Veelvoorkomende problemen met de Mercedes 4Matic

Het Mercedes-Benz 4Matic AWD-systeem zorgt ervoor dat mensen die in gladde of besneeuwde gebieden wonen, vlot en rustig met hun auto kunnen rijden. Dit systeem kent echter ook enkele uitdagingen. Dus, wat zijn enkele van de tegenslagen van het Mercedes 4Matic systeem?

Het Mercedes-Benz 4Matic vierwielaandrijvingsysteem kent een aantal problemen en uitdagingen. Enkele van deze problemen zijn een laag brandstofverbruik, problemen met de koppelomvormer, olielekken, zwakke viskeuze koppelingen, transmissieproblemen, roest en een gescheurde aandrijfas die trillingen veroorzaakt. Merk op dat deze problemen variëren met het model en het bouwjaar.

Veel voorkomende Mercedes 4Matic problemen

Zwakke viskeuze koppelingen

Een van de belangrijkste problemen van de Mercedes 4Matic systeem voertuigen zijn de zwakke viscose koppelingen. Aangezien het 4Matic systeem een snelheidsverschil veroorzaakt tussen de voor- en achteras, kan dit de viscose koppelingen verzwakken.

Enkele tekenen van een slechte of defecte viscosekoppeling zijn rillen, ruw rijden in scherpe bochten en de aandrijflijn kan volledig blokkeren. Als u een van deze tekenen ziet, moet u misschien naar de monteur om de slechte viskeuze koppelingen te vervangen.

Slecht brandstofverbruik

De meeste Mercedes-Benz modellen staan bekend als brandstofverslinders. Echter, modellen met 4Matic systemen zijn nog erger. Dit komt omdat er meer vermogen wordt gebruikt om de auto te controleren en te besturen in vergelijking met RWD of FWD systemen. Meer vermogen leidt tot meer brandstofverbruik.

Problemen met de transmissie

Dit is een veel voorkomend probleem bij alle Mercedes-Benz modellen. Hoewel Mercedes bekend staat om een van de beste transmissies op de markt te hebben, hebben de onderdelen binnen de transmissie de neiging om problemen te hebben. De grootste boosdoeners zijn de 13-pins connector en de transmissie klepbehuizing die transmissievloeistof veroorzaken om te lekken.

  Waarom Mercedes slechte auto's zijn

Dit probleem is meer uitgesproken in Mercedes 4Matic modellen, vooral die uitgerust met de 7G Tronic 4Matic. Het differentieel van dit model gaat zeer snel stuk. Dus, kunt u gedwongen worden om dit onderdeel te vervangen na elke paar jaar, dat is vrij kostbaar.

Enkele tekenen van een slecht transmissiesysteem zijn een slepende koppeling, brandlucht, controlelampje, knarsen, neutrale geluiden, lekkende vloeistof, slechte koppelomvormer en de weigering om te schakelen. Als u een van deze tekenen opmerkt, moet u uw transmissie laten nakijken.

Roest

Ongeacht welk merk of model Mercedes u rijdt, kunt u verwachten dat sommige onderdelen veel sneller roesten dan verwacht. Dit geldt ook voor Mercedes modellen met een 4Matic AWD systeem. Roest bij Mercedessen komt meestal voor rond de bumpers, achter de nummerplaat, langs de vloerplaten en op de voorspatborden.

Versleten katalysator

Nadat uw 4Matic Mercedes minstens 60.000 mijl heeft afgelegd, moet u toe zijn aan het vervangen van de katalysator. De katalysatoren van Mercedes zijn gekend om ineffectief na het behandelen van 60k mijlen te worden en zij kunnen ook aan verstopping lijden.

Olielekkage

Alle Mercedes modellen van na 1995 hebben een elektronisch transmissiesysteem. Hoewel dit systeem geavanceerd is, leidt het meestal tot grafietopbouw veroorzaakt door een olielek. Dit probleem komt vaker voor bij Mercedes 4Matic-modellen, wat ertoe leidde dat Mercedes duizenden 2014 tot 2015 en 2018 tot 2019 Mercedes E-Klasse, S-Klasse en G-Klasse 4Matic-modellen terugriep.

Gescheurde aandrijfas veroorzaakt trillingen

Dit probleem is niet aanwezig in alle Mercedes 4Matic modellen. Het komt vooral voor bij C300 4Matic-modellen van vóór 2012. De bestuurder kan trillingen ervaren, die worden veroorzaakt door gescheurde aandrijfas flex schijven. Zorg ervoor dat u dit probleem verhelpt voordat het de transmissie beschadigt.

  Wat is de beste Mercedes Benz voor een vrouw?

Hoe werkt het Mercedes 4Matic AWD-systeem?

De Mercedes 4Matic is een geavanceerd vierwielaandrijvingssysteem. Wat 4Matic bijzonder maakt, is dat het integreert met de aandrijflijn en de verschillende veiligheids- en assistentiesystemen die op de auto’s van Mercedes-Benz zitten.

Het systeem detecteert de rijomstandigheden en past indien nodig aan om de bestuurder een uitzonderlijke tractie en vertrouwen te geven tijdens het rijden. Als de wegomstandigheden goed zijn, stuurt het systeem het koppel van de motor via een middendifferentieel naar de voor- en achterwielen, voor een uitstekende balans en wegligging.

Als de wegomstandigheden echter niet gunstig zijn, reageert het 4Matic AWD-systeem onmiddellijk door het vermogen te sturen naar de wielen die het het meest nodig hebben. Dit geeft de bestuurder volledige controle in ongunstige omstandigheden en is de reden waarom Mercedessen met een 4Matic systeem ideaal zijn voor gladde of besneeuwde gebieden.

FAQ

Wat zijn de voordelen van de vierwielaandrijving Mercedes 4Matic?

Het Mercedes 4Matic-systeem biedt de bestuurder vele voordelen, waaronder een uitzonderlijk weggedrag, verbeterde acceleratie en uitstekende prestaties. Het helpt ook bij de tractie en het slepen. Dit zijn eigenschappen die u wellicht niet aantreft bij Mercedessen met een standaard AWD systeem.

Is Mercedes betrouwbaar na 100.000 mijl?

De betrouwbaarheid van uw Mercedes hangt van veel dingen af, waaronder uw model, rijgewoonten en hoe u de auto onderhoudt. Bij goed onderhoud zou uw Mercedes meer dan 150.000 mijl mee moeten gaan zonder problemen. Sommige modellen krijgen echter al na 80.000 mijl problemen.

  Welke Mercedessen zijn uitgerust met kogelvrije ruiten?

Hebben Mercedes-Benz veel problemen?

Nee, dat hebben ze niet. Maar naarmate uw auto ouder wordt, kunt u met verschillende autoproblemen te maken krijgen. Het hangt ook af van het model Mercedes dat u bezit. Sommige modellen krijgen sneller problemen dan andere. Maar u moet rekening houden met een aantal veel voorkomende Mercedes problemen zoals olielekkages, roest, slechte katalysator, transmissie problemen, en motor misfire.

Waarom is Mercedes-Benz zo onbetrouwbaar?

Als luxe merk is Mercedes-Benz niet een van de meest betrouwbare merken op de markt. Dit komt vooral door de zeer geavanceerde technologie waarmee de auto is uitgerust. Hierdoor kan een klein ongelukje ervoor zorgen dat de eigenaar een hoge prijs moet betalen om de auto te repareren.
Oudere Mercedes modellen zijn veel betrouwbaarder dan de meest recente modellen met geavanceerde technologie. Ook behoren bepaalde modellen zoals de E-Klasse tot de meest betrouwbare luxe voertuigen op de markt.

Het is het nog steeds waard

Als u van plan bent om een Mercedes-Benz met een 4Matic-systeem te kopen, zijn er een paar tegenslagen waar u op voorbereid moet zijn. Het gaat onder meer om transmissieproblemen, zwakke viskeuze koppelingen, slecht brandstofverbruik, olielekkage, roest en een zwakke katalysator.
Over het algemeen wegen de voordelen van het Mercedes 4Matic systeem op tegen de nadelen. Dit systeem is cruciaal voor soepel rijden in moeilijke omstandigheden, zoals besneeuwde gebieden en gladde oppervlakken. Zorg voor een geplande Mercedes onderhoudsbeurt om te voorkomen dat u tegen een aantal van de Benz 4Matic uitdagingen aanloopt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts