Wat krijgt meer meisjes – BMW of Mercedes?

De stereotypen rond de eigenaars van deze twee respectabele merken zijn een macho adrenaline-pompende man als BMW-eigenaar en een meer ingetogen zakelijke man voor een Mercedes. Natuurlijk zijn dit slechts stereotypen en zijn ze meestal niet echt zinvol.

Als je wilt dat je auto meisjes aantrekt, of je nu voor een Mercedes of een BMW kiest, dan moet het waarschijnlijk een flitsende auto zijn. Over het algemeen worden Mercedessen begeerlijker gevonden dan BMW’s, en dat is vooral te danken aan het uiterlijk van de moderne Mercedessen die een slanker design hebben.

Natuurlijk kun je een meisje niet alleen “krijgen” op basis van je auto, en heb je ook een aantal andere kwaliteiten nodig. Het is niet de auto die het meisje krijgt, maar de man (of vrouw). Je auto kan je echter wel helpen om een goede indruk te maken.

SUV’s

Tegenwoordig houdt iedereen van SUV’s, zowel mannen als vrouwen. Modellen zoals de Mercedes G-klasse worden gezien als ongelooflijk populair bij vrouwen, omdat ze een immens capabele auto op en off-road bieden met een pluche interieur en een tijdloos exterieurdesign.

Ze zijn wel duur, want het instapmodel G550 begint bij ongeveer $131k, en met zo’n prijskaartje ga je zeker veel aandacht trekken van zowel mannen als vrouwen. Vrouwen zijn ook dol op de GLC, omdat hij de meeste kenmerken van een moderne SUV biedt voor een lagere prijs van $42k.

In de BMW hoek worden modellen als de X5 en de X6 ook door veel mannen en vrouwen als aantrekkelijk gezien. De X5 begint rond de $60k, en de X6 brengt u minimaal $65k op. De prestatiegerichte M-modellen die de meeste aandacht trekken, kosten u meer dan $100.000.

  Beste Mercedes Youngtimer

Sedans en hatchbacks

Sedans worden meestal niet zo aantrekkelijk gevonden als SUV’s omdat ze een meer ingetogen design hebben en meestal worden geassocieerd met oudere mensen. Maar de AMG- of M-modellen met opgefriste body-kits en speciale lak voor het exterieur zullen zeker meer aandacht trekken van vrouwen.

De hatchbacks zijn niet zo aantrekkelijk als je zou denken, omdat ze meestal als instapmodellen worden beschouwd. Modellen als de A-klasse zijn populair bij vrouwen, maar niet in de zin die je zou willen. Ze zijn meer praktisch dan flitsend.

Hetzelfde geldt voor de BMW 1-serie, want hatchbacks zijn vrij gangbaar en worden geassocieerd met een betaalbaarder prijskaartje. Misschien is het verhaal anders met top-of-the-line M Performance of AMG-modellen, maar ze kunnen niet tippen aan de aantrekkingskracht van SUV’s.

Sportwagens en Super GT’s

Als je echt de meeste aandacht wilt, zijn dit soort auto’s meestal de beste oplossing. Hoewel sommige SUV’s zoals de eerder genoemde G-klasse kunnen tippen aan de aantrekkingskracht die auto’s in dit segment bieden, is de G-klasse ook redelijk concurrerend geprijsd met deze modellen.

Modellen als de Mercedes AMG GT 2-deurs of de 4-deurs variant zijn beide aandachtsmagneten, vooral de 2-deurs variant. De 2-deurs AMG GT is er in verschillende uitvoeringen en het instapmodel kost je rond de $100k. De vierdeurs AMG GT 53 is ongeveer even duur.

Als het op BMW’s aankomt, is het populairste model de 8-serie of de M8 als het top-of-the-line model. Een instapmodel van de 8-serie kost $ 88.000, terwijl het topmodel van de M8 Performance, uitgerust met alle toeters en bellen, maar liefst $ 150.000 kost.

  Moet ik een 10 jaar oude BMW kopen?

Kies de auto die bij u past

Welke Mercedes- en BMW-modellen vallen niet op?

Ook al worden zowel Mercedes als BMW in hun topmodellen als aandachtsmagneten beschouwd, sommige modellen slagen er ook in om onder de radar te blijven en bijna helemaal geen aandacht te trekken. Dit is vooral het geval als de modellen in kwestie een meer ingetogen uitrustingsniveau of kleur hebben.

De Mercedes B-klasse, een familie minivan met een gebruikelijke saaie minivan vormgeving, trekt meestal weinig tot geen aandacht, zeker zonder de LED koplampen. Hetzelfde geldt voor de BMW 2-serie minivan. Als je indruk wilt maken met je mooie auto, is een minivan meestal niet de juiste keuze.

Veel sedans zijn ook in staat om onder de radar te blijven als je ze niet aanvinkt met al het opzichtige chroom of zwarte sierpakketten. Bijvoorbeeld, een basis model C-klasse zonder LED koplampen, sportpakketten, of een set van mooiere wielen lijkt als een vrij saai uitziende auto.

Krijg je met sommige auto’s echt meisjes?

Meestal niet. Als u vrouwen wilt aantrekken door veel geld uit te geven aan een waardeverminderend bezit, dan moet u overwegen uw strategie te veranderen. Flitsende auto’s trekken flitsende mensen aan, zowel mannen als vrouwen, en dat zijn meestal het soort mensen dat je niet om je heen wilt hebben.

Alle bovengenoemde stereotypen zijn tamelijk verwerpelijk omdat ze weinig tot geen waarheid bevatten. Vrouwen zijn geen gecentraliseerd meningencentrum, en verschillende vrouwen geven de voorkeur aan verschillende dingen ten opzichte van elkaar. Dus, de volgende keer dat je op zoek gaat naar auto’s waarvan je denkt dat ze de aandacht van een meisje zullen trekken, moet je het haar waarschijnlijk op voorhand vragen.

  Beste Mercedes om te wijzigen?

Het beste advies is dat je moet winkelen voor de auto’s die je zelf leuk vindt. Je moet een auto kopen die je zelfverzekerd maakt, want vrouwen houden zeker van een zelfverzekerd persoon. Het gaat niet om de auto’s, het gaat om de persoon die erin rijdt, en een auto kiezen op basis van wat je denkt dat iemand anders ervan vindt is nooit een goed idee.

Welke auto’s haten vrouwen?

Het is een stuk gemakkelijker om auto’s te vinden die vrouwen haten dan auto’s die meisjes aantrekken. Sommige auto’s, zoals de Hummer H1, worden algemeen beschouwd als “compensatie” auto’s voor mannen met een ondermaatse “mannelijkheid”. Hetzelfde geldt voor elke “monster truck” uitziende auto.

Bovendien haten vrouwen supercars. Ze zijn leuk om naar te kijken en om een weekendje mee te rijden, maar ze zijn luidruchtig, onaangenaam, oncomfortabel en uiterst onpraktisch. Bovendien lijkt een auto als een Lamborghini Aventador SVJ in felgroen kinderachtig en volstrekt onnodig, vooral als ze worden gekocht om aandacht te trekken.

Elke supercar die op een aandachtszoekende manier door de stad wordt gereden is als het kopen van een vliegtuig om je weekendboodschappen te doen. Het is onnodig, onpraktisch en ronduit teleurstellend gezien de enorme capaciteiten die dergelijke machines bezitten in de handen van een ervaren bestuurder op een circuit of een bergpas.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts