Wat zijn de top 10 autofilms?

Een autofilm is veel dingen voor veel mensen. Het kan een film zijn zoals de originele Fast and Furious film waar auto’s het middelpunt van het hele plot zijn, maar ze kunnen ook over een specifieke auto gaan zoals Steve McQueen’s Bullitt.

Hoe dan ook, autofilms zijn een lust voor het oog voor autoliefhebbers, en het kiezen van de beste autofilms die er zijn is geen gemakkelijke taak. Hoe dan ook, het is moeilijk om tegen de 2019 Ford v Ferrari film te gaan, omdat deze film de ware passie achter de levensstijl van het racecircuit omvat.

De 2017 Baby Driver is niet voor af Ford v Ferrari als het gaat om pure opwinding, en hetzelfde verhaal geldt voor de 2015 Mad Max Fury Road film. De 1977 Smokey and the Bandit is een absolute klassieker als het gaat om old-school US muscle cars en het verdient zeker een plek in de top 10 autofilm lijst.

De Italian Job uit 1969 is ook een ongelooflijk leuke film om naar te kijken, net als de Grand Prix uit 1966. Om deze “top 10 autofilm” lijst af te sluiten met twee knallers, moet je ook zeker kijken naar de 1971 Two-Lane Blacktop en de eerste serieuze Steven Spielberg speelfilm – de 1971 Duel.

Original Fast and Furious (2001)

Als je een kind bent van eind jaren 90, zoals ik, is de kans groot dat de originele Fast and Furious-film de eerste kennismaking was met het waarderen van auto’s. Het is misschien niet de beste film aller tijden wat acteerprestaties en “kunst” betreft, maar deze film is zo groot dat hij een onsterfelijke franchise heeft voortgebracht die zeker nog vele generaties zal omvatten.

  Beste luxe auto voor senioren

Steve McQueen’s Bullitt (1968)

Bullitt uit 1968 is misschien wel de meest invloedrijke autofilm aller tijden, omdat hij de standaard zette voor het type “coole kerel in een coole auto” film dat nog steeds een groot publiek aantrekt. Hoe dan ook, het beste aan deze film is het briljante acteerwerk en de plotwending gevolgd door een van, zo niet de beste autoachtervolging ooit.

Ford v Ferrari (2019)

De krachtmeting tussen Ford en Ferrari is een van de coolste autogerelateerde verhalen die ooit hebben bestaan, en het is veilig om te zeggen dat de 2019 Ford v Ferrari-film er zeker in is geslaagd om het verhaal op een interessante en ongelooflijk leuke manier te vertellen. Van A-list acteurs tot geweldige shots en spannende momenten, de 2019 Ford V Ferrari is zeker je aandacht waard.

Baby Driver (2017)

De late jaren 2010 waren een geweldige tijd om een petrolhead te zijn, vooral als je bedenkt dat de 2017 Baby Driver actiefilm vol zat met geweldige auto’s, verbazingwekkend rijden, en een geweldig verhaal. De hoofdrol vertolkt door Ansel Elgort veroverde de harten van velen, maar de stralende ster uit deze film was de briljante geluidsmontage.

Mad Max: Fury Road (2015)

De 2015 Mad Max Fury Road is een spannende rit door een denkbeeldige wereld vol verbazingwekkende machines, veel zand, vuur, en gekte. Deze duistere dystopische visie op een toekomstige wereld is misschien wel de beste autogerelateerde filmfranchise aller tijden, en deze klassieker uit 2015 werd genomineerd voor 10 Academy Awards en won er zelfs zes.

  Maken ze nog auto's met handgeschakelde versnellingsbak?

Smokey and the Bandit (1977)

Als je houdt van een goede oude Amerikaanse film met goede oude Amerikaanse auto’s, stijl, en landschap, moet je zeker kijken naar het 1977 icoon dat is de Smokey and the Bandit. Reynolds Bandit was een van de meest iconische personages in alle autofilms aller tijden, en de legendarische Trans Am muscle car is zelfs vandaag de dag nog gemakkelijk te herkennen.

The Italian Job (1969)

Als u van een opwindende rit houdt, moet u zeker de originele The Italian Job-film uit 1969 bekijken, want deze absolute klassieker bevat een van de interessantste autoscènes aller tijden waarin 4 Mini Coopers enorme ondergrondse tunnels gebruiken om te ontsnappen aan een overval. De film zit ook vol met geweldige muziek, geweldige acteurs, en prachtige landschappen.

Grand Prix (1966)

De Grand Prix-film uit 1966 laat perfect zien hoe melodrama perfect kan samengaan met beelden vol actie die verband houden met racen met hoge snelheid. Deze film is vooral bekend omdat de maker John Frankheneimer veel tijd doorbracht met echte raceteams om de film zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken.

Two-Lane Blacktop (1971)

Deze klassieker werd aan petrolheads geschonken door de ongelooflijk artistieke Monte Hellman, en het beste aan deze film is de pure opwinding die hij met zich meebrengt terwijl je naar drie mensen kijkt – een coureur, een mecanicien en een meisje die deelnemen aan een cross-country race. Het acteerwerk was van een ander niveau in vergelijking met de meeste autofilms, en dat gold ook voor de autoscènes.

Duel (1971.)

Het is moeilijk te geloven dat 1971 een van de beste filmjaren was wat auto’s betreft, gezien het feit dat het ook de legendarische Steven Spielberg had met zijn Duel uit 1971, het eerder genoemde Two-Lane Blacktop, en Vanishing point wat ook een klassieke autofilm is. Deze film zit boordevol spanning als een man probeert te ontsnappen aan een gestoorde man in een vrachtwagen.

  Welke SUV heeft het minste weglawaai?

FAQ Section

Waarom houden mensen van autofilms?

Mensen houden van autofilms omdat ze vaak de passie die we allemaal voor auto’s hebben, delen op een manier die gemakkelijk te begrijpen is, zelfs voor iemand die niet van auto’s houdt.

Voor ons, liefhebbers, is het gewoon een andere manier om van auto’s te genieten en meer te leren over de mooie wereld van het autorijden.

Wat is de slechtste autofilm aller tijden?

Er bestaan veel objectief slechte autofilms, maar bijna geen enkele is zo slecht als 1970s Van Nuys Blvd. Hoewel de film een klassieker is geworden, is het er geen door iets wat met de film te maken heeft.

Eervolle vermeldingen voor de slechtste autofilm aller tijden gaan naar de 2016 Monolith en de 1978 Corvette Summer.

Wat is de beste filmauto aller tijden?

Of het nu een autogerelateerde film is of niet, de beste filmauto aller tijden is de Aston Martin DB5 uit James Bond Goldfinger. De DeLorean is ook een van de meest iconische filmauto’s aller tijden en dat geldt ook voor Steve McQueen’s Bullitt.

Eervolle vermeldingen gaan naar de Mini Cooper uit de originele Italian Job, de Batmobile, en de Trans Am van Smokey and the Bandit.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts