Beste BMW motorolie

BMW deelt gewoonlijk aanbevelingen over alle onderdelen en vloeistoffen voor hun geliefde voertuigen. In de afgelopen jaren zijn hun aanbevolen oliën veranderd en het belangrijkste is dat ze variëren afhankelijk van het model van uw auto. BMW beveelt het gebruik aan van Pennzoil Synthetische Motorolie, alsook BMW Twinpower 5W30 Synthetisch.

Pennzoil Ultra Platinum – De meest geschikte olie voor BMW’s

Sinds 2015 heeft BMW Pennzoil aanbevolen als de beste olie voor BMW motoren. De Pennzoil Ultra Platinum 5W-30 Motor Oil is een volsynthetische 5W-30 motorolie die uitsluitend is afgeleid van aardgas, door gebruik te maken van Pennzoil’s speciale gepatenteerde gas-to-liquid technologie.
BMW stelt dat er geen andere motorolie fabrikant is die een dergelijke bescherming biedt voor de motor van uw auto.
De Pennzoil Ultra Platinum houdt vermogensverlies weg van de motor van uw BMW en zorgt voor extra brandstofbesparing die volgens berekeningen kan oplopen tot 550 mijl per jaar. De vergelijking is gemaakt met een vervuilde motor.
Het biedt ook onovertroffen bescherming tegen sludge en zorgt ervoor dat de krachtige motor van uw luxe auto een machine van hoge prestaties blijft door hem zo dicht mogelijk bij het fabrieksniveau schoon te houden tijdens uw gebruik.
Niet alleen dat, maar de premium kwaliteit motorolie die BMW heeft gekozen houdt ook de zuigers van de auto een stuk schoner dan zijn concurrenten doen. Bij vergelijking van de reinheid van de zuigers met de zwaarste industrie normen van de ILSAC GF-6 reeks IIIH zuiger test, scoort de Pennzoil olie A++.

Volledige specificaties van de door BMW aanbevolen motorolie

Deze hoog-functionerende Pennzoil Ultra Platinum motorolie is er ook in opties voor zowel diesel- als benzinemotoren.
● De viscositeit van de olie: 5W30
● ACEA A5 / B5 – 10; A5 / B5 – 12 (SAE 5W – 30, SAE 10W – 30)
ILSAC GF-5 Overtreft de ILSAC GF-5 vereisten voor reiniging en bescherming van de motor
Type: Volledig synthetisch
API SN, SM, SL, en SJ
● ACEA A1 / B1 – 10, A1 /B1 – 12 (SAE 0W – 20, SAE 5W – 20, SAE 5W – 30, SAE 10W-30)
Afmetingen van de verpakking: Het wordt geleverd in 9 x 4 x 2,5 inch
Gewicht verpakking: 12,6 pond

  De beste koelvloeistof voor BMW's

Wat maakt Pennzoil Ultra Platinum een goede motorolie voor BMW’s?

5W viscositeit
De 5W viscositeit van de Pennzoil Platinum olie is zeer geschikt voor BMW motoren omdat het de juiste hoeveelheid smering geeft door het vormen van een dikke laag van bescherming tussen alle onderdelen van de motor van uw auto.
Doet wonderen in koud weer en warme klimaten
Dit olieproduct is bestand tegen bevriezing en zorgt ervoor dat u uw geliefde BMW sneller kunt starten op koudere dagen, zelfs als het vriest. Bovendien is het ook immuun tegen verdamping en is het ook een goede keuze voor warmere klimaten.
Het werkt als een lekvrij motorreinigingsmiddel
Pennzoil Ultra Platinum olie absorbeert de overmatige hitte die van uw motor uitgaat en beschermt deze tegen oververhitting. Het is een lekbestendige substantie dankzij een geavanceerde accessoire ingrediënten combinatie.

Voor- en nadelen van Pennzoil Ultra Platinum Motor Oil

Het is veilig om te zeggen dat BMW’s aanbevolen motorolie zeer veilig is om te gebruiken. Het enige nadeel dat sommige recensenten hebben vermeld is dat sommige voertuigen naar verluidt meer olie zijn gaan verbruiken dan normaal.
Pros
Ondanks dat het synthetisch is, is het een recyclebaar product
Bestand tegen zowel bevriezen als verdampen
● Geweldige 5W viscositeit
● Smeert de motor en voorkomt dat deze verslijt
● Werkt als een reinigingsmiddel voor uw machine
● Verbetert de kilometrage
Nadelen
U moet verschillende motoroliën kopen voor benzine- en dieselmotoren. U kunt niet dezelfde voor beide gebruiken.
Sommige recensenten hebben een verhoogd olieverbruik van hun voertuigen met dit product gemeld.

  Wat is de beste kleine BMW SUV?

Een goed alternatief: Mobil 1 – 0W-40, 153669 Synthetische Motorolie

Een andere goede motorolie die voor BMW’s kan worden gebruikt, is de 0W-40 synthetische motorolie van Mobil 1. Deze olie voorkomt dat motoren voortijdig afbreken en helpt ze veel langer mee te gaan door beschadigde afzettingen en sludgeopbouw te vermijden. Het heeft ook geweldige slijtage beschermende parameters voor de motor en een geweldige prestatie als gevolg van uniforme synthetische oliemoleculen die wrijving verminderen.
Het is specifiek ontwikkeld om de behoeften van zowel benzine- als dieselmotoren op te lossen en levert een grote waarde voor beide soorten motoren.

Voordelen en nadelen van Mobil 1 motorolie

Het grootste voordeel van Mobil 1’s motorolie ten opzichte van Pennzoil’s is het feit dat het gemakkelijk bruikbaar is in zowel benzine- als dieselmotoren.
Voordelen
● Is veilig voor gebruik in zowel benzine- als dieselmotoren
● Verbetert brandstofbesparing aanzienlijk
Beschermt de motor van uw auto tegen slijtage, zelfs bij extreem rijgedrag
● Houdt de motor schoon
● Uitstekende viscositeitscontrole
Nadelen
Klanten hebben het product bekritiseerd omdat ze slechts 4,3 liter olie hebben gekregen, ondanks de 5-kwart liter verpakking.
Sommige producten kunnen een defecte verpakking of een beschadigde dop hebben.

De meeste negatieve reviews over het product van Mobil 1 hebben betrekking op de verpakking en niet op het product zelf. Uw beslissing kan immers worden beïnvloed door de prijsopties en de beschikbaarheid. Deze twee producten zijn niet de enige die geschikt zijn, maar wat u ook kiest, zorg ervoor dat u een product koopt dat ofwel goedgekeurd is of aanbevolen wordt door BMW.

  Beste BMW voor een eerste auto

Dingen om te overwegen bij de keuze van een motorolie

Kunt u elk type synthetische olie in uw BMW gebruiken?

Over het algemeen kunt u elk type synthetische olie in uw BMW gebruiken, maar houd er rekening mee dat alle motoren zijn ontworpen om met een bepaald type olie te functioneren. Het gebruik van een ander type olie kan de levensduur van de motor van uw auto verkorten. Probeer de synthetische olie te kopen die wordt aanbevolen in de gebruikershandleiding van uw auto. Vanaf 2015 heeft BMW het gebruik van Pennzoil Platinum aanbevolen.

Wat is van belang bij de aanschaf van de juiste olie voor uw BMW?

Gewoonlijk wordt elke auto geleverd met een aanbevolen oliemerk en -type. Maar belangrijker dan het merk achter uw motorolie, is de viscositeitsgraad. Als u de viscositeit van uw olie verknoeit, zal uw motor een kortere levensduur hebben en een lagere smering. Als u in de handleiding van uw auto leest dat hij een viscositeitniveau van 10W-30 nodig heeft en hij synthetische olie gebruikt, koop dan dit type en ga niet experimenteren.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts