Welke Mercedes is de beste om te kopen?

Welke Mercedes is de beste om te kopen?

Het is moeilijk te geloven, maar er zijn momenteel precies 20 Mercedes-modellen te koop. Van kleine A-Klasse hatchbacks tot luxueuze S-Klasse limousines, met een line-up van moderne SUV’s en diverse sportwagens.

Het lijkt erop dat Mercedes de markt volledig heeft gedekt. Maar als je zoveel keuze hebt, is de volgende logische vraag: welke Mercedes kun je het beste kopen en waarom?

Mercedes C-Klasse is het winnende model

Ondanks alle auto’s die Mercedes aanbiedt, vinden wij dat de Mercedes C-Klasse de beste is om te krijgen. Dit model heeft een betaalbare vanafprijs en is verkrijgbaar in verschillende versies en uitrustingsniveaus. Hij kan worden aangepast om te presteren als een sportwagen of om betrouwbaar gezinsvervoer te zijn.

De C-Klasse is veelzijdig

De huidige Mercedes C-Klasse is de vierde generatie van deze compacte executive sedan die in 2014 werd geïntroduceerd. Hij is verkrijgbaar als vierdeurs sedan, wagon, tweedeurs coupé en cabriolet en dekt een breed spectrum van klantbehoeften af: hij is bruikbaar en praktisch gezinsvervoer, maar ook een echte rijdersauto voor enthousiaste eigenaren.

Het design van de C-Klasse is onmiskenbaar Mercedes, en dit succesvolle model heeft alle kenmerkende designelementen. Sommigen zeggen dat hij eruitziet als een verkleind E- of S-Klasse model, wat echt een compliment en toevoeging is aan de chique uitstraling van deze auto.

  De goedkoopste manier om een Mercedes sleutel te vervangen

Hij is ruim

Qua ruimte is de C-Klasse ruim genoeg om vier volwassenen en hun bagage comfortabel te vervoeren. Voor de meer veeleisende klanten is er een C-Klasse wagon, die een nog grotere kofferbak heeft. Aangezien de meeste C-Klassen gezinsauto’s zullen zijn, kunnen we melden dat dit model in alle opzichten tegen zijn taak is opgewassen.

De specificaties van de C-klasse

De beste eigenschappen van de C-Klasse zitten echter onder het plaatwerk, en dat is waar deze compacte sedan echt schittert. De standaard aandrijving is achterwielaandrijving, maar als optie is een bekwame vierwielaandrijving leverbaar. De standaardtransmissie is een handgeschakelde zesversnellingsbak, maar veel klanten opteren voor een moderne automaat, vooral in de krachtigere versies.

Talrijke motortypes beschikbaar

Een ander groot verkoopargument van de C-Klasse is de ruime keuze aan motoren. Momenteel worden er 15 motoren aangeboden, wat verbazingwekkend is. Klanten kunnen kiezen tussen kleine cilinderinhoud, turbobenzine en -dieselmotoren tot en met machtige V6- en V8-turbomotoren in de C43 AMG- en C63 AMG-modellen.
Voor kopers die bezorgd zijn om brandstofefficiëntie en ecologie, biedt Mercedes hybride technologie aan op zowel de benzine- als de dieselmodellen.

Krachtige prestaties

Hoewel de meerderheid van de verkochte C-Klassen gewone of zuinige modellen zijn, zijn de autoliefhebbers vooral geïnteresseerd in de prestatievarianten. De C43 AMG en C63 AMG zijn verkrijgbaar als sedan, wagon, coupé of cabriolet, waardoor ze geschikt zijn voor elk doel.
Het meest opvallende kenmerk van deze modellen is natuurlijk het vermogen en de prestaties. De C43 AMG heeft 390 pk en kan in slechts 4,7 seconden naar 100 km/u rijden, terwijl de C63 AMG tot 510 pk heeft en in 3,9 seconden naar 100 km/u sprint.

  Wat is de krachtigste Mercedes?

De C-Klasse heeft alle voorzieningen die u nodig hebt

Als luxemerk zit de Mercedes C-Klasse boordevol comfort, geavanceerde voorzieningen en de modernste veiligheidssystemen. Ongeacht de uitvoering beschikken alle C-Klassen standaard over negen airbags, ESP, LED-koplampen, Brake Assist System, Attention Assist, Active Parking Assist en nog veel meer. Er zijn nog veel meer uitrustingen en kenmerken als extra add-on opties.

Betaalbare luxe

Ook al is de C-Klasse een van de beste auto’s in zijn klasse en de sportiefste van het Mercedes-gamma, de basisprijs is toch nog enigszins betaalbaar. In de VS begint de basis C-Klasse bij $41.000 MSRP, en in Europa moeten kopers rond de 39.000 euro betalen voor een instapmodel.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts