Welke Mercedessen hebben start op afstand?

Mercedes-Benz biedt een aantal van de meest technologisch geavanceerde voertuigen op de markt. Een van de unieke kenmerken die ze bieden is een start op afstand.

Alle nieuwe Mercedes-Benz modellen worden geleverd met een start op afstand. Dit is een nieuwe functie die is opgenomen in Mercedes-voertuigen die vanaf 2016 en later zijn geproduceerd. De remote start maakt deel uit van het Mercedes mbrace connect pakket, wat een van de pakketten is die door de mbrace software wordt aangeboden.

De Mercedes-Benz mbrace-functie werd in 2016 standaard. Het startpakket wordt geleverd met een gratis proefperiode van zes maanden bij de aankoop van elk Mercedes-model dat vanaf 2016 is gefabriceerd en een gratis proefperiode van drie maanden wordt aangeboden bij de aankoop van een tweedehands voertuig.

Het is ook belangrijk op te merken dat er een startpakket is dat kan worden opgewaardeerd naar mbrace Plus, Mercedes-Benz Apps, of beide. Kies een pakket dat het beste past bij uw behoeften en budget.

Wat is Mercedes mbrace?

Mercedes mbrace is een verzameling van diensten en technologische functies in de auto. De software stelt de bestuurder in staat om op afstand toegang te hebben tot zijn voertuig via de Mercedes me app. U kunt dus overal uw auto starten, portieren vergrendelen of ontgrendelen met behulp van de me app op uw telefoon.

Welke pakketten biedt Mercedes-Benz mbrace?

Naast het connect pakket biedt Mercedes mbrace nog drie andere pakketten aan. Dit zijn de pakketten secure, concierge en entertain. De start op afstand maakt echter deel uit van het connect-pakket, dat vijf jaar lang standaard wordt geleverd bij alle nieuwste Mercedes-Benz modellen.

Dingen die u kunt doen via de Mercedes me app

Met de mbrace-software kunt u deze functies uitvoeren via uw Mercedes me app:

  • Start uw auto op afstand vanaf elke locatie
  • Vergrendel of ontgrendel uw autodeuren op afstand
  • Stuur een adres naar uw navigatie
  • Behoud de oude klimaatinstellingen wanneer u start op afstand inschakelt
  Welke Mercedes is de beste om te kopen?

Voordelen van start op afstand

De start op afstand, die deel uitmaakt van het connect-pakket van mbrace, biedt de gebruiker vele voordelen. Zo kan het bijvoorbeeld de vorige klimaatinstelling van de auto oproepen wanneer u hem start. Het resultaat is dat de auto wordt ingesteld op de vorige temperatuur of toestand waarin hij zich bevond voordat hij werd uitgeschakeld.

Dus als u in een warme omgeving woont, zorgt de mbrace-functie ervoor dat uw auto is afgekoeld voordat u instapt. Het is eenvoudig te gebruiken omdat u het vanaf uw telefoon kunt bedienen met de Mercedes me app. U kunt de software ook gebruiken om uw Mercedes te lokaliseren of te volgen als u bijvoorbeeld niet meer weet waar u hebt geparkeerd.

De software is eenvoudig en snel te verbinden met Roadside Assistance of diagnostische gegevens naar uw Mercedes-dealer te sturen. Dankzij de diagnostiek op afstand is de start op afstand een snelle en eenvoudige service. Met deze voordelen is deze software het waard om op uw Mercedes auto te hebben.

Mercedes start op afstand FAQ

Kan ik op mijn Mercedes-Benz e320 model uit 1998 een remote start installeren?
Nee, dat is niet mogelijk. Het Mercedes-Benz remote start pakket wordt standaard geleverd voor Mercedes-Benz voertuigen die vanaf 2016 zijn geproduceerd. Ze kunnen ook worden geïnstalleerd op de meeste Mercedes-modellen die tussen 2005 en 2016 zijn gefabriceerd. Maar voor oudere modellen die in 2000 of eerder zijn gemaakt, zal dit apparaat niet werken op hen.

Dit komt omdat de meeste Mercedes-modellen die eind jaren negentig tot halverwege de jaren 2000 zijn gemaakt, niet compatibel zijn met het startpakket op afstand. De belangrijkste reden hierachter is het type startonderbreker sleutel waarmee ze zijn uitgerust die niet compatibel is met het remote start pakket.

  Welke Mercedessen hebben vierwielaandrijving?

Hoe kan ik mijn 2020 Mercedes model op afstand starten?

Neem de fabriekssleutelhanger en druk de paniekknop een keer een halve seconde in en laat hem los. Vervolgens zult u de parkeerlichten van de auto één keer zien knipperen ter bevestiging. Daarna zal de motor van uw auto binnen 5 seconden starten. Zodra de motor van uw auto start, knipperen de parkeerlichten eenmaal per 5 seconden.

Nadat u de auto met de sleutelhanger hebt gestart, laat het startsysteem de motor nog ongeveer 15 minuten draaien. Na 15 minuten, als u niet bent ingestapt, schakelt de auto uit. De auto kan maximaal 5 keer worden gestart met een normale sleutel- of drukknopstart.

Als alternatief kunt u gebruik maken van smartphonecontrollers of een 1-weg of 2-weg afstandsbediening met groot bereik. Om deze opties naar behoren te gebruiken, dient u de bijbehorende gebruiksaanwijzingen te raadplegen.

Hoe weet ik of mijn auto een start op afstand heeft?

Als het om een Mercedes-Benz gaat, zijn alle modellen van na 2016 standaard uitgerust met deze voorziening. Oudere modellen, zoals die tussen 2010 en 2015 zijn gemaakt, hebben echter een knop op hun sleutelhanger voor de start op afstand. Andere autofabrikanten hebben meestal een sticker onder de motorkap waarop staat of de auto is uitgerust met een start op afstand.

Kan ik mijn Mercedes met mijn telefoon starten?

Ja, dat kan. Met de Mercedes me connect-app hebt u totale controle over uw auto. Dit komt omdat het al uw diensten voor toegang op afstand bevat, waaronder voertuiglokalisatie, starten van de motor op afstand, vergrendeling van de auto op afstand en nog veel meer. Daarom kunt u overal toegang tot uw auto krijgen en hem bedienen.

  Wat zijn de beste banden voor de Mercedes ML350?

Kan iemand mijn Mercedes stelen als ik start op afstand gebruik?

Nee. Hoewel de afstandsstart de auto aanzet en de motor start, zijn de deuren nog steeds vergrendeld. En als een dief erin slaagt om in de auto te komen, kan de auto niet worden weggereden zonder dat de aanwezigheid van de keyfob in de auto wordt gedetecteerd.

Is de Mercedes-Benz mbrace-functie gratis?

Nee, het is niet gratis. De Mercedes-Benz mbrace wordt geleverd met een gratis proefperiode van zes maanden bij elke nieuwe aankoop van een Mercedes en er wordt een proefperiode van drie maanden toegekend bij de aankoop van een tweedehands voertuig. Daarna begint het Mercedes mbrace pakket meestal vanaf $280 per jaar.

Het Mercedes-Benz mbrace-startpakket omvat diensten op het gebied van veiligheid, beveiliging, gemak en toegang op afstand die nog nooit eerder zijn vertoond. Ze maken Mercedes rijden niet alleen leuk, maar ook veilig en handig. Dit zijn slechts enkele van de functies die bij het Mercedes-Benz mbrace-pakketabonnement zijn inbegrepen.

Slotgedachten

Alle Mercedes-modellen van na 2016 zijn voorzien van een startfunctie op afstand. Sommige modellen kunnen echter ook worden uitgerust met de startfunctie op afstand. Mercedes-modellen die eind jaren negentig en begin jaren 2000 zijn gemaakt, zijn daarentegen niet compatibel met het remote start-systeem.

De afstandsstartfunctie vereenvoudigt de zaken voor de gebruiker, aangezien hij zijn auto van overal kan bedienen. Bovendien kan de bestuurder de auto op afstand starten, de autodeuren op afstand vergrendelen en ontgrendelen, of zelfs een adres naar de navigatie sturen. Dit pakket vereenvoudigt de zaken voor de Mercedes-gebruiker.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts