Wat is het verschil tussen GLC en GLA Mercedes?

Mercedes-Benz is een van de weinige autofabrikanten die een verscheidenheid aan automerken en modellen maken om aan de behoeften van verschillende consumenten te voldoen. Onder de verschillende auto’s die het maakt, zijn SUV’s een van de best verkochte merken. Maar wat is het belangrijkste verschil tussen de GLA en GLC?

Zowel de Mercedes GLA als de GLC zijn twee uitstekende SUV’s met veel top-notch en geavanceerde functies. Toch verschillen ze op diverse punten. De Mercedes-Benz GLA is een subcompacte SUV, terwijl de Mercedes GLC een compacte SUV is.

Bovendien is de GLA iets goedkoper dan de GLC. De GLC is echter krachtiger en ruimer dan de GLA. Dus als u een familieman bent en een auto wilt waar u met uw gezin comfortabel in kunt zitten, dan is de GLC de perfecte auto. Een ander groot verschil is dat de GLA veel goedkoper is dan de GLC.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Mercedes GLA en GLC?

Kenmerken

Een van de belangrijkste verschillen tussen deze Mercedes SUV’s zijn de features waarmee ze geleverd worden. Ondanks het feit dat de GLC vergelijkbare kenmerken heeft, beschikt hij over meer standaarduitrusting dan de GLA. Deze omvatten 18-inch wielen, verwarmde voorzetels, een universele garagedeuropener, een afwerking met echt hout en een 10,25-inch touchscreen. Deze voorzieningen zijn niet standaard op de GLA.

Afmetingen

Een ander duidelijk verschil tussen deze twee auto’s is het formaat. De Mercedes GLC is behoorlijk groter dan de GLA, hoewel het hoogteverschil erg klein is. De GLC is ongeveer 10 inch langer dan de GLA en 3 inch breder, en ongeveer een centimeter langer in de hoogte.
Ondanks de geringe afmetingen zullen sommige mensen dol zijn op de GLA, omdat ze zich hiermee veel gemakkelijker door de stad kunnen bewegen. Maar voor mensen die op zoek zijn naar omvang, comfort en laadruimte, is de GLC de betere auto. De GLC heeft in totaal 56,5 kubieke meter aan laadruimte, terwijl de GLA 43,6 kubieke meter aan laadruimte heeft.

  Hoe lang duurt het om een Mercedes te produceren?

Prestaties

Ook op het gebied van prestaties verschillen deze auto’s nogal. De basismodellen zijn echter beide uitgerust met een 2,0-liter turbo 4-cilinder motor. Toch biedt de GLC meer vermogen omdat hij meer pk’s en koppel heeft. Dus, als je een krachtigere SUV wilt, zul je voor de GLC SUV moeten gaan.
De Mercedes-Benz GLC SUV genereert maximaal 241 pk en 273 lb-ft koppel, terwijl de Mercedes-Benz GLA maximaal 208 pk en 258 lb-ft koppel genereert. Als het op snelheid aankomt, is de GLC ook sneller, want hij kan in 6,3 seconden van 0 naar 60 accelereren, vergeleken met de GLA die in 7,2 seconden van 0 naar 60 accelereert.

Prijs

Zoals verwacht is de Mercedes GLA, die een subcompacte SUV is met minder voorzieningen, veel goedkoper dan de Mercedes GLC, die compact is met extra voorzieningen. De basisprijs voor de Mercedes-Benz GLA-Klasse bedraagt 33.900 dollar, terwijl de Mercedes GLC-Klasse een basisprijs van 40.700 dollar heeft. Het verschil is dus ongeveer 700 dollar.

Brandstofbesparing

Aangezien beide wagens SUV’s zijn, verwacht je dat hun brandstofverbruik iets hoger ligt dan dat van sedans. Niettemin verbruikt de GLC meer brandstof dan de GLA. De GLC heeft een gecombineerd EPA-brandstofverbruik van 25, terwijl de GLA een EPA-brandstofverbruik van 28 heeft. De GLA is dus zuiniger dan de GLC.

  Welke Mercedessen hebben start op afstand?

FAQ

Is het de moeite waard om de Mercedes GLA te kopen?

Als u een subcompacte SUV wenst, dan zult u van de Mercedes GLA houden. Bovendien is deze auto goedkoper dan compacte en gewone SUV’s. Bovendien is hij makkelijker te onderhouden en verbruikt hij minder brandstof dan compacte en gewone SUV’s. Hij is echter niet ideaal voor wie op zoek is naar betere prestaties en een ruime SUV.

Waarom de Mercedes SUV boven de BMW SUV kiezen?

Mercedes en BMW zijn al heel lang concurrenten van elkaar. Het maakt niet uit of het in hun sedan lijn of SUV is. Als het op SUV’s aankomt, kunnen deze beide merken bogen op uitstekende en krachtige auto’s. Ze zijn ook krachtig en zeer geavanceerd.

Echter, Mercedes komt met meer high-end en technologisch geavanceerde functies dan BMW SUV. De GLE-Klasse is bijvoorbeeld geavanceerder dan de X5. Bovendien biedt hij meer comfort en laadruimte dan de X5. Toch heeft de X5 een beter rijgedrag en betere prestaties.

Zijn Mercedes-Benz SUV’s goed in het terrein?

Ja, Mercedes SUV’s behoren tot de beste terreinauto’s. Mercedes modellen zoals de G-Klasse is een van de beste SUV’s voor off-road rijden. Dankzij kenmerken als een krachtig frame, veel bodemvrijheid en drie sperdifferentiëlen. Deze auto werd gebouwd voor militair gebruik, wat betekent dat hij gemakkelijk over elk terrein kan navigeren.

  Wat is de goedkoopste Mercedes auto?

Dus, als je de beste SUV voor off-road rijden wilt, moet je de Mercedes G-Wagon overwegen. Maar als je niet kunt veroorloven deze auto, moet je ook de GLA, GLC, GLE, en GLS-klasse. De meeste van deze auto’s zijn krachtig en ruim, waardoor ze perfect zijn voor off-road trips.

Wat is de beste Mercedes SUV?

Dat hangt af van wat u zoekt. Als u comfort en luxe zoekt, ga dan voor de Mercedes-Benz GLS-klasse. Wilt u duurzaamheid, kies dan de Mercedes-Benz G-Klasse, en wilt u betrouwbaarheid, dan is de Mercedes-Benz GLC-Klasse de beste keuze. Voor mensen met een krap budget zal de Mercedes GLA of GLB klasse een uitstekende optie zijn.

Zijn Mercedes SUV’s betrouwbaar?

Nee, de meeste Mercedes SUV’s zijn niet betrouwbaar. Mercedes SUV’s behoren meestal tot de onderste derde van alle merken. Echter, Mercedes SUV’s zijn betrouwbaarder dan BMW en Range Rover SUV’s. De minst betrouwbare Mercedes SUV is de Mercedes GLE-Klasse, terwijl de meest betrouwbare Mercedes SUV de GLC-Klasse is.

Conclusie

De verschillen tussen de Mercedes GLA en GLC zijn overduidelijk, want de GLA is een subcompacte SUV, terwijl de GLC een compacte SUV is. Dat betekent dat de GLA redelijk kleiner is dan de GLC. Andere verschillen zijn de prijs, het comfort en de prestaties.

De Mercedes-Benz GLC presteert beter dan de GLA, terwijl de GLA goedkoper en onderhoudsvriendelijker is dan de GLC. Ook verschillen deze auto’s op het gebied van comfort, want de GLC is ruimer met geavanceerde voorzieningen die het de inzittenden behaaglijker maken dan de GLA.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts