BMW Z4 VS Mercedes SLK – wat is beter?

BMW en Mercedes-Benz zijn al tientallen jaren rivalen. Ze concurreren in bijna elke autocategorie, omdat ze beide een verscheidenheid aan automerken en modellen aanbieden. Ongeacht hun concurrentie, welke auto is beter tussen de BMW Z4 en Mercedes SLK?

De Mercedes SLK is de betere auto als u op zoek bent naar luxe, comfort en geavanceerde functies. Aan de andere kant is de BMW Z4 de ideale auto voor mensen die prestaties, snelheid en een uitstekende wegligging wensen. Over het algemeen zijn deze auto’s uitzonderlijk en supersnel.

Voor dit artikel, zullen we alleen vasthouden aan de 2016 Mercedes SLK en 2016 BMW Z4. Dit komt omdat Mercedes veranderde de Mercedes SLK naar Mercedes SLC in 2016. Hoewel de SLK en SLC dus dezelfde auto’s zijn, is hun nomenclatuur anders.

Bovendien werd de Mercedes SLK of SLC in 2020 uit productie genomen, terwijl de BMW Z4 tot op heden nog steeds in productie is. Het zal dus niet eerlijk zijn als we de 2016 Mercedes SLK vergelijken met de 2022 BMW Z4. Dus, onze focus zal liggen op de 2016 Mercedes SLK en 2016 BMW Z4.

Hoe verhoudt de BMW Z4 zich tot de Mercedes SLK?

Uiterlijk en interieur

De Mercedes SLK ziet er eleganter uit dan de BMW Z4. Dit geldt zowel voor de binnen- als de buitenkant. Bovendien is de Mercedes SLK een van de meest iconische auto’s aller tijden. Wat de SLK qua uiterlijk onderscheidt van de BMW Z4 is het sportieve design.

Beide auto’s zijn cabriolets met een sportieve uitstraling, maar de SLK oogt sportiever dan de BMW Z4. Niettemin is de BMW Z4 groter met een wielbasis van 98,3 inch, een lengte van 166,9 inch, een breedte van 70,5 inch en een hoogte van 50,6 inch.

  Wat krijgt meer meisjes - BMW of Mercedes?

Aan de andere kant heeft de Mercedes SLK een wielbasis van 95,7-inch, een lengte van 162,8-inch, een breedte van 71,5-inch en een hoogte van 51,–inch. Uit deze metingen blijkt dat de BMW Z4 langer is, terwijl de SLK hoger is. Bovendien heeft de BMW Z4 ook een ruimer interieur, hoewel het verschil erg klein is.

Ondanks dat de BMW Z4 een ruimer interieur heeft, is het interieur van de Mercedes SLK comfortabeler en geavanceerder. Dit is te danken aan de hoogwaardige materialen en geavanceerde functies die Mercedes aan het interieur toevoegt. De BMW Z4 zit er echter niet ver naast, want ook die is comfortabeler.

Prestaties

Typisch presteren BMW’s beter dan Mercedes-Benz. De BMW Z4 wordt geleverd met een 3,0-liter twin-turbo zes-in-lijn motor die tot 335 pk en 332 lb-ft koppel levert. De Mercedes SLK daarentegen heeft een 3,5-liter loodvrije V-6 motor die tot 302 pk en 273 lb-ft aan koppel levert.

De BMW Z4 is dus krachtiger en presteert beter dan de Mercedes SLK. Bovendien hebben beide auto’s verschillende varianten. De BMW Z4 heeft drie varianten: sDrive28i Roadster met een 2,0-liter inline-4 benzinemotor, sDrive35i Roadster met een 3,0-liter twin-turbo inline-6 benzinemotor, en sDrive35iS Roadster met een 3,0-liter twin-turbo inline-6 benzinemotor.

De Mercedes SLK heeft slechts twee versies: de SLK 300 Roadster met een 2,0-liter inline-4 benzinemotor en de SLK 350 Roadster met een 3,5-liter V6 benzinemotor. Bovendien kan de hoogste Mercedes-uitvoering in 5,6 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren en haalt hij een topsnelheid van 167 km/u.

  Beste BMW motorolie

De BMW Z4 is echter veel sneller en kan in 4,8 seconden van 0 naar 60 accelereren, maar is wel langzamer met een topsnelheid van 155 km/u. Ook al start de BMW Z4 sneller, de Mercedes SLK is sneller.

Prijs

Het kan als een verrassing komen, maar de BMW Z4 is duurder dan de Mercedes SLK. De basis BMW Z4 (sDrive28i) kost ongeveer 49800 dollar, terwijl de high-end trim (sDrive35is) rond de 66.300 dollar kost. Aan de andere kant, de basis Mercedes SLK (SLK 300) kost rond de $47.000, terwijl de top trim (SLK 350) kost rond de $59.250.

Wanneer u de beginprijzen van de BMW Z4 en de Mercedes SLK vergelijkt, zult u merken dat de Mercedes SLK veel goedkoper is met meer geavanceerde functies. De BMW Z4 presteert misschien beter en biedt meer ruimte, maar de Mercedes SLK is geavanceerder en sportiever dan de Z4.

FAQ

Welke auto is sneller – Mercedes SLK of BMW Z4?

Wat de acceleratie betreft, is de BMW Z4 de snellere auto, want hij heeft slechts 4,8 seconden nodig om van 0 naar 60 te gaan, terwijl de SLK daar 5,6 seconden over doet. Wat de snelheid betreft, is de Mercedes SLK echter sneller dan de BMW Z4, want hij haalt een topsnelheid van 167 km/u, terwijl de Z4 155 km/u haalt.

Waarom zijn de tweedehands Mercedes SLK en BMW Z4 zo goedkoop?

Tweedehands Mercedes SLK en BMW Z4 zijn zo goedkoop door de hoge kosten voor reparatie en onderhoud. Bovendien zijn hun onderdelen zeer duur en gaan deze wagens vaak stuk in vergelijking met gewone wagens. Bovendien zijn er speciale gereedschappen en monteurs voor nodig, wat de onderhoudskosten verhoogt.

  Wat is de krachtigste Mercedes?

Waarom werd de Mercedes SLK veranderd in SLK?

Voor 2017 produceerde Mercedes de Mercedes SLK. Echter, de naam veranderde in SLC van 2017 tot 2020. Hoewel de kenmerken hetzelfde bleven met een paar wijzigingen, veranderde Mercedes de naam om aan te geven dat de auto nauw verwant is aan de C-Klasse sedan en GLC SUV.

Welke auto is krachtiger – 2016 BMW Z4, Porsche 718 Boxster, Audi TT, of Mercedes SLK?

De krachtigste auto op deze lijst is de Porsche Boxster. Dit komt omdat zijn basismotor een uitstekende 300 pk levert. Hij wordt gevolgd door de Mercedes SLK met 241 pk, de BMW Z4 met 240 pk en ten slotte de Audi TT met 220 pk.

Wat meer is, de 2016 Porsche Boxster is de snelste als het kan versnellen van 0 tot 60 in 4,6 seconden, gevolgd door BMW Z4 met 4,8 seconden, terwijl Audi TT en Mercedes SLK beide klokken op 5,6 seconden.

Bottom line

De BMW Z4 roadster presteert veel beter en is ruimer dan de Mercedes SLK roadster. Aan de andere kant heeft de Mercedes SLK een mooier exterieur en interieur, en is hij ook geavanceerder en luxueuzer dan de BMW Z4. Ondanks het feit dat hij meer mogelijkheden biedt, is de Mercedes SLK veel goedkoper en betrouwbaarder.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts