized equivalent van de prominente Mercedes-Benz S-Klasse.

Minst betrouwbare Toyota en Mercedes-Benz modellen

Toyota RAV4

Toyota RAV4 is een van de eerste compacte crossover SUV’s die gemaakt werd. Toyota begon met de productie van de RAV4 in 1994 en heeft nooit meer omgekeken. De Toyota RAV4 is echter nooit een betrouwbaar voertuig geweest. Het is een van de minst betrouwbare Toyota modellen op de markt.
Volgens J.D. Power betrouwbaarheid ratings, de huidige Toyota RAV4 model heeft een betrouwbaarheid score van 74 op 100, dat is iets beter dan de vorige modellen. Consumer Reports beoordelen dezelfde auto te hebben betrouwbaarheid score van 3 op 5, dat is iets boven het gemiddelde, maar niet goed in vergelijking met andere Toyota-modellen.

Over het algemeen is de Toyota RAV4 een mooie en goed presterende kleine SUV die veel te bieden heeft, ook al is het niet de meest betrouwbare Toyota op de markt. Het is zuinig, gemakkelijk te onderhouden en biedt een aantal standaard tech en veiligheidsvoorzieningen.

Bovendien is hij uitgerust met een AWD-systeem, waarmee de eigenaar gemakkelijk over verschillende terreinen kan cruisen. Met een capaciteit van vijf zitplaatsen is deze kleine Japanse SUV ruim genoeg om comfort te bieden.

  Mercedes R350 Betrouwbaarheid - is het een betrouwbare oude auto?

Mercedes-Benz C-Klasse

Ook al is de Mercedes-Benz C-Klasse het minst betrouwbare model van Mercedes, toch zijn niet alle varianten van de Mercedes C-Klasse onbetrouwbaar. Sterker nog, de Mercedes-Benz C-Klasse omvat ook enkele van de meest betrouwbare Mercedes modellen. Maar over het algemeen is het nog steeds het minst betrouwbare model van Mercedes.

De Mercedes-Benz C-Klasse scoort onder het gemiddelde bij de meeste betrouwbaarheidsbeoordelaars in de sector. Dit is een indicatie dat het erg duur is om een C-Klasse te bezitten, omdat u vaker naar de garage moet dan met andere auto’s het geval zou zijn. Van alle Mercedes-modellen is de E-Klasse het enige model dat iets boven het gemiddelde scoort.

Toch is de Mercedes C-Klasse een luxueuze topberline met uitzonderlijke kenmerken. Hij presteert ook uitstekend, vooral als u de AMG-versie kiest. De koper heeft de keuze uit een AWD-systeem of een RWD-systeem. Met een 2.0-liter turbo inline-4 benzinemotor en een automatische 9-versnellingsbak is dit een zeer krachtige compacte sedan.

FAQ

Wat is het grootste verschil tussen Toyota en Mercedes?

Het belangrijkste verschil tussen Toyota en Mercedes is hun doelmarktsegment. Mercedes-Benz bouwt voertuigen bestemd voor de hogere klasse, terwijl Toyota betaalbare voertuigen bouwt voor iedereen. Mercedes modellen zijn voorzien van high-tech engineering, luxe functies, en cutting-edge technologie.

Welke auto is goedkoper in onderhoud, Toyota of Mercedes?

Dit is niet eens een discussie. Toyota is extreem goedkoop in onderhoud en reparatie, terwijl Mercedes erg duur is in reparatie en onderhoud en dure reserveonderdelen heeft. Toyota’s zijn heel eenvoudig en de meeste monteurs kunnen eraan werken. Dit is niet het geval met Mercedes, die gespecialiseerde reparateurs vereisen.

  Zijn tweedehands BMW's betrouwbaar?

Welke auto is duurzamer, Mercedes of Toyota?

Toyota is misschien een betrouwbaardere auto dan Mercedes-Benz, maar als het op duurzaamheid aankomt, is Mercedes duurzamer. Het is gemakkelijker om een Mercedes model uit 1980 of 1990 te herkennen dan een Toyota model. Dat komt omdat Mercedes-Benz meer nadruk legt op kwaliteit dan Toyota. Daarom gaan hun auto’s langer mee.

Waarom gebruiken de meeste taxibedrijven Toyota’s in plaats van Mercedessen of BMW’s?

Dat is eenvoudig. Toyota’s zijn goedkoper dan Duitse luxemerken. Bovendien is Toyota betrouwbaarder en makkelijker te onderhouden en te repareren. Bovendien zijn er veel Toyota service centers. Dus als uw auto stuk gaat, kunt u hem binnen korte tijd laten onderhouden.

Wat maakt Mercedes zo onbetrouwbaar?

Mercedes is zo onbetrouwbaar door de vele problemen die het ontwikkelt na het behalen van een groot aantal kilometers. Naast de vele problemen zijn ook de reparatie- en onderhoudskosten zeer hoog. Bovendien heeft Mercedes getrainde technici nodig om hun auto’s te onderhouden, die ook veel kosten.

Toyota is toonaangevend op het gebied van betrouwbaarheid

Als het op betrouwbaarheid aankomt, zijn er maar weinig merken die Toyota overtreffen. Hoewel Mercedes hoger scoort op betrouwbaarheid in vergelijking met andere luxe auto’s, is het niet betrouwbaarder dan een goed gebouwde Toyota. Wat Toyota betrouwbaar maakt zijn de snelle reparaties, goedkopere onderdelen, en gemakkelijk beschikbare servicecentra om uw auto te repareren en te onderhouden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts