Welke SUV heeft het minste weglawaai?

Geluidsisolatie is een van de belangrijkste aspecten van een luxe SUV. Het is moeilijk een luxeauto te bedenken die niet profiteert van uitgebreid gebruik van geluiddempende materialen of ruiten met dubbele beglazing. Bovendien zijn de meeste nieuwere SUV’s aerodynamischer ontworpen om het geluid nog verder te beperken.

De titel van stilste compacte SUV wordt betwist door de Audi Q5, Mercedes GLC, BMW X3, Volvo XC60, Porsche Macan. Maar je kunt een stille compacte SUV ervaring krijgen, zelfs als je kiest voor meer betaalbare opties zoals de Mazda CX-5, Chevy Equinox, of de Honda CR-V.

Als u wilt dat uw middelgrote SUV zo stil mogelijk is, zou u eens kunnen kijken naar de Volvo XC90, Audi Q7, Mercedes GLE, Porsche Cayenne, of de BMW X5. Ook al kunt u goedkopere SUV’s vinden die inderdaad stil zijn, ze kunnen niet tippen aan de niveaus van serene auditieve leegheid die deze executive SUV’s doen.

Full-size SUV’s daarentegen moeten het vooral hebben van comfort, luxe, stijl, technologie en stilte. En niemand doet dat beter dan de Rolls Royce Cullinan. Maar als u een meer betaalbare optie wilt, biedt de Kia Telluride een redelijk stille ervaring. In het topsegment zijn de Range Rover, BMW X7 en de Mercedes GLS de stilste van het stel.

Stilste compacte SUV

Het segment van de compacte SUV’s is een van de populairste autosegmenten aan het worden, en het is vrij duidelijk waarom zo veel autofabrikanten maar blijven pompen met compacte SUV’s. En met zo’n hevige concurrentie zijn er massa’s verbazingwekkende opties om uit te kiezen.

Maar de Audi Q5, BMW X3, Volvo XC60, Porsche Macan en de Mercedes GLC zijn de meest verfijnde compacte SUV’s die er te koop zijn. Als een geweldige allrounder, een SUV die dynamisch en comfortabel kan rijden met slechts een druk op de knop, lijkt de Audi Q5 een perfecte middenweg tussen sport en comfort.

  Is het beter om een auto te kopen of te leasen als u met pensioen bent?

Het is min of meer hetzelfde verhaal met de XC60, ook al is de Zweed niet zo verfijnd als de Q5. De BMW X3 en de Porsche Macan zijn de sportieve uitverkorenen van het stel en op bepaalde momenten voel je een verhoogd geluidsniveau in het interieur.

De Mercedes GLC ten slotte is ontworpen om het hoogste niveau van comfort en luxe te bereiken, en hoewel de luxe min of meer gelijk is aan die van de rest van het segment van compacte executive SUV’s, zijn de comfortniveaus inderdaad hoog en is de GLC waarschijnlijk de stilste compacte SUV die te koop is.

Stilste middelgrote SUV

Als je besluit om van een compacte SUV naar een middelgrote SUV te gaan, dan krijg je te maken met een gestage stijging in prijs, bouwkwaliteit, ruimte, vermogen, en het belangrijkste luxe en comfort. De Volvo XC90 is een ongelooflijk populaire keuze voor oudere mensen, omdat het biedt een zeer stille cabine en motor combo.

De Audi Q7 daarentegen is nog groter dan de XC90, en als u kiest voor een dieselmotor, zult u de motor niet horen zoals u dat wel hoort in een diesel XC90. Audi’s 3.0L diesel is alleen hoorbaar bij het starten op koudere ochtenden.

De Mercedes GLE en de BMW X5 zijn een beetje anders gepositioneerd. De X5 biedt een sportiever randje, een meer innemende aandrijving die soms kan worden gezien alsof de hele ervaring net iets minder verfijnd is. Het is vooral een kwestie van voorkeur, maar de GLE lijkt inderdaad een meer serene ervaring.

  Wat kan een automotor ruïneren?

Al deze middelgrote SUV’s zijn extreem stil. Ze kunnen worden uitgerust met dubbele beglazing, speciale banden die het geluid van de banden verminderen en ze kunnen allemaal in hoogte worden versteld, zodat ze een perfect aerodynamisch profiel hebben dat optimaal is om het geluid te beperken.

Stilste full-size SUV’s

Of u nu een groot gezin hebt of gewoon de beste SUV-ervaring wilt die er is, met een full-size SUV voelt u zich vast en zeker de koning van de weg. En gelukkig, de opties hier zijn er in overvloed en ze variëren van relatief betaalbaar tot oogverblindend duur.

Beginnend bij de bodem, de Kia Telluride. Hoewel sommigen het luxe-aspect misschien ontkennen, is het 100% waar dat de Telluride ver boven zijn limiet gaat en dat het niveau van comfort en stilte inderdaad indrukwekkend is. Maar de Telluride schiet tekort in vergelijking met de Merc GLS, BMW X7 en de Range Rover.

De Range Rover wint hier, want die biedt de stilste ervaring, ook al zijn de topmodellen Maybach en Alpina van de GLS en de X7 nog comfortabeler en stiller. Maar de onbetwiste koning van alle full-size SUV’s is de enige echte Rolls Royce Cullinan.

Het is echt moeilijk om over comfort en luxe te praten zonder Rolls Royce te noemen, want dit merk uit Goodwood Engeland staat er al lang om bekend de stilste en meest serene luxewagens van de planeet te produceren.

  Welke auto's hebben de minste kans om te roesten?

FAQ Sectie

Zijn sedans stiller dan SUV’s?

Vaker wel dan niet zult u merken dat een sedan stiller is dan een SUV. Het is gewoon het feit dat een sedan lager bij de grond zit, waardoor het gemakkelijker gladder en dus stiller is. Maar sommige high-end SUV’s proberen dat teniet te doen door uitgebreid gebruik te maken van geluidsdemping.

Het komt allemaal neer op het segment in kwestie, want een SUV van $200k zal je zeker geen luxere ervaring bieden dan een sedan van $100k. En het geluidsniveau en de verfijning van de stereo-installatie zullen waarschijnlijk ook toenemen met de prijs van de auto in kwestie.

Welke SUV coupé heeft het minste weglawaai?

Deze titel wordt betwist door de Lamborgini Urus, Audi Q8, Porsche Cayenne Coupé, BMW X6, en de Mercedes GLE Coupé. En de stilste coupé-SUV van allemaal is de Audi A8, omdat Audi de Q8 met opzet aan de andere kant van het spectrum heeft gemaakt in vergelijking met zijn grotere broer – de Urus.

Al deze coupé-SUV’s zijn extreem stil, en de keuze voor de ene boven de andere is zeker afhankelijk van andere aspecten en niet van het stilheidsniveau.

Welke EV SUV heeft het minste lawaai op de weg?

EV’s hebben geen draaiende motor, dus de hele ervaring is veel meer verschillend. Maar toch zijn de Tesla Model X, Tesla Model 3 en de Audi e-Tron de EV SUV’s met het minste lawaai in het interieur.

Het is vermeldenswaard dat dit segment nog in de kinderschoenen staat en dat we over een paar jaar waarschijnlijk vijf keer zoveel EV SUV’s zullen hebben als nu.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts